Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 16:04

Dila Daniel scrie:
BUNKA scrie:...
Da Daniel...a cui e poza?? ...

...pai nu scrie pe ei? :)

Acu` vazusi... :P
BUNKA

Mesajde Dila Daniel » 05 Dec 2012, 16:08

acu "vazui"...nu acu "vazusi"...
vezi ca nu-i simplu sa vorghiesti oltineste? :D
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 16:13

Nu le am cu asta...eu o stiu numa pi asta moldovineasca! :lol:
BUNKA

Mesajde andrei_calinescu » 05 Dec 2012, 16:19

BUNKA scrie:Si pan` la mijloc de martie...tot cu paharelul, observam cum se schimba albina fara zbor de curatire..tot in hala, tot la intuneric :idea:

Bunka,

E extrem de normal sa hraneasca. Daca te uiti atent e clar ca e Buckfast sau oricum o dominantza italiana.
Astea au puiet in permanenta sau aproape . Deci e normal sa roada tot.
Daca nu le-ar inbuiba , situatia ar putea deveni dramatica.
Ce logica are asa ceva daca ai o rasa econoama(care nu depune puiet cel putin 2 luni pe iarna)?
andrei_calinescu

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 16:24

Vreau si eu sa incerc reteta asta http://www.frenchbeefarm.com/pain-de-candi/ ar fi mai ok decat apifonda...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 17:08

andrei_calinescu scrie:
BUNKA scrie:Si pan` la mijloc de martie...tot cu paharelul, observam cum se schimba albina fara zbor de curatire..tot in hala, tot la intuneric :idea:

Bunka,

E extrem de normal sa hraneasca. Daca te uiti atent e clar ca e Buckfast sau oricum o dominantza italiana.
Astea au puiet in permanenta sau aproape . Deci e normal sa roada tot.
Daca nu le-ar inbuiba , situatia ar putea deveni dramatica.
Ce logica are asa ceva daca ai o rasa econoama(care nu depune puiet cel putin 2 luni pe iarna)?

Este o poza de la 15 ianuarie calare pe paharel...acolo se vede bine, mie imi pare mai degraba o caucaziana, la noi in nord aici albinele seamana cu astea ce le are asta...au 3 inele cenusii si doua mai maronii.
Probabil sunt influiente de peste Prut, da seamana cu a noastra!
Si Dan Margarit zice ca pe la ei baza este Caucasica insa ca au cam de toate...si Bukfast...eu cred ca e mai mult o chestiune de tehnica de iernare decat de rasa..
BUNKA

Mesajde andrei_calinescu » 05 Dec 2012, 17:16

S-ar putea sa ai dreptate.
Sunt insa reticent , deoarece populatiile hivernale sunt foarte mari, pentru o caucaziana(vezi roiul din poza care boraste peste cutie).
andrei_calinescu

Mesajde kamy » 05 Dec 2012, 17:27

Dila Daniel scrie:
BUNKA scrie:...
Da Daniel...a cui e poza?? ...

...pai nu scrie pe ei? :)

A lu dan diaconescu?
kamy

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 18:03

andrei_calinescu scrie:S-ar putea sa ai dreptate.
Sunt insa reticent , deoarece populatiile hivernale sunt foarte mari, pentru o caucaziana(vezi roiul din poza care boraste peste cutie).

Ajung asa mari ca baga in ele hrana si au matci bune, ai formeaza la 1 iunie...ala e format din doua care s-au dezvoltat super...l-au inghesuit in acele doua compartimente...e posibil ca fiind in septembrie facuta poza inca sa nu fi murit toata albina de vara care participase la cules...ei pun corpuri pt miere si culeg in iulie-august cu asa ceva.
Initial am crezut ca e facuta in iarna dar cand am vazut ca e din septembrie m-am lamurit...era infoiat ca era cald si a iesit afara ca era stimulat cu sirop...deci nu e asa la 5 grade...la 5 grade sta bagat inauntru numai cu nasul afara la hranitor...
Stiu ca noua ni se pare nu stiu ce mare nebunie...e pur si simplu vorba de o tehnica bine stapanita de iernare, hrana din belsug si matci tinere...roiuri puternice formate in varful de dezvoltare al familiilor.
Iti dau un Bukfast si fara toti factorii astia...nu ajunge asa.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 18:20

Cam aceeasi treaba ca la Margarit...tot pe 2 rame roii cu matci la pachet din Hawaii, albina luata din cei care au prea mult in primavara devreme.
http://www.frenchbeefarm.com/confection-des-ruchettes/
..un site interesant http://apiculture.ncf.ca/Wintering.htm
BUNKA

Mesajde sakala » 05 Dec 2012, 19:13

pai reteta la care faci referire este reteta lu nea gica de invertire numai ca se adauga fondantul acum nu stiu ce sa cred chiar am sa merg sa vad la cofetarii daca se gaseste de vanzare si am sa iau pt o reteta si dau concomitent cu apifonda sa vedem care e luat mai bine de catre albine si pe viitor daca e treaba buna facem acasa nu mai cumparam de la apicola si altele ;)
sakala

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 20:37

Pai da..si Apimelul e tot asa..are 42% fructoza, 51,5% glucoza 2,5% maltoza, 2% trioza si 2% zaharoza...folosind reteta aia si ceva ingrediente care poate le gasim pe piata s-ar putea face acasa...ar mai trebui niste glucoza si niste zahar sa rupem putin balanta ca sa se solidifice pasta.
Glucoza din cate stiu se gaseste.
BUNKA

Mesajde sakala » 05 Dec 2012, 21:31

BUNKA scrie:Pai da..si Apimelul e tot asa..are 42% fructoza, 51,5% glucoza 2,5% maltoza, 2% trioza si 2% zaharoza...folosind reteta aia si ceva ingrediente care poate le gasim pe piata s-ar putea face acasa...ar mai trebui niste glucoza si niste zahar sa rupem putin balanta ca sa se solidifice pasta.
Glucoza din cate stiu se gaseste.

pai de glucoza nu zice nimik acolo iar zahar invertim 10 kg il lasam 15 min sa se linistesca si sa elimine bulele de aer si apoi se baga 400gr de fondand se mesteca si in 10 min compozitie ar trebui sa ia consistenta unei turte si se toarna in pungi sau cutiute dupa dorinta asa am citii acolo si se depoziteaza in locuri racoroase pt a capata consistenta dorita si apoi poate fi servit albinelor dupa dorinta
de fructoza ,maltroza ,trioza de unde se procura astea se gasesc ? omul acolo da mura in gura la 10 kg zahar invertit se adauga 400gr fondant ,iar tu zici sa mai adaugi 500gr fructoza,250 gr glucoza,200 gr maltroza,200gr trioza,200gr zaharoza? asa vrei sa o faci sau am gresit eu cantitatile?
Ultima oară modificat de sakala pe 05 Dec 2012, 21:36, modificat 1 dată în total.
sakala

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 21:32

Daca vreti sa mai vedeti asemanari cu ce face Dan Margarit in Canada intrati aici http://dorianiond.sunphoto.ro/transfer_ ... 2/71885973
Se pare ca este vorba de o tehnica impamantenita acolo...parerea mea e ca avem ce sa invatam din experienta lor.
BUNKA

Mesajde Badea Alin » 05 Dec 2012, 23:56

BUNKA scrie:
Badea Alin scrie:și eu am început cu fagurii naturali. din păcate nu prea am poze, am găsit doar una. Am ajuns la concluzia că albinele construiesc cu celule de lucrătoare în orice perioadă a anului. Eu am o teorie pe care vreau să o verific anul viitor.

Zi-mi si mie teoria ta secretosu-le.. :P
O sa pun si eu o poza cu o rama facuta fara foitza in care s-a crescut ceva puiet.

Stai putin, cred că nu am fost înțeles corect. Eu am o teorie în care cred, dar nu este a mea proprie. Nu știu exact pe unde am găsit-o, (cred că la maximus). Despre ce este vorba?
Cred că albinele au nevoie de un anumit număr de trântori în timpul sezonului activ. În acest sens ele construiesc atâtea celule de trântor, câte au nevoie, indiferent de cules (eu am avut rame, fără foiță, de magazin construită cu celule de lucrătoare în timpul culesului de salcâm), sau dacă le introducem rame cu foiță sau fără.
Înaltă ordine de idei am întâlnit și celule de trântori transformate în celule de lucrătoare. Ca urmare, chiar dacă introducem faguri cu foiță albinele pot construi celule pentru trântori, dacă au nevoie de trântori, sau construiesc cu celule de lucrătoare o ramă goală dacă s-a produs saturarea cu trântori.
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde zizu29 » 06 Dec 2012, 00:49

BUNKA scrie:

Si Dan Margarit zice ca pe la ei baza este Caucasica insa ca au cam de toate...si Bukfast....

de ANITEI » 30 Sep 2012, 07:00

chiar specifica intr-un clip ca are o albina ruseasca diferita de caucaziana.
zizu29

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?