Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde delorin I » 11 Dec 2012, 19:45

Face apicultura pe langa blocuri? Buna treaba ar fi asta prin Bucuresti..chiar am vazut pe unii cu pavilionele in sectorul 4! :)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde dorindafi » 11 Dec 2012, 19:59

de regula citesc toate postarile la totzi colegii , dar asta a fost frumoasa
o poveste de suflet
salutare leatule :P
dorindafi

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 20:08

In spate, blocurile se afla la 25 m de stupia si la mai putin de calea ferata nationala
In fata lui tataie la 25-30m trece E70 iar stupina este in mijlocul localitatii Simian
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 20:09

Leatule e frumoasa rau si de aia-mi place la nemunie ce fac
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 20:36

Prin iunie am tras mierea si la mine si la el...am dat la centrifuga si am luat la intepaturi si pentru toate neamurile mele
Am facut 2 damigene de 5L si o sticla de 2..numai la salcim ca dupa aia nu am mai tras...
Am tras insa vreo citeva zile de o...... miocardita interpantalonara stinga deviata de la muschiul sternocleidomastoidian :lol:
Am facut un roi dupa salcim si am mai cumparat unul....cica asa se obisnuieste in primul an....sau asa o fi pe la noi....
Mergeam din 3 in 3 zile cate 25 de km cu bicicleta sa le duc apa si sa pun rama la construit.puneam rama la construit in roi iar dupa ce era construita 30-50% o mutam in stupul batrin si luam alta cu puiet de acolo si puneam o data la 7 zile la un roi si asa mai departe
Pina toamna am avut 3 familii de albine de toata frumusetea si cate 6-7 rame noi construite in fiecare...risipa a zis tataie...
Anul urmator mi-au prins bine...am inlocuit ramele vechi ce au trecut in partea cealalta a cuibului la strinsura....
proapis13

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 21:15

A venit si toamna si cu ea si primele griji;ce tiam eu ce-i aia hranire de completare cu atat mai putin de stimulare a pontei
Du-te si cauta timplar sa fac hranitoare si obligatoriu din lemn de tei uscat;draci cu craci ca n-am gasit
Am luat-o cu frecusul la cele vechi ale mosului si cu alea m-am carpit
Si a urmat si prima hranire...lipsa cules,sezon de august,numai cind ne vedeau albinele ca intram in gradina ca ne si luau la ture
Da capacul,salta podisorul,goleste hranitorul si pune siropul...n-aveam minusi atunci..era o vreme mohorata...cum le place albinelor....
Am luat intepaturi in buricele degetelor si intre ele de am zis ca ma las de ele :lol: ..acuma rad atunci.... m-au trecut pishetzii...
Nu se poate una ca asta,mi-am zis si am plecat in oras sa caut alte hranitoare...si am gasit,de plastik....cele italiene..
Dumnezeu sa-i dea sanatate aluia de le-a inventat ca mare lucru a facut..
In ziua aia am racit puternic deoarece am fost infofolit ca scafandrii impotriva intepaturilor si am transpirat de numa-numa
Cind am ajuns acasa nu puteam sa tin lingura in mina....aveam degetele umflate ca doi polonezi sau cremwursti...vai viata mea....
Fratilor,cel mai greu mi-a fost sa fac sectoare in nas cu degetelea alea ca mi-au stat umflate cateva zile...nici n-am mai dat pe la albine...
proapis13

Mesajde delorin I » 11 Dec 2012, 21:20

Sa inteleg ca nu ai ales manusile si un costum potrivit? Doar salopete?

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 21:30

In perioada aceea av avut o.....jena financiara...... sa ma exprim asa daca se poate :lol:
Asta in primul rind iar in al doilea ca toti incepatorii aveam zvicul ala ce te face sa fii Zmeu
proapis13

Mesajde delorin I » 11 Dec 2012, 21:37

Te invidiez doar pana la un punct:) Dupa cateva luni...de prin iUlie, cu apicultura mea la distanta eu am incasat doar o intepatura prin manusa..:) nu stiu cum...am simtit doar...apoi am vazut acul...si brusc am realizat ca am citit cum se indeparteaza:) si uite asa am scapat extrem de ieftin...Zau nu as vrea sa fiu in pielea ta. Necazul eca si eu am mici zmeisme...ca ma tot duc fara fum...si uneori...merge:) Deocamdata!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 22:01

M-am obisnuit cu timpul sa lucrez fara manusi,azi le folosesc la transport si tranzvazat fam din roinite
Sa revin la naratiune
Peste cateva zile m-am intors cu hranitoarele de podisor din plastik...o minune,,,
Le-am scos pe cele vechi.bineinteles cu ,,urarile'' de bun venit ale albinelor si ....insemnele acestora
Le-am pus pe cele noi si am zbughit-o via San-Severino...tataie a crezut ca doar mi-am luat doza de intepaturi si am fugit....
Intarziam la servici...eram tura2 de la 19 la 8 dimineata
Toata noaptea aia m-am certat ca nici macar nu am stat sa vad cum iau siropul
Numaram in gand minutele pina dimineata si odata cu asta cresteau si nr de albine ce se innecau in sirop....brrrrrr...
A doua zi dimineata direct la tataie pe poarta si fuga in fundul curtii la albine....papasera tot si nu am avut mortalitati...uraaaaaaa.....
Tataie in spatele meu....masca,da masca de masca....nu a putut vorbi macar....
Si cu asta facui si completarea si stimularea si scapai de intepaturi in toamna aia....pina ii imachetai....ca si ce patii si acolo...
proapis13

Mesajde proapis13 » 12 Dec 2012, 09:53

Astazi continuam cu o carte pt incepatori pe care cred ca majoritatea
stuparilor ce au inceput cu 2-3 ani in urma o au in biblioteca
Fişiere ataşate
Fotografie-0258 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde delorin I » 12 Dec 2012, 17:58

Ce as vrea sa te intreb...fie ca nu am apucat inca sa citesc fie ca nu scrie in ceea ce am eu...cam cat timp vei hrani stimulativ niste roi? MA gandesc sa-mi cumpar in primavara daca voi gasi la un pret bun..vreo 10 roi!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 12 Dec 2012, 17:59

...desi nu prea e stimulatv...:)

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Razvan HD » 12 Dec 2012, 22:32

Foarte frumoasa colectia de carti ! ;)
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde proapis13 » 12 Dec 2012, 23:42

delorin I scrie:..cam cat timp vei hrani stimulativ niste roi? MA gandesc sa-mi cumpar in primavara daca voi gasi la un pret bun..vreo 10 roi!

Pai daca cumperi in primavara roi din 2012 aia nu mai sunt roi si sunt tratati ca atare
Daca cumperi in primavara roi din 2013 aia NU sunt roi ci tentative de pacalit pinguinii
Indiferent de ce cumperi trebuie sa i bine pus la punct un grafic de hraniri i tratamente
organizat inca de cand se topec turtzurii la tresini si pina cu 2 saptamini inainte de ,,marele cules''

Razvan HD scrie:Foarte frumoasa colectia de carti ! ;)

Asta e numai ce se poate ,,arata pe post'' restul sunt pdf-uri....
Pina se ia zapada pun in fiecare zi foto cu cate una :lol:
proapis13

Mesajde proapis13 » 13 Dec 2012, 10:01

Multi dintre noi ar fi trebuit sa parcurgem carticica asta pina cum;e veche dar de actualitate si educativa
Fişiere ataşate
Fotografie-0285 (Copy).jpg
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?