stefanmadalin scrie:Eu cred ca matcile tinere nici nu au intrerupt ponta,aici ma refer la familiile mai puternice.
gigibecalul scrie:In 30 noiembrie - zbor de curatire si am vazut cateva care aduceau polen. Singurele flori, cred, mai sunt crizantemele. Altfel nu-mi explic.
redoo scrie:am si eu o mica problema...am trei stupi orizontali cu podisorul aproape lipit de rame. cum fac sa-i pin turta daca e nevoie ca nu-mi permite spatiul,iar daca bag turta scandurelele podisorului nu se vor mai inchide cum trebuie.
merci
joohny scrie:Salut.Eu iernez astfel,privind spre urdinis:1.diafragma de lemn pe care am lipit carton[carton de la cutiille ce sint ambalate produse alimentare],cuibul,diafragma de lemn la fel lipita un carton ,diafragma de polistiren excrudat de 2 cm iar spatiul ramas l-am completat cu fin pus intr-un sac de rafie.2.Deasupra ,celofan ,o bucata de material -asezat ca o fata de masa[model Dan Margarit],podisorul,2 foi de ziar pe toata suprafata podisorului,perna din covoare puse in doua si la final capacul.Mentionez ca am stupi cu fund antivaroua iar podisorul cu sita complet.De la 1 decembrie am montat gratiile pentru soareci.Sibarul este deschis cam 1/4.Am facut bine,tinind cont ca sint destul de incepator?Astept pareri pozitive sau negative.Trebuie sa va mai spun ca ,cartonul este asezat in exteriorul diafragmelor,deci nu in interior spre cuib.Toate cele bune.
csaa scrie:Astazi am vizitat stupii si le-am strecurat cate o turta. La exterior parea OK, fara multe albine moarte in fata stupilor, fara ghem sus. Am ascultat cu furtunul si.....zumzet linistit si uniform la toate trei familiile. Ca masura suplimentara impotriva crivatului am mai pus cate o caramida pe capac, sa fie.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori