Doresc ca fiecare dintre apicultorii forumisti sa vina si sa prezinte izgonitorul folosit cu argumentele de rigoare
Sunr atatea modele dintre care putem sa alegem insa parerile sunt impartite
De exemplu am doi amici ce s-au certat pe marginea acestui subiect;
unul zice ca e mai bun cel ce se pune la colturi iar celalalt ca e mai bun cel de pe mijloc
Plec de la ideea ca in pastoral pt o cat mai buna productivitate a muncii ai nevoie de izgonitoare
In urma cu cativa ani dupa salcim a trebuit sa extrag insa nu am putut deoarece a plouat o saptamina
Va dati seama ce s-a intimplat acolo;papa la greu si pe fiecare scria ,,creaca'' daca nu divizam - macar m-am ale cu ceva
Anul asta la salcim 2 la Ciresu de miercuri pina duminica au umplut caturile
Marti trebuia sa vin cu rindul doi de caturi si sa extrag daca mierea era capacita la limita
9 zile a plouat si ziua si noaptea cu unele mici intreruperi - albinele au papat tot
Alta este situatia cind atunci cind se aprropie extrasul pui izgonitoarele
Nu poti extrage atunci ?? no problem...vii cu catul 2 sub catul 1 pui izgonitorul si dupa cateva ore pleci pe plin si extragi acasa daca ploua
Sau ca in situatia patita de mine ca de altfel si de multi altii,sa nu pierzi mierea pui izgonitorul
albina papa tot din cuib creste puiet cu rezervele de pastura din rame iar atunci
cind se indreapta vremea iese cu o foame de nectar si de proteina ce nu s-a vazut
Sau iese cu dor de duca
Ideea este urmatoarea ; sunt necesare izgonitoarele??? cind si cum le folosim si cu ce rezultate?/ Modele si dimensiuni
Mai jos postez un izgonitor luat de pe un site canadian
salve