Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde proapis13 » 05 Dec 2012, 20:52

Nu sunt nana superstitios deloc
Numai anul asta pe fiecare dosar unde am avut nevoie m-am uita la nr de ordine sau de inregistrare si exista un 13
Am inceput scoala de soferi vineri....13 ianuarie
Cind mi-a facut dosarul am fost trecut la scolarizare al...13-lea cursant din 2012
Cind am terminat examenul proba practica ceasul arata ora...13,13 dar examinatorukl a trecut 13,10 sa nu poarte....ghinion
Am luat masina pe 26 mai,de 2 ori 13
Dimineata oricat ma chinui sa plec mai devreme sau mai tarziu la serviciu ori ies la 6,13 pe usa ori intru la 6,13 in masina
Ficamea este nascuta a...13-a in data de ....26
Cind am depus dosarul de finantare zilele trecute in insiruirea aia de numere era un....13
Literele din nume plus initiala tatalui tot....13
Astea mi-au venit acum la repezeala in memorie dar mai am cu 13 si din.... viata albinei nu numai a mea :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Dec 2012, 22:02

sa-ti spun si eu una cu 13 !!!
intr-un an se organizeaza de la serviciu concurs de pescuit !!!
si anume in data de 13 Mai !!!
nici o problema !!!
am ajuns la locul faptei si tragem la sorti !!!
BINEINTELES ca trag locul 13 !!!
si iau locul intai detasat si fara emotii !!!
asa ca nici urma de ghinion de pe urma lui 13 !!!
:lol: :P :lol: :P :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde proapis13 » 06 Dec 2012, 13:31

Pt incepatori si pentru cei inca nefamiliarizati cu anumiti termeni apicoli si vor sa intre intr-o forma asociativa,vor sa acceseze fonduri europene sau P.N.A.-ul le sugerez sa cumpere si sa citeasca ghidul de mai jos;
salve
Fişiere ataşate
Fotografie-0282 (Copy).jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 07 Dec 2012, 17:42

Alta carte despre bolile albinelor,este pe intelesul oricarui incepator este instructiva si captivanta
Fişiere ataşate
Fotografie-0277 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde proapis13 » 07 Dec 2012, 20:06

Astazi de Sf. Ambrozie am fost si pina la stupina cu intentia de a pune sub sita antivaroa tablele sau sibarele
Nu mica mi-a fost mirarea cind am constatat ca mule nu le mai gasesc,asa ca fara sa vreau am fost nevoit
sa-l fac pe tablagiu cu bani acum de sarbatori
In mod normal nu bag tablele insa am vrut sa le pun preventiv numai la roiuri
Problema este ca la stupii construiti anul acesta de acelasi producator de la care ma aprovizionez
s-a adus o modificare de structura la fund in sensul ca l-a facut mai solid si i s-a marit ,,lumina''
de sub partea inferioara
Nici-una dintre tablele de la cei vechi nepotrivindu-se deoarece sunt mai mici

M-am ales insa cu o priveliste frumoasa oferita de stupina scaldata in razele soarelui
Fişiere ataşate
Fotografie-0332 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde proapis13 » 08 Dec 2012, 11:06

Si pentru ca deja suntem la sfirsit de saptamana propun o carte ce se adreseaza atat
gospodinelor dornice de inedit cat si gurmanzilor si consumatorilor de ,,delicatesuri bahice''
Un lichior cu miere preparat zilele aste v-a fi o delicatesa pe masa de Craciun
Fişiere ataşate
Fotografie-0272 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde proapis13 » 09 Dec 2012, 10:02

Fiind duminica va propun sa ne delectam cu o carte usoara ce poate fi parcursa usor
Fişiere ataşate
Fotografie-0263 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde proapis13 » 09 Dec 2012, 15:41

Pentru incepatori si nu numai recomand cu caldura sa citeasca in timpul liber din iarna asta urmatorul curs;
http..........

EDIT: te rugam evita postarea unor trimiteri spre siteuri de hosting !
proapis13

Mesajde delorin I » 09 Dec 2012, 16:00

Ai ceva..albine! Iernare usoara!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 09 Dec 2012, 20:24

Am bagat la iernat 57 fam de albine
In stinga sunt roii de anul asta iar in dreapta fam de productie
In caz ca iasa mai multi stupi la numarat e din cauza ca pe primul rind l-am cazat si pe cumnatul meu
in iarna asta cu stupii la mine - se poate vedea ca stupii de pe primul rind nu sunt crotaliati
proapis13

Mesajde Razvan HD » 09 Dec 2012, 20:30

Felicitari pentru stupina, va doresc iernare usoara!
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde proapis13 » 09 Dec 2012, 21:27

Multunesc deasemenea si la primavara sa numaram toti atatia cati am bagat la iernat :lol:
proapis13

Mesajde proapis13 » 10 Dec 2012, 09:41

Una dintre cele mai bune carti despre apicultura publicate vrodata daca nu cea mai buna
O reconad cu caldura mai ales ca este scrisa pe intelesul ttuturor,nu trebuie sa va lipseasca
dib biblioteca apicola
Fişiere ataşate
Fotografie-0255 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde proapis13 » 10 Dec 2012, 18:40

Centrifuga folosita este cumparata de la Faget si este adusa din Italia
Este cu cos de 3 rame de 1/1 si cos pentru 9 rame de 1/2 si a inlocuit
vechiul ,,tank''
Ma gandesc in viitor sa achizitionez una pe mai multe rame de 1/2 ce poate fi folosita atat la 220 cat si la 12v
sa aiba si programator si invertor
Am vazut una de se poate folosi la 220,la bateria masinii si la un panou fotovoltaic ce poate invirti motorasul la centrifuga pret de cateva ore bune.La o stupina medie unde ai de extras 50-100 de caturi de 1/2 e parfum.Deocamdata pretul este prohibit pt bugetul meu mai ales ca tot ce am scos din apicultura am reinvestit in inventar apicol
Fişiere ataşate
DSC04467.JPG
DSC03076 (Copy).JPG
proapis13

Mesajde delorin I » 10 Dec 2012, 18:58

Cat a costat? Seamana cu cele care se vand pe aici ca fiind din Serbia!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde mirel » 10 Dec 2012, 19:09

salut, cat a costat centrifuga? anul trecut o batranica, cunosiinta, a avut una de vanzare identica, avea un an vechima si folosita doar o data la 3 stupi, deci noua nouta, a dat o cu 8,5 milioane la un nepot
mi s a parut cam fragil mecanismul, mult plastic....
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?