Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde proapi » 28 Noi 2012, 17:13

proapi

Mesajde Dragos2006 » 28 Noi 2012, 17:40

Te duci in pastoral te asezi bine merci pe o anumita pozitie iar in urmatoarea noapte vine un nesimtit care isi pune stupina ori langa tine ori pe directia de zbor a albinelor tale . Acum nu ai ce sa-i faci dar cu viitoarea lege acesti indivizi vor fi pusi la punct.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde filip » 28 Noi 2012, 17:52

Dragos2006 scrie:Te duci in pastoral te asezi bine merci pe o anumita pozitie iar in urmatoarea noapte vine un nesimtit care isi pune stupina ori langa tine ori pe directia de zbor a albinelor tale . Acum nu ai ce sa-i faci dar cu viitoarea lege acesti indivizi vor fi pusi la punct.

Da tu te+ai intrebat daca mai faci pastoral in zone unde a fost aplicata legea :?: :?: :?: Cum demonstrezi tu ca ai avut 10000 de albine in stup :?: :?: Acest conflict odata declansat e greu de gestionat..Te lucreaza baietii de la distanta de nu-ti vine sa crezi.
filip

Mesajde nicus » 28 Noi 2012, 17:55

Te asezi pe scaun, te duci pe forum si vrei sa vezi daca a aparut unul cu o idee buna la lege (sa se faca topicuri separate pentru fiecare capitol sub moderare atenta). NIMIC.
corporatii, globalizare, cine nu e cu noi e impotriva, noi vrem banii de la UE cu orice pret, cine nu vrea sa nu citeasca...

O intrebare, pana la ce distanta se considera ca esti pe directia de zbor a cuiva?
(adica, distanta dintre un stup cu albine si sursa de cules este 3km in linie dreapta, te poti aseza intre acestea doua?)

Daca sursa de cules se afla ..in toate directiile (un cerc cu raza de 3km)? Dar 5km?

Ma gandesc ca nici intr un sat conform acestei distante (mai mare sau mai mica) nu mai trebuie sa fie atatea stupine, ce facem cu cei deja asezati ii desfiintam?
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde proapi » 28 Noi 2012, 18:17

Poate fi o sperietoare si sa nu se aplice, nu e singura. Nu asta vrem.
Cine-l pune la punct pe nesimtit? Daca este mai nesimtit decat nesimtitul, vrea la avertisment, scris sau verbal, nu se stie, 2 borcane cu miere.
I se da o amenda sa spunem, el o contesta, te cheama in proces, esti audiat, la fel si martorii, se judeca ceva de care nici judecatorii nu stiu ce sa creada. Solutia, amenda se anuleaza, ce ai inteles de aici?
Articolele cu amenzi nu vor trece de comisia juridica!!!

Dragos, stupul bun face miere, mai aproape sau mai departe, o stupina de alta, e o impresie rau conceputa. E loc pentru toata lumea. Ca ex.proprietarul (arendasul) unui lan de fl.soarelui va vrea cat mai aproape, tu vii si spui ca ai o distanta de respectat ca asa zice legea. El face legea e afacerea lui. Vine omul cu amenda si masoara, de rasul curcilor, culesul nu a dat, fiecare pleaca cum a venit, insa mai dusmaniti.

Am scris de culturile succesive (esalonate), cand la inceputul infloririi esti tu in culpa, apoi urmeaza stupina vecina (albina se duce dupa floare, nu are nicio vina) sa fie, cum se imparte amenda?
proapi

Mesajde lucky5strike » 28 Noi 2012, 18:35

proapi scrie:Capitolul cu amenzi trebuie sa dispara, nu sa se micsoreze.

Da, trebuie eliminat. Apicultura asa cum o stim astazi va disparea odata cu introducerea sanctiunilor.

Ar incaiera apicultorii intre ei si in plus, cand are chef seful de asociatie sau dsv-ul, hop, te invita la un control.

Ce mai observ, acest proiect graviteaza nepermis de mult in jurul sefilor de asociatii, cand vine vorba de drepturi...

In jurul apicultorului simplu graviteaza doar obligatii si sanctiuni.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Dragos2006 » 28 Noi 2012, 19:17

O lege fara sanciuni este ca un caine fara colti in gura , adica nu este buna de nimic. Vrem nu vrem , asociatiile in timp vor capata puteri din ce in ce mai mari asa cum este cazul Italiei unde nu misti fara incuviintarea asociatiei.
Dragos2006

Mesajde filip » 28 Noi 2012, 19:26

Dragos2006 scrie:O lege fara sanciuni este ca un caine fara colti in gura , adica nu este buna de nimic. Vrem nu vrem , asociatiile in timp vor capata puteri din ce in ce mai mari asa cum este cazul Italiei unde nu misti fara incuviintarea asociatiei.
Traieste tu in dictatura asociatiei,nu suntem toti o turma care urmeaza berbecul in prapastie.Asta e fata noii legi.ŢSa nu miste nimeni in front fara incuvintarea asociatiei.
filip

Mesajde kamy » 28 Noi 2012, 19:28

dragos da nici un caine tot dinti nu e mai bun,il prefer pe ala stirb!la pastoral inca de vro 2 ani au inceput primariile sa-si intre in mana,bata le mai trebuie si ambiguitate in lege cum ca vatra se negociaza intre parti!
kamy

Mesajde proapi » 28 Noi 2012, 20:33

Nu exista in Italia cazuri in care asociatia dicteaza apicultorilor. Experienta proprie, 2 ani, regiunea Bergamo. In Franta sa vorbesti de asa ceva, ar insemna ca faci parte dintr-o colonie, experienta proprie, 10 ani, regiunea Agen si Montpellier.

Faptul ca ti se baga pe gat un model de proiect ne duce cu gandul ca asa se vrea sa fie, "cu mici schimbari", sa dea democratic......
Lasati omul sa gandeasca liber.
proapi

Mesajde MrBee » 28 Noi 2012, 21:29

Am citit "pe nerasuflate" cele 27 de pagini .Din punctul meu de vedere trebuie avute in vedere citeva aspecte esentiale de care trebuie sa se tina cont : stationar sau pastoral, numarul minim de stupi ( nu e totuna sa ai 5 sau 500 ) pentru care sa se aplice, daca se acceseaza fonduri sau nu, daca se comercializeaza sau nu.
Cazul meu : am 10 stupi, practic apicultura ca hobby, nu vreau sa fac o afacere,nici nu am timp fiindca am un job, vreau doar sa maninc miere curata produsa de mine.Asadar nu sunt nebun sa fac smecherii sau sa nu tratez stupii.Nu ma intereseaza sa intru in vreo asociatie,nu fac pastoral, tin stupii numai la mine in curte, la ce-mi trebuie caiet, numere si panou ? Pe linga faptul ca pare la limita legii sa ma oblige cineva sa tin un caiet despre stupii mei,sa-mi dea amenda ca nu l-am completat corect si sa-mi impuna sa-mi pun numele pe un panou in propria curte desi nu am nici un contract in acest sens, cu ce ma incurajeaza pe mine ca mini-apicultor noua lege ?
Iubesc albinele, provin din familie de apicultori de 50 ani si probabil cind voi avea timpul necesar pentru a ma ocupa total de albine voi mari numarul de stupi.
Cum a spus cineva mai inainte, nu putem face o lege pentru fiecare apicultor in parte.Putem insa face o lege care sa delimiteze anumite conditii de aplicare.
Singurele aspecte sub care ar trebui controlat un apicultor cu un numar sufiicient de mic de stupi ( 15-20 sau un numar prestabilit ), care nu face pastoral si nu comercializeaza, sunt cele ale conditiilor de amplasare(distanta pina la vecinatati) si al sanatatii albinelor pentru a nu afecta stupinele aflate in raza de zbor. Iar acest lucru se poate demonstra oricui cu medicamentul intr-o mina si factura in alta.Ca doar nu l-am cumparat sa ma uit la el.
Pentru orice initiativa ulterioara pe care ar putea-o avea (ex pastoral) existau deja prevederi privind documentele necesare.Si aici nu-mi pot da cu parerea,cei care au sute de stupi stiu mult mai bine ce e benefic si ce pune bete-n roate.
MrBee

Mesajde Dragos2006 » 28 Noi 2012, 21:54

Mai oameni buni se va dau un exemplu din viata voastra :

Azi nea Ion isi cumpara un autoturism , toate bune si frumoase . Daca vrea sa iasa cu el pe drumul public trebuie sa-i inmatriculeze . Daca el vrea sa conduca autoturismul trebuie sa detina permis de conducere . Nu respecta codul rutier se aplica sanctiuni . La fel si in apicultura , in loc de certificat de imatriculare avem crotalii , in loc de permis de conducere avem caiet al stupinei .

Eu va mai fac o propunere : sa nu se dea nici o lege a apiculturii dar in codul fiscal ... sper ca intelegeti ce vreau sa spun.
Dragos2006

Mesajde filip » 28 Noi 2012, 22:02

Dragos,nu umbla cu imbarligaturi.Codul fiscal nu are nimic cu legea apiculturii ;) Apicultura e scutita ori nu de impozitare.Iar daca esti persoana juritica ai o reglementare iar daca esti persoana fizica autorizata se poate gasi o alta reglementare.atat timp cat constitutia nu da posibilitatea tuturor apicultorilor sa fie egali,nu are rost sa discutam.Exista apicultori care nu au voie in partide,asociatii si nu au voie sa detina firme.Hai sa+i excludem ori daca iubesc albina sa renunte la meserii.sa fim rezonabili.
filip

Mesajde Dragos2006 » 28 Noi 2012, 22:09

Eu nu mai vrea sa mai am pe langa mine apicultori adevarate bombe biologice . Nu vrea nimic dar ne umple de boli . Cine nu vrea inregistrare in general ascunde ceva , in special boli.
Dragos2006

Mesajde letsoc » 28 Noi 2012, 22:16

Cred ca glumesti!
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde filip » 28 Noi 2012, 22:24

Dragos2006 scrie:Eu nu mai vrea sa mai am pe langa mine apicultori adevarate bombe biologice . Nu vrea nimic dar ne umple de boli . Cine nu vrea inregistrare in general ascunde ceva , in special boli.

Dragos,am inregistrata stupina sanitar veterinat,faci confuzii intre a obliga pe cineva la asociere si controlul sanitar veterinar.Acum ce sa zic,poate cauti cu lumanarea un focar sa fii despagubit.
filip

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA