Iar eu va contrasalut!
personal,nu sunt interesat de acel model a lui prof.Ursu
Nu-mi sta in fire sa "denigrez"munca omului,dar nu sunt deacord cu multe aspecte ce le prezinta si le sustine!
Ba are chiar probleme de cunoastere,exprimare si "maretie"
Cum nimeni nu este perfect sau atotcunoscator...nu il condamn.Ce i-asi reprosa,este ca iese public,braveaza si informeaza gresit(din necunoastere)
Si Danut face unele greseli in ceea ce spune.(te salut Danut si sa nu te superi...)
Cateva greseli spicuite in primele 30 de min...apoi m-am plictisit.
0:00:26-Ursu-"este un moment istoric!!!" -------------va dati seama?
0:00:56 la 0:01:17 Ursu...-----------fara cuvinte
0:13:54 Ursu-"Dumnezeu a dorit sa ne intalnim cei doi profesionisti in partea asta" ----------bine ca are si Dan pe cineva ca el aproape...
0:17:20 Dan-"ati reusit prin practicarea si exploatarea acestui stup sa faceti performantza". -----------diplomatie....
0:19:35 Dan-femela de varooua"depune ponta 5-6 oua"---------cam multe cred eu.
0:22:42 Ursu-"femela de varooua dupa ce "isi da drumul" in celula,"in primele 10 ore mananca toata rezerva pusa de albina pe fundul celulei"..."dupa
care,dupa 24 de ore isi infige aparatul bucal in larva"-------si in celelalte 14 ore ce face?...poate se gandeste.Si nici in alea 10 ore nu mananca decat tot...hemolimfa
0:23:54 Ursu-"la 48 de ore dupa ce a depus oul,ecluzioneaza masculul".."apoi la fiecare 24 de ore,femela depune 2-3 oua de femela"-----???
0:25:10 Ursu- "mama cu cele 3 fiice,2-3 fiice..."...Corect,dar mai inainte afirma ca la fiecare 24 de ore depune 2-3 oua de femela!!!------la 0:23:54
0:26:33 Dan-"matca nu are tata,are numai bunic"------ a vrut sa zica "genetic" vorbind...caci fizic,matca are tata.Trantorele nu.
0:26:40 Ursu la afirmatia de mai sus a lui Dan,zice..."corect,tot ce spuneti este perfect,si pentru ca intelegem..."------arata cata atentie acorda partenerului de dialog

...sau chiar stie ce zice Dan?
cat priveste despre stup...afirmatii fara sustinere practica!
Multe presupuneri teoretice.Stup prea complicat.