gusoiu_gigi scrie:Mai nene Bunka deja le pusesi turte bre ???, ieu credem ca acei stupi care iai bagat in camera au miere suficienta si nu trebuia deranjati cel putin 3 luni sau chiar toata iarna ,,,, tinad cont ca ii ti inautru consumul de miere ieste mai mic ..dar ma rog alegerea iea ta tu sti cel mai bine ce ai in iei
Cineva din grei acestui forum sunea; [ce faci daca in toiul ierni te trezesti cu o oala plina cu untura la usa si trebuie sa o cari in casa cu gura ??]
Si ieu iernez pe pavilion cu caldura si sper sa fie ok ,,, iernare uscata si bafta
janese scrie:terminati ma cu comparatiile astea de doi lei!.....mie mi-a pacut ce am vazut la bunka(treaba cu turtele) si dupa ce stiu si ce vad in poze este ,,giugiuk""
acolo albina nu cara ,,in casa""...acolo albina mananca pe loc la botu calului.....ghemul,mare, mic cat e el, sta ciucure sub podisor!!!toata treaba este sa fie liniste si sub patru grade in camera,siiii...atentie...sa nu ramana fara turta!...trebui stabilita metoda prin care pun a doua turta peste,dupa ce aproape e terminata prima!fara sa omor albina...fara sa ridic capacu,fara sa zdrongan!
eu unul am zambit placut de dimineata cand am vazut pozele!!!![]()
gusoiuleee!!!!ala e indicator de temperatura la tine, ma,,,,,,,?????sub termometru..ala e ghemul fragmentat sau asa e tzoala?????eu atat iti zic:ATENTIE LA PAVILION CU ,,CALDURA CONCENTRATA""!
vasilefi scrie:daca iernez stupii in pod unde temperatura e aproape ca afara, doar ca nu bate vantul... am vreun avantaj?
nu e intuneric total sunt doua ferestre mici la capetele podului; e liniste in general doar urcam uneori in pod dupa una alta...
kamy scrie:vasilefi scrie:daca iernez stupii in pod unde temperatura e aproape ca afara, doar ca nu bate vantul... am vreun avantaj?
nu e intuneric total sunt doua ferestre mici la capetele podului; e liniste in general doar urcam uneori in pod dupa una alta...
avelo grija sa n-o iei in barba in pod cand bate soarele se fac 15 grade cum ai zice peste, ai sa te trezesti cu roi in ianuarie!vazusi ce scrisera pionierii max 4-5 grade ce e peste e bobarnace!
calin bondaru scrie:sa dea Domnu sa fie si 30 de grade!
am auzit ca voi aia din sud ati avut zbor de curatire recent! la noi au zburat elicoptere, autofreze si tone de zapada!
cand la voi sunt 10 grade la noi nu trec de 5 grade, in cel mai bun caz!
buncane astupi geamurile si cred ca stau lejer pana in martie, daca au papica!
gica.mosu scrie:Pt cei care aveti stupi in casa,magazii va rog sa scrirti cum a decurs pina acum iernare lor...
La mine am bagat 5 st pe 6rame(inainte de craciun) si un st 16r cu o fam/7r +2roi cu df cu sita intre ei,
am verifcat vizual 2 st(ghemul la mijloc jos) si la 1 roi am vazut citeva pete(prin folie) temp cu 4-5 gr mai
mica ca afara(6-8 gr ieri) ora 13 cind m-am uitat si la 2 st/6r(ghemul mijloc sus).La ac data la cei de afara
la care am facut contr vizual (PRIN SONDAJ)toti sunt OK....SANATATE!!!!
gica.mosu scrie:Nu te necajii,ca tot la tine s-au dus....omul din greseli invataAu patit si altii, mai bine cu df+
podisor la fiecare-o parere!La mine roiul cu pete... pe rame (nu avea matca) l-am unificat cu celalalt,
intr-o roinita de 4 rame(cu matca in colivie) si l-am adus la Onesti in bucatarie(e boier-21 gr) pina
se indrepta vremea pt al unifica s-au sa salvez pe cei orfani-daca e cazul...si cind va fii timp bun.
La voi in zon ceva timp pt zbor a fost-la cei cu st afara(cunostinte,prieteni) ca la Onesti doar marti
10- 11gr (1-2 ore) si doar la unii au iesit citeva albine
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 47 vizitatori