Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA PRODUSELE ALBINELOR

Discutii despre produsele albinelor , norme , legislatie , metode de producere si conservare . Diversificarea productiei si produselor in stupina...trebuie sa preocupe apicultorii romani .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum deosebesc mierea contrafacuta de mierea naturala?

Mesajde ovidiu_78 » 18 Ian 2013, 13:21

Si tot anul in piete au fost la tarabe miere de salcam,apoi stim cu totii ce an a fost la salcam, dar ei au :)))
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde gica.mosu » 19 Ian 2013, 19:06

Ovidiu...cei ce vind in piata(unii)nu au doar 10 st in gradina,au 60-100 st si merg in pastoral
la salcam in 1-3 locuri,nu dau mierea la procesatori cu 10-11lei/kg...stau in frig sa vinda5-6
borcane/zi :roll: Personal stiu apic care mai au miere de salcim si din 2011(5-600KG) si vinde
in piata!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde ovidiu_78 » 19 Ian 2013, 20:42

gica.mosu scrie:Ovidiu...cei ce vind in piata(unii)!!

Asa e unii,nu am zis ca toti,dar eu stiu si pers care vinde asa la borcan ceva ce miere prea putin e
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde gica.mosu » 19 Ian 2013, 22:04

Pacalesti omul o data,a doua oara cumpara de la cel care e corect si are produse bune
chiar de e mai scump!!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Oare mierea din supermarket e 100% miere?

Mesajde Adrian Vasile » 11 Mar 2013, 11:57

Daca stiti cu ce se amesteca mierea care nu pare a fi miere, va rog sa-mi scrieti poate asa multi dintre noi o sa se intoarca spre producatori Romani de produse apicole.Cu stima.
Consuma apicole de calitate, ai grija de unde cumperi!!!!!
Adrian Vasile

Re: Oare mierea din supermarket e 100% miere?

Mesajde Mircea_63 » 11 Mar 2013, 14:59

Adrian Vasile scrie:Daca stiti cu ce se amesteca mierea care nu pare a fi miere, va rog sa-mi scrieti poate asa multi dintre noi o sa se intoarca spre producatori Romani de produse apicole.Cu stima.

Cum s-ar zice, matale ceri pe forum o reteta de falsificare a mierii? :shock:

Stuparii nu fac asa ceva. Ar iesi la analize imediat! Cauta un site chinezesc, daca vrei neaparat ;)
Pe forum ne straduim sa invatam unii de la altii despre cum sa producem miere mai multa si mai buna. Ma si intreb daca se cuvine sa discutam despre retete de falsificare a mierii.
Este exact opusul scopului acestui forum!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mierea, alimentul-minune in care multi suferinzi isi pun spe

Mesajde Adrian Vasile » 12 Mar 2013, 23:46

Mierea, alimentul-minune in care multi suferinzi isi pun speranta, este deseori un fals extrem de bine vandut.

In 10 borcane alese de reporterii nostri aleatoriu din magazine si duse la analiza, laboratorul a detectat adaos de glucoza industriala, zahar, praf de porumb si gelatina. Doar urme de polen de salcam, desi pe toate borcanele scria "miere naturala de salcam".Pentru copilul de peste un an, doua lingurite de miere naturala pe zi sunt, spun nutritionistii, hrana vie. Ce inseamna daca ii dai din borcanul cumparat din magazin un amestec de glucoza industriala, sirop de zahar, clei, amidon, faina de cereale si chiar tocatura de scaieti?
Sursa: Pro TV
As dori daca se poate sa intre apicultori si sa ne invete cum sa recunoastem o miere falsa.
Adrian Vasile

Re: Mierea, alimentul-minune in care multi suferinzi isi pun

Mesajde ovidiu_78 » 12 Mar 2013, 23:52

uite aici topic unde te poti uita,ca sa nu se repete cine a discutat aici

viewtopic.php?f=23&t=2376&hilit=mierea+falsificata
ovidiu_78

Re: Mierea, alimentul-minune in care multi suferinzi isi pun

Mesajde Adrian Vasile » 12 Mar 2013, 23:57

Chiar daca sa mai discutat subiectul ,cred ca nu strica sa-l mai discutam atata lume nu stie ce e o miere adevarata si cumpara de la supermarket o miere care nu e miere ,si am mai auzit foarte multe pareri ca mierea nu e chiar asa de buna cum se spune,e normal ca multi oameni sa fie dezamagiti daca cumparam miere si in borcan e zahar si altele! Deci nu cred ca strica sa mai dezbatem subiectul.Cu stima!
Adrian Vasile

Mesajde Adrian Vasile » 13 Mar 2013, 23:20

Mircea 69 Cum s-ar zice, matale ceri pe forum o reteta de falsificare a mierii?
Nu cer o reteta !ai inteles grasit,eu spuneam sa invatam oameni cand vad un borcan de miere la ce sa se uite ca sa deosebeasca o miere de zahar ,cu una originala,eu cred ca pe forum cand scriem trebuie sa facem si educatia produselor expres sa nu cumpere lumea produse false ci sa se indrepte spre produsele originale de la apicultori ,cam asta ar fi ideea!
Adrian Vasile

Anterior

Înapoi la PRODUSELE ALBINELOR