Dila Daniel scrie:stimularea in general,nu poate fi un lucru rau.Ceea ce vrea sa sugereze jonny(adevarat dealtfel),este faptul ca o ponta sustinuta in august-septembrie,mareste si intareste populatia care intra in iarna si iese in primavara, consecintele...fiind stiute.
Anumite stimulari "contra"naturii,nu fac neaparat bine.Unele nici rau nici bine,doar maresc cheltuielile.
O stimulare energetica primavara,cu stimulenti cat mai calitativi,atunci cand in natura exista polen...este chiar recomandata.
aliuta2000 scrie:
Se stie ca in primavara mai sunt puseuri de frig (2-3 zile , poate mai mult cu temperaturi scazute , negative poate ), si daca te apuci si dai stimulare cu rptofil , te poate prinde cu puiet mai mult decat poate albina sa acopere in acel moment si .... nu stiu cat de bine poate fi acest lucru .
Din punctul meu de vedere primavara stimularea se face cu mare , mare atentie si chibzuinta ca sa fie totul bine .
tiby visan scrie:pai ma gindeam ca in primavara cind o sa fie peste 12-13* sa incep hranirea cu sirop in care sa adaug si zer,ceai de ceapa sau protofil iar afara in fata stupilor la vro 10-15m sa pun si niste lapte praf am vazut pe you tube citeva filmari cu asa ceva,ce ziceti?asta bineinteles dupa ce restring cuibul si pe parcurs urmind sai mai adaug cite o rama atunci cind populatia se aglomereaza si necesita largirea cuibului.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori