Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde Cristian IONITA » 22 Dec 2012, 00:53

@Mircea

aham ..... simteam eu ceva de "moldovean" la tine :))

Din todeauna mi-a placut istoria, cred ca dupa colega de gradinita pe care o momeam cu dulciuri sa ne aratam reciproc una alta a fost prima pasiune :) .... din pacate si in special pentru cea a natiei noastre foarte rar si foarte greu gasesti informatia reala deagata .... trebuie sa citesti printre randuri si sa faci propriile interpretari .... dar nici partea asta nu e chiar atat de nasoala .... ci dimpotriva.

Referitor la referendum .... eu nu mi-as risca banii pe unitate .... din pacate acest sentiment al unitatii noua ne este (inca) strain .... suntem natia poate cu cele mai capabile individualitati dar total incapabili de a fi uniti .... dar cum am mai spus .... eu trag sperante ca vom depasi acesasta situatie .... mai devreme sau mai tarziu.
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 22 Dec 2012, 00:56, modificat 1 dată în total.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Ruben » 22 Dec 2012, 00:54

@Cristian:

Nu stiu de ce. In Ploiesti imi place. In Bucuresti...abia astept sa ies din el.

Eram intr-un tramvai prin Bucuresti, mai demult. Un om nu a stiut de pe ce buton sa deschida usa. Dupa ce a coborat, un bucurestean destul de in varsta a zis:

"Asta sau e prost, sau e din provincie." Nu iti mai explic sentimentul care a urmat. :evil:

Iti dai seama ca nu ii iubesc mai mult pe maghiari decat pe bucuresteni.

In rest, sincer, cred ca si tie iti place mai mult Viena decat Bucurestiul. :)
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Cristian IONITA » 22 Dec 2012, 01:01

Ruben scrie:@Cristian:

Nu stiu de ce. In Ploiesti imi place. In Bucuresti...abia astept sa ies din el.

Eram intr-un tramvai prin Bucuresti, mai demult. Un om nu a stiut de pe ce buton sa deschida usa. Dupa ce a coborat, un bucurestean destul de in varsta a zis:

"Asta sau e prost, sau e din provincie." Nu iti mai explic sentimentul care a urmat. :evil:

Iti dai seama ca nu ii iubesc mai mult pe maghiari decat pe bucuresteni.

In rest, sincer, cred ca si tie iti place mai mult Viena decat Bucurestiul.

:) .... si unde a gresit bucuresteanul? .... ca din cea spus nu-i musai sa asociezi provincialul cu prostu ... decat poate daca ai una alta pe constiinta.

Aprecierea unor orase nu poate fi facuta fara oaresce doza de subiectivism .... nu stiu sincer ce gasesti frumos la Ploiesti .... dar uite pentru mine cel mai frumos oras european (dintre cele pe care am avut ocazia sa le vad) este .... Budapesta ....
Iar in clasamentul meu (subliniez cu mare doza de subiectivism) Viena se situiaza in urma multor alte orase ... asa un clasament grosier ar fi: Budapesta la egalitate sau poate un pic in urma Berlinului, Roma, Paris, Viena, Bucuresti, Koln, Bruxelles .... etc

Revenind la intamplarea ta din tramvai .... pana la urma cum a reusit acel om sa deschida usa? a fost sau nu ajutat de bucuresteni?

@LU .... daca esti amabil poti face cate un mic rezumat al articolelor .... am incercat sa le citesc .... dar la fiecare dupa primele randuri mi-a venit sa borasc ... si sincer azi am mancat bine ... e pacat sa risipesc aiurea bunatate de papica.
Cristian IONITA

Mesajde Ruben » 22 Dec 2012, 01:08

Cristian IONITA scrie: dar uite pentru mine cel mai frumos oras european (dintre cele pe care am avut ocazia sa le vad) este .... Budapesta ....

"-Cum te cheama, pui de dac?

-Atilla."

:D

Da-l la truda lui de tramvai cu mitici si usi. ;) Dar istoria ii istorie. Alipirea Transilvaniei a avut loc in urma unui tratat si nu in urma "Marii Adunari" populare.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Cristian IONITA » 22 Dec 2012, 01:12

au fost si Adunare .... si tratat .... si razboi ... si sacrificii

dai inapoi cu tramvaiul? .... vezi .... de aia v-au calarit unguri atata amar de ani ... ca nu va place decat sa clevetiti pe vorbe .... si mai spunea Mircea de mine ca eu as fi (doar) Gica Contra
Cristian IONITA

Mesajde Ruben » 22 Dec 2012, 01:15

Cristian IONITA scrie: vezi .... de aia v-au calarit unguri atata amar de ani

Poate unguroaicele...
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 22 Dec 2012, 01:19

Cristian IONITA scrie:
@LU .... daca esti amabil poti face cate un mic rezumat al articolelor .... am incercat sa le citesc .... dar la fiecare dupa primele randuri mi-a venit sa borasc ... si sincer azi am mancat bine ... e pacat sa risipesc aiurea bunatate de papica.

- Veeeciiineee...Pai tocmai tu te prezinti pe topicul asta cu toxiinfectie alimentara ? Esti cumva dislexic de nu citesti articolele ? :lol:
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Cristian IONITA » 22 Dec 2012, 01:27

Ruben scrie:
Cristian IONITA scrie: vezi .... de aia v-au calarit unguri atata amar de ani

Poate unguroaicele...

da da .... vrabia malai viteazu :))

@LU .... serios acum ... am incercat sa citesc .... dar imi recunosc limitele .... asa mizerii nu consum

ex:

... se poate determina destul de uşor că Transilvania este regiunea cu cea mai mare contribuţie la Produsul Intern Brut şi, ca atare, are şi cea mai mare contribuţie la bugetul de stat ...

... Liderii UE ne protejează astfel în faţa unor eventuale abuzuri pe care politicienii care deţin puterea le-ar putea face în viitorul apropiat ...

etc
Cristian IONITA

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 22 Dec 2012, 01:32

Cristian IONITA scrie:@LU .... serios acum ... am incercat sa citesc .... dar imi recunosc limitele .... asa mizerii nu consum

- Vecine esti tare! Tre sa recunosc ;)

Ce as putea sa mai adaug... :?:
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Cristian IONITA » 22 Dec 2012, 01:43

pai .... ar fi multe de adaugat LU ..... dar te inteleg ..... nu-ti permite "diplomatia" :D
Cristian IONITA

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 22 Dec 2012, 01:50

- Doar ma sti ;)

Acum la modul serios, eu am gasit destule idei interesante in acele articole. Cu unele dintre ele ma identific.

Dar fiindca te afli in Bruxel, te bucuri si tu de dreptul fundamental de a te putea exprima cand nu esti de acord 8-)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Cristian IONITA » 22 Dec 2012, 01:53

pai .... nu fi .... "ardelean" .... enumera ideeile .... nu ma mai chinui si pe mine sa le extrag din multitudinea de aberatii de genul celor citate mai sus
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 22 Dec 2012, 01:59

Am citit articolele. Respect pentru cei ce le-au scris si pentru cel ce le-a selectat.

Hai sa va zic si alte aspecte. Cand eram copil, in Arad erau mult mai multi unguri. Nu stiu unde au disparut. In fabrici si uzine lucra taranul roman adus de la sat si calificat rapid la scolile de meserii. La ruperea de oase erau romanii.

Existau multe ateliere de diferite feluri. Geamgii: nu era lucru greu ca intr-o fabrica. TOTI era unguri. Pantofari, reparatori de televizoare, croitori si multe altele unde nu se muncea din greu.
In fabrici, cat am apucat eu sa vad, majoritatea maistrilor erau tot unguri, sarbi...mai putin romani.
M-am ocupat de acvaristica in copilarie. Cu ocazia asta in fiecare duminica eram in piata cu pesti de acvariu, de vanzare. Acvaristii erau majoritatea tot unguri. Buuun, existau columbofili, pasionati de chinologie, crescatori de iepuri de rasa...pe cuvant ca aproape toti vorbeau ungureste.

Singura carte de pe vremea aceea de acvaristica era scrisa de...Kaszoni Zoltan :D

Orice mestesug, chiar si simplul zugravit, altfel spus tot ce inseamna maistor...erau unguri.

Nu stiu daca era vorba oarecum de o casta. In domeniile astea se traia mai bine decat cu bataturile in palma din fabrici. Aha, fabrici...functionari, magazioneri, normatori si alte alea decat munca bruta...unguri.

La naiba, ori ca vorbea toata lumea maghiara, ori...frizerul maghiar, nenea de la atelierul de reparat biciclete (aveam 9-10 ani, apoi am reparat-o singur), nenea de la vulcanizare, geamgiul, instalatorul, zugravul...

Am avut ceva treaba intr-o fabrica din Timisoara. Guban! Aveam sa aflu ca la inceputuri erau angajati numai maghiari. Fostul patron, devenit director (prieten cu Dej) era tot maghiar. Solventul, combinat chimic cu foc continuu...romani si foarte multi moldoveni. Fugea lumea de combinat.

In orice mestesug era nevoie de ucenicie, dar un roman cu greu intra in breasla. Pentru ei era loc la sapa si lopata. Ai naibii cum se invarteau. Unul facea maturi si avea un teren pe care cultiva tatarca. Am muncit la el in cateva zile din vacanta sa-mi fac bani de buzunar. Tot ungur. Oriunde era rost de o invarteala, o afacere, un loc mai caldut, o paine mai buna...doar ei.

Daar, recunosc! Meseriasi foarte buni si oameni de cuvant. Am avut o motoreta. Unde a pus mana Misi-Baci s-a cunoscut. Cat am fost copil, fara falsa modestie am excelat in acvaristica si recunosc ca desi aveau un aer de superioritate fata de romani, stiau sa respecte.
Chiar daca eram prunc de budesh olah, mi-am facut prieteni printre unguri in varsta si cand deveneai de-al lor (dovedeai) te respectau. Altfel insa ii dispretuiau pe romani.

Ba chiar, fir-ar sa fie, strabunica unui var il invata sa vorbeasca ungureste. Am rugat-o sa ma invete si pe mine. M-a invatat baba sa injur si m-a trimis la alta baba, vecina, care nu stia boaba romaneste sa-i spun. M-a fugarit aia cu matura de mi-a trecut cheful.
Nu le convenea nici macar sa le inveti limba! Unde se intalneau doi unguri, chiar daca restul erau romani, astia vorbeau musai ungureste.
Gazde politicoase si amabile, dar intre ei vorbeau tot ungureste. Sarbii si nemtii nu faceau asa niciodata!

No astea-s numa` franturi de amintiri, dar zugravesc partial o impresie.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 22 Dec 2012, 02:08

- Cristi, "Easy come, easy go !" (ce vine usor, usor se duce).

Articolele raman ca baza de dezbateri viitoare. Stiu ca 'vanatorul' din tine nu te va lasa sa dormi pana nu vei citi articolele (ca sa iti poti compune rechizitoriul de maine :lol: )
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 22 Dec 2012, 02:13

Mircea_63 scrie:No astea-s numa` franturi de amintiri, dar zugravesc partial o impresie.

- Da, dar sunt elemente ale unei istorii neoficiale, dar autentice!

Continua fara inhibitii !

Pentru ca avem nevoie sa ne confensa unii altora, daca vrem sa intelegem cine am fost, cine suntem, si ce trebuie sa schimbam in mentalitate, ca sa ne depasim conditia pe viitor !!!
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Mircea_63 » 22 Dec 2012, 02:18

Am fost in multe case de unguri. Peste tot domnea o ordine si curatenie desavarsite. Ba chiar am auzit o poveste. Nu stiu cat de reala sau nu, dar cica undva intr-un atelier, fabrica, ceva de genul asta, un roman il mistocarea pe un ungur cum ca are hainele peticite. Romanul avea haine mai bune!
Cica i-a raspuns ungurul ca intradevar ale lui sunt peticite, dar peticele lui sunt curate. Romanul a fost facut de rusine si a trebuit sa taca.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE