Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde proapis13 » 10 Dec 2012, 19:16

Seamana intr-adevar cu cele sirbesti insa difera calitativ si financiar
Asta e de la Saff si a costat acum 3 ani 1100ron anul trecut era 1700 ron
Una identica de la sirbi e undeva pina la 160 euro cu acte acolo
Aduce un coleg apicultor in Severin unde are si magazin la un pret decent
Am mai avut una pe 3 rame cumparata de la Terpezita - DJ si mai am una
insa nu mai gasesc foto
Ultima e veche facuta de meseriasi pe timpuri,e de colectie,seamana cu aia
de am fotografiat-o la targ la Kamenovo-serbia

Cine gaseste modelul asta cu 8,5 mil e pomana curata,merita toti banii
app,am deschis la mine angrenajul este metalic si piesele sunt siliconate :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 10 Dec 2012, 19:20

Sper si eu sa gasesc un lucru bun si decent ca pret...mai astept sa treaca iarna asta care vrea deja sa ne sperie cu minus 20 de grade!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 10 Dec 2012, 19:35

Eu unul abia astept Tirgul de la Faget pt ca acolo am vazut o centrifuga robusta construita in Romania
din inox de 0,5 si la care se pot adauga temporizatorul si motorasul

Daca vrei pot sa-ti dau pe privat numele firmei si pag de reclama a firmei
ce aduce centrifugele de afara
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 10 Dec 2012, 21:38

Astept mesajul...intre timp ti-am urmat sfatul si sunt incantat de Stuparitul NOU! Nu are poezia din Stuparitul, dar este un stil de fel de viu si curgator, deloc plictisitor! Daca Hristea ar fi apucat ar fi spus ca Sadoveanu si Creanga sunt parintii lui spirituali! Merita cartea asta! Printre altele tocmai am marit de 140 de ori diagrama cu evolutia albinei de la ou la dult...cred ca e buna la casa omului ca sa stii ce recoltezi cand voi ajunge sa fac transvazare! :)) Ce sa-i faci...om cu planuri mari! :)

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 10 Dec 2012, 22:00

Toti am fost la inceput asa de entuziasti insa cu timpul ne-am mai muiat
Si eu am vrut sa am la inceput numai verticali insa in primii 2 ani am cumparat toti orizontalii la mana a-II-a ce i-am gasit in MH
si ce buuuni au fost,pe urma m-a speriat un tataie dupa ce am luat un stup facut in 1974 de la un C.A.P.-eu ca acolo a fost focar de...loca.....mi-am luat numai verticali cand am citit Bolile albinelor ...cu fund antivaroa
Si eu am vrut la inceput centrifuga de inox dar mi-am luat un tank de tabla
pe urma am visat la un banc de descapacit din inox cu centrifuga inclusa
insa mi-am luat centrifuga separat de inox si bancul...separat si de plastik cu slavina
Cu diferenta de bani pe care ar fi trebuit sa o dau pe banc mi-am luat 10 stupi,noi.
proapis13

Mesajde Badea Alin » 10 Dec 2012, 23:29

proapis13 scrie:Daca vrei pot sa-ti dau pe privat numele firmei si pag de reclama a firmei
ce aduce centrifugele de afara

m-ar interesa și pe mine firma care comercializează aceste centrifuge
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 00:06

Maine iau datele complete de la firma nr tel si de contact si vi le trimit pe privat
proapis13

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 09:32

Asta este prima mea carte in care se vorbeste despre albine cumparata la inceputuri
Fişiere ataşate
Fotografie-0251 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde dorindafi » 11 Dec 2012, 14:43

vasazica ai avut shi ,, tu '' un inceput :lol:
shi eu care credeam cu totul altceva ;) :P
dorindafi

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 17:50

Pai normal ca am avut un inceput si daca ma zgandarasi hai sa-ti spun cum a inceput totul...
Pina acum 6-7 ani nu stiam despre albine decat ca inteapa al dreakului de dureros si ca fac miere
Intr-o zi cu soare,parca intr-o vinei am cumparat ziarul cu anunturi si fara sa-l bag in seama l-am pus
linga masuta telefonului si nu m-am atins de el cred ca 2 saptamini

E mai greu de scris insa ma destainui aici suportind toate consecintele dupa
La doua saptamini am avus un vis ciudat in care o voce i-mi spunea sa-mi cumpar 2 stupi
Fratilor sa stiti ca nu consumasem alcool asa ca nu au fost ,,halcucinatii''
De fapt nu consumam nici atunci si nu consum nici acum - nici macar ocazional
Ei bine acea voce o mai auzisem si in urma cu 10 ani cind ma anuntase ca o sa am o fata careia sa-i pun numele de ANAMARIA
Nu m-a speriat deloc mi s-a parut ceva firesc si atunci ca si acum
Stiti cu totii ca nu sunt un mistic religios,dar nici un ateu convins;sunt un simplu crestin cu frica de Dumnezeu......
proapis13

Mesajde delorin I » 11 Dec 2012, 17:59

Asteptam CONTINUAREA!!! Inseamna ca esti un ALES! :)

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 17:59

In acea zi am deschis ziarul de anunturi fix la pagina la care scria ;Vind fam de albine,pret,tel....
Parca anuntul ala ar fi fost scris cu litere de o schioapa si mi s-au intiparit pe retina
Toata ziua m-m tot gandit;sa sun,sa nu sun,?? dupa care mi-am adus aminte de vis
Am pus mina pe tel si am sunat.La capatul firului o voce de tataie blinda si parinteasca
asa mi-a sunat mie atunci si din clipa aia l-am indragit pe tataie fara sa-l vad
A doua zi am fost la tataie am negociat familia la 100 euro am dat arvuna si am plecat acasa
La 7 zile cind i-am dus si restul de bani mi-a strins mina si mi-a zis sa ma duc peste 3 saptamini
cind tragem mierea si sa-l ajut ca ma ajuta sa mai fac un roi
M-au trecut transpiratiile cind l-am auzit si i-am zis;Tataieeee,eu vreu sa invat meserie :!:
L-a pufnit risul si mi-a zis ca de a doua zi cind am timp liber sa-mi iau o pereche de salopete si un pix si caiet sa-mi iau notite......
proapis13

Mesajde delorin I » 11 Dec 2012, 18:05

S-a terminat? Asteptam..:)) Ai luat doar 2 ca in vis?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 18:16

Notite nu am luat;am luat in prima zi un stup orizontal - sa va zic ma intai ca si primul meu stup si al doilea si la 19-lea toti au fost orizontali - si l-am frecat prima data cu ciobul.... apoi l-am pirlit....pina l-am facut negru aramiu-maroniu...dupa care l-am luat la frecat cu peria de sirma in timp ce linga noi pe pirostii fierbea apa cu lesie pt dezinfectia stului iar afara erau peste 26 grade celsius si eu dai si dai..
In tot acest tip tataie i-mi indruga verzi si uscate despre cum e face roiul,daca il facem sau mai bine ar fi sa roiasca ele - ce sa mai pentru mine parca vormea in chineza si eu dai si freaca si transpira iar mosul mai si radea si ma dojenea ca ma misc incet.off,doamne
Pina a zis;Gata pe ziua de azi,mi s-a parut o zi lumina
Cind am ajuns la fintina sa ma spal de transpiratie,m-am dat pe spate cind m-am vazut in oglinda
Fratilor am lucrat im mina si stiu ce scriu - am iesit din mina mai alb decat eram dupa slefuirea stupului dupa ce l-am dat cu pirlitorul :lol:
Acuma rad ...atunci l-am injurat pe tataie in gind,am scrisnit din dinti si nu am zis nimic
Dupa ce m-am frecat cu sapun de casa ca altul nu spala funinginea intrata in pielea cu transpiratie am plecat acasa cu un nod in gat.....
proapis13

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 18:34

Dar daca vii sa iei si o cutie de vopsea gri....Si am venit cu vopseaua....si dupa ce l-am vopsit au inceput adevaratele lectii...
Daca stau bine si ma gindesc aztazi cu ceea ce stiu acum nu asi mai putea sa asist s-ami explice un batranel cum l-a invatat pe el apicultura tatal lui, care si el a invatat de la tatal lui. care si el....
Scriam tot ce debita tataie de parca eram in transa..ajunsese la un moment dat sa-mi zica sa sterg ca poate e o prostie ca la carte poate scrie altceva insa el i-mi spune din experienta...a avut dreptate cu experienta..... dar si cu,,exagerarile'' apicole
Nu m-am ultumit cu ce mi-a spus tataie si am inceput sa caut tot ce s-a scris despre albine
M-am abonat la toate 4 sectiile de imprumut ale Bibliotecii I.C.Bibicescu din oras
Astazi cind le am pe toate cate le-am citit prin biblioteci ma puneste risul
Ma duceam la el cu cate o carte si i-o aratam,se uita la nume si la cine o scrisese dupa care declara sec;l-am citit si pe asta.....
Ramaneam mut si il imbiam sa-mi spuna ce a ainteles daca l-a ajutat cu ceva....prostii,spunea el de fiecare data....
Cind am cumparat Albinele si noi sau Stuparitul mi-a cerut cartea si cu ocazia asta si-a schimbat si ochelarii sa o citeasca.......
proapis13

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 19:05

Tataie de care va vorbesc si care mi-a pus pt prima data dalta apicola in mina avea in 1944 cind Severinul era sub ocupatie germana 7 ani si avea in paza si aparare 40 de buduroaie ascunse prin padurile ce incepeau din spatele garii Simian si pina la Balota sau Valea Alba chiar si la Marmanu . Toti apicultorii de atunci stiau unul de altul unde isi tin buduroaiele prin paduri insa NICIODATA nu s-au furat unii pe altii sau sa se toarne la Siguranta statului sau ,,jermanilor''
Nici acuma nu se lasa la anii lui,mai are vreo 25 de stupi plini cu musca de care ara grija ca de ochii din cap
L-au cam lasat picioarele si salele - asta-i boala de stupar ma,de la stat degeaba si de la saltat la orizontali :lol:
Ma duc o data pe luna pe la el fie vara fie iarna si il mai tin la curent cu realizarile mele si cu ce mai e nou in apicultura
Cand e mirat peste masura de stire zice cu vocea lui calma de om trecut prin multe in viata; Fugi ba de-acia ca ma minti sau ma baznesti :!:
Nea Picule,stiinta a evoluat,nu mai e ca pe timpuri....Ba,si astia la Viata satului de ce nu zic ma nimica??...de-ai dracu ce sunt??sa nu afkle taranul roman??ai?? si incepe sa depene la amintiri de cum era pe timpuri si ce bine era cind...era bine si ce rau erea cind...erea rau....
Asta-i tataie de care va vorbesc si stupina lui
Fişiere ataşate
DSC04723.JPG
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?