Astazi am vizitat stupina unui coleg forumist ce nu posteaza
Are in jur de 100 de familii de albine si din curiozitae am dechis pe rind;um orizontal,
un vertical cu sita antivaroa,o roinita de lemn cu fund fix,si o roinita din polistiren cu sita pe fund
In toti albina torcea linistita si statea undeva la parter;e semn bun pina acum
Dupa amiaza am fost si la mine la stupina
Am dat zapada si calupurile de gheata de pe ei si am facut cateva controale prin sondaj
Necazul sau norocul a facut ca la al doilea controlat sa gasesc; gheata intre folie si podisor
Ce s-a intimplat??? peste cuib am folie si peste am pisla pe toata suprafata cuibului,dupa care vine podisorul
Ei bine,din cauza ca a batut vintul destul de tare mi-a indoit folia in sus spre podisor iar zapada infiltrata s-a topit si s-a insinuat sub podisor si a fost absorbita de pisla.Neavind sibarul bagat va dati seama ca s-a facut curent si a inghetat pisla deasupra foliei
De frica facui un control la toti si mai gasii inca unul cu aceeasi problema
Toate familiile erau jos si torceau la relanti in afara de 2 exceptii,alea erau sus si se plimbau linistite
Ori le deranjai cind dadui zapada de pe capace ori din cauza ca sunt cu fund plin
Tin sa subliniez ca in unul era un roi de anul asta iar in altul unul de productie
salve

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...