florio scrie:...
Colegu Mibu are perfecta dreptate
in toate 
Florio, in toate ?.
Eu as zice ca uneori. E mai omenesc cuvantul. Oricine poate avea greseli.
Si acum, vad ca trebuie sa ma repet si pt. dumneata.
Am dat un raspuns strict la prima intrebare ?. Am dat, iata-l:
Adi Hodis scrie:florio scrie:Asi dori pt prima oara sa iernez famiile in stupi orizontali cate doua ..dar nu stiu care ar fi perioada travazari potrivita pt orientarea albinelor fata de vechiul stup,atat in toamna cat si in primavara...nu vreau sa se dezorienteze dupa travazare ...care ati iernat in felul acesta ,poate ma puteti ajuta cu un sfat

Perioada transvazarii ... oricand in sezonul activ, aprilie - oct. si nu e mare problema daca stupii sint la 2 m alaturati. Primul pas, apropierea stupilor, muta fiecare stup iar in ziua urmatoare transvazarea.
Dureaza ceva timp pina se obisnuiesc albinele cu noul loc dar e ok dupa cateva ore.
Iar ce am scris sub acel "ps", e drept ca, nici nu mai am stupi orizontali insa ierneaza bine albinele.
Ierneaza bine.
De regula sfaturile nu se dau prin "ps" iar daca dumneavoastra ati inteles ca era un sfat ( fortare pe linga subiect ), imi cer scuze.
Acum sper ca e clarificata situatia.
In alta ordine de idei, atitudinea colegului Mibu, nu e cu nimic mai presus ( de limbajul lemnos ) atit aici cat si in alte locatii. Daca doresti pot sa aduc aici ... sa vezi ca nu intotdeauna are dreptate. La fel cum si eu pot sa gresesc.