Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: poze de ping pong 2

Mesajde janese » 19 Dec 2012, 12:39

:lol: ..ai ma rabdare..sa ii facem proba!
e copiata dupa una originala,ca pe mine nu ma duce capu!
motor 2,2kw/3000rpm
daca nu o sa vrea,atunci o invartim cu 6000rpm!...rulmentii sunt pregatiti pentru turatii mari!rabdare!!!
la originala, sita de evacuare era cu gauri de 4-5mm si scotea in sac, pudra de ii simtzeai la limba cristalele fine...deci tot le simteai!..am facut sita cu gauri de 2mm...rabdare!!!

originala,pe o parte varsai usor cu sacu si pe cealalta iesea zahar pudra,dar cam scotea praf!!!
diametrul statorului d=200mm( daia teava am avut!!!! :P )
janese

Mesajde jenica67 » 20 Dec 2012, 10:03

janese, da-mi voie sa o critic. Ai gresit ceva esential. Sita trebuia prinsa cu 4 urechi deasupra. Asa cum ai pus-o, acolo se aduna zahar, care nu va mai fi antrenat de rotor si o sa someze. Al doilea ce mi se pare in neregula in poza, sita trebuie mai fina. Incearc-o si imi spui daca am gresit.
jenica67

Mesajde lucky5strike » 20 Dec 2012, 10:55

janese scrie:gata si moara de macinat zahar (pudra)

Bravo, d-le Janese!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde janese » 20 Dec 2012, 11:20

ma...eu intai am vazut una cum merge si am fost multumit
am si zis ce si cum avea...si am incercat sa o mai adaptez....
la prima vedere ai dreptate,dar ce am vazut eu....pietrele,cristalele de zahar le antreneaza rotorul si le sparge prin lovire...rotorul este de fapt si un ventilator...si arunca afara prin sita doar particulele pe care le poate antrena curentul de aer,pe cele mai grele le ia in shuturi din nou...in alta ordine de idei...am vazut ca daca mai introduci inca o data pudra rezultata ,in moara iese si mai fin...chiar daca ai sita cu ochiuri de 4-5 mm
dar aveti rabdare sa o probez si va zic eu!!!
oricum primul kil il trimit lu ghitza cusman!!!
nu am nici un interes sa o laud...daca e buna ,bine...daca nu o dau dracu sau o modific!...va tin la curent!....
ce sunt convins din experentzele mele...ca o turta de un kil pusa roiului in cap vara ca stimulare are acelasi efect ca cinci kile de sirop. plus ca atata sirop dat chiar si pe sarje marunte ,te incurca intr-un roi.....deaia m-am hotarat sa fac o moara...pana acu luam zahar pudra din market cu 7,3 ron kilu
janese

Mesajde trantor » 20 Dec 2012, 13:40

E bine ca ai facut ochiurile atat de mici, dar pune-i si o rezistenta in jurul axului si stai pregatit cu bete la sita sa aduni vata de zahar. :lol:
Bre, da cum le dai vata pe bat in stup sau la urdinis?
Parca-i fi trantor, decat sa dai la mana de doua ori mai bine strici o data!
....
trantor

Mesajde alt stupar » 20 Dec 2012, 14:03

janese scrie:ce sunt convins din experentzele mele...ca o turta de un kil pusa roiului in cap vara ca stimulare are acelasi efect ca cinci kile de sirop. plus ca atata sirop dat chiar si pe sarje marunte ,te incurca intr-un roi.....

corect si bine punctat !
Mare diferenta intre stimularea unui roi cu siroape administrate in uluc versus turta solida, eventual hranitor cu picurator ( sunt necesare minim 5 zile sa traga 2 litri )
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde balanescuadrian » 21 Dec 2012, 22:30

janese scrie:ma...eu intai am vazut una cum merge si am fost multumit
am si zis ce si cum avea...si am incercat sa o mai adaptez....
la prima vedere ai dreptate,dar ce am vazut eu....pietrele,cristalele de zahar le antreneaza rotorul si le sparge prin lovire...rotorul este de fapt si un ventilator...si arunca afara prin sita doar particulele pe care le poate antrena curentul de aer,pe cele mai grele le ia in shuturi din nou...in alta ordine de idei...am vazut ca daca mai introduci inca o data pudra rezultata ,in moara iese si mai fin...chiar daca ai sita cu ochiuri de 4-5 mm

..pana acu luam zahar pudra din market cu 7,3 ron kilu

ia pune nea "japonese" o poza cu sacii aia de zahar macinati 8-)

ps. daca vin la moara cat imi cere morarul uiumul??? :mrgreen:
balanescuadrian

Mesajde janese » 21 Dec 2012, 22:43

:lol: :lol: hai ca te dau eu dracu cu nea japoneze!!!!!,,
maaaa...asta cu arici la buzunar!!!astepti sa ma satur eu de ,,nutritia albinelor"" si apoi sa tzi-o dau si tzie??????

ps...DIN CICLUL BINE FACI ,BINE GASESTI!!!!....fratilor acu vreo luna ii zic lu nepotu asta...ma nepoate ia-mi de unde stii tu doua sute de kile de zahar pudra...ia nepotu cu banii lui...si mi-l aduce si casa!!!!!(na!lupule tzigan de-a gata!!!)...vine nepotu cu zaharu.....facea unshpe milioane...nu aveam decat noua...nepoate raman dator...bine zice el...si acu de sarbatori zice ca restul de doua milioane sa nu-i mai dau ca sunt cadou de mosu din partea lui!!!...m-a uns pe suflet!!!!! :lol:
DIN CICLUL..FACEREA DE BINEEE.... ii dau lu nepotu acu vreo doi ani treisute de rame d1/1 imprumut,la pachet...si a venit vremea sa mi le dea inapoi!!!!le-a adus o data cu zaharul...toate bune...si ma iau sa le bat...am desfacut pachetele cu elemente....jaleee...de o calitateeeee...eu ii dadusem spuma nu alta si ellll...!!!!!il sun!!!...ma nepoate sa fii tu al dracu daca tzi-oi mai da eu rame vreodata!!!!!ce credeti ca mi-a zis nepotu??????.......BREEE!!! !IMI PARE RAU...RECEPTIA S-A FACUT LA PREDAREA MARFIII!!!!ACU E TARZIU PENTRU RECLAMATII!!!! auzi ce mi-a bagat manzuuu !!!! a baut si asta apa dupa ramniceni!!!!! :lol:
janese

Mesajde proapis13 » 21 Dec 2012, 22:46

Si unde-i poza de...ping-pong sa radem si moi cau sa ne minunam de ce fac nepotii :lol:
Si daca ereau de cadou de Mos,tot asa-l criticai pe nepot,sau taceai chitic :?:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde janese » 21 Dec 2012, 23:00

din ciclul...fiecare in grajdul lui!!!

mai acu vreo ora am citit..la o postare d-a lui ion ala din cisnadioara ceva cu grajdurile.......si p-a dreapta mi-a placut!!!...dar mai acu vreo doua ore s-a urcat nevasta-mea in pod...unde bateam la niste funduri- colectoare...si-mi zice...ia sa mai faci si tu curat aici la tine ca zici ca e-n grajd!!!!!
ps...ce-o fi vrut sa zica nevasta???.. dar ce-o fi vrut sa zica ion guist????
janese

Mesajde Ioan Guist » 21 Dec 2012, 23:20

ideea e ca nu stia nici sfreantul de grajdiul din Beltlehem daca nu se nastea un prunc acolo.Ce valoare (umana -spirituala) are un grajd?
Nene Janese, 'neata tre sa sti bine ca ai un grajd unde tre sa faci curatenie.

Inima omului e un loc plin de ...rahat in fermentatie.Un hardau de nerusinare.
Fiul lui Dumnezeu, nu a ales o inima de sfant sa se nasca, ci a ales inimile bolnave ale talharilor de pe cruce si a vamesilor.gunoiul ,hardaul si grajdurile umane.Si nu numai.

Ideea e sa fie primit in inima, sa nu fie refuzat din... din poarta in poarta ca in seara Craciunului.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde liviutzbogos » 21 Dec 2012, 23:52

Ioan Guist scrie:ideea e ca nu stia nici sfreantul de grajdiul din Beltlehem daca nu se nastea un prunc acolo.Ce valoare (umana -spirituala) are un grajd?
Nene Janese, 'neata tre sa sti bine ca ai un grajd unde tre sa faci curatenie.

Inima omului e un loc plin de ...rahat in fermentatie.Un hardau de nerusinare.
Fiul lui Dumnezeu, nu a ales o inima de sfant sa se nasca, ci a ales inimile bolnave ale talharilor de pe cruce si a vamesilor.gunoiul ,hardaul si grajdurile umane.Si nu numai.

Ideea e sa fie primit in inima, sa nu fie refuzat din... din poarta in poarta ca in seara Craciunului.

Adevarat...sa facem din inimile noastre lacas al Duhului, dintr-o inima si un suflet pacatos, grajdi de vaci, sa facem inima buna, suflet curat, iesle vrednica de Nasterea lu Hristos.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2012, 00:01

Liviu, zici bine si ...determinat sa faci binele.Numai ca dupa parerea mea , privesti nitel ...invers.
Nu noi schimbam grajdul!! Nu putem! Cel ce intra inauntru schimba.Doctorul taie ,curata si vindeca.Bolnavul ...eventual geme.
Noi putem sa mergem la doctorul sau sa deschidem usa Celui ce "bate".
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde liviutzbogos » 22 Dec 2012, 14:57

Dumnezeu face 1000 de pasi catre noi...dar si noi trebuie sa facem macar 1, intelegeti. Dumnezeu da dar nu baga si in traista. Deci tine si de noi cum ne raportam la ceea ce ne in conjoara. Hristos ni se impartaseste dar nu fortat, ci doar cu voia noastra. El nu vine si zice "na de azi esti sfant, fie ca vrei, fie ca nu"... El zice "Fiti sfinti precum Tatal vostru Cel ceresc Sfant este"... adica ne indeamna la ceva, nu ne obliga.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde balanescuadrian » 22 Dec 2012, 15:29

proapis13 scrie:Si unde-i poza de...ping-pong sa radem si moi cau sa ne minunam de ce fac nepotii :lol:
Si daca ereau de cadou de Mos,tot asa-l criticai pe nepot,sau taceai chitic :?:
salve :D

nu.ti mai zic ca erau si gaurite si ptr insarmat vertical si ptr insarmat orizontal .... ma suna peste 2 zile si zice "eu insarmez doar cu 5 randuri si tu ai dat 6 gauri... cum sa fac ...tebuie sa astup gaurile, sa fabric cepi de gauri de rama ....numa belele faci nepoate" :mrgreen:

asta ramane intre noi sa nu ne auda nea japonese ... aa ...adica janese :lol:
balanescuadrian

Mesajde proapis13 » 22 Dec 2012, 16:00

balanescuadrian scrie: .... ma suna peste 2 zile si zice "eu insarmez doar cu 5 randuri si tu ai dat 6 gauri... cum sa fac ...tebuie sa astup gaurile, sa fabric cepi de gauri de rama ....numa belele faci nepoate" :mrgreen:

asta ramane intre noi sa nu ne auda nea japonese ... aa ...adica janese :lol:

Inseamna ca ori e zgircit,cum se aude,ori nu-i ajungea sirma si pentru rindul al VI-lea :lol:
salve :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE