Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Utilaje tamplarie lemn

Mesajde ovidiu_78 » 17 Mar 2013, 23:22

cocos scrie:
ovidiu_78 scrie:Iti recomand adezivul D3 TIFEL

L-ai folosit ? este bun pentru exterior?
Cat priveste imbinarea nut si feder m-am gandit sa fac cu panza de circular doar nut pe ambele scanduri si sa le imbin cu o sipca pe post de feder.
Apoi sa le pun la presa. Oare in cat timp se usuca adezivul asta ?
ovidiu_78 scrie:impregnant, lac exterior, vopsea pe baza

Te rog sa imi zici ce este impregnantul asta? un fel de ulei de in? Lacul de la ei pe baza de apa este rezistent? se exfoliaza, etc?
Multumesc

nu stiu cum ai facut dar eu nu ti-am scris alea ci colegul cristian :roll:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde aliuta2000 » 18 Mar 2013, 09:18

daca esti dispus sa dai 400 ron / un circular de mana ... mai pune 150-200 si iti cumperi un cicrcular cu masa , ce e drept ca e chinezarie , dar e cu masa cu tot , cu rigla si ai si inatimea toata . cred ca este ok pentru ceea ce vrei tu sa faci / nu lucru industrial .

Referitor la Zipper .. un lucru bun de stiut . dar sa sti ca nici cu Stern sau cu chestia aceea de la Bernardo , pe care Ionel confirma ca nu este OK nu mi-e rusine . Si da toate sunt cu perii , se vede acest lucru din poze ... orificiul pentru perii .
A.D.
aliuta2000

Mesajde irina76 » 20 Mar 2013, 08:48

ovidiu_78 scrie:Uite

Din imaginile prezentate aici nu-ți va ieși dreaptă numai din grosime,dar se poate folosi o rindea electrică manuală care o găsești la un preț destul de bun.
irina76

Mesajde ovidiu_78 » 20 Mar 2013, 10:35

irina76 scrie:
ovidiu_78 scrie:Uite

Din imaginile prezentate aici nu-ți va ieși dreaptă numai din grosime,dar se poate folosi o rindea electrică manuală care o găsești la un preț destul de bun.

pai aia era si chestia,ca nu e nevoie de abricht chiar daca ai o scandura curbata,ci se debiteaza in parti mai mici,ca sa nu ai pierderi mari la grosime,ceea ce sugereaza si in poza,iar apoi incet pas ci pas o bagi la grosime si cand e dreapta o faci si cealalta fata la fel,sau cu o rindea de mana o indrepti cat de cat si apoi o bagi la grosime,deci concluzia era ca nu e chiar indispensabil un abricht,ceea ce nu am nici eu,dar am de scos la grosime si imi ajunge,iar lateralul unei scandir o fac la circular dreapta
Doamne ajuta
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde cocos » 21 Mar 2013, 15:44

foarte util linkul :http://lumberjocks.com/BramC/blog/28019
multumesc mult, si mai ales pentru toate ideile voastre
cocos

Mesajde George B » 22 Mar 2013, 01:54

Salut,

Acum doi ani eram cam in punctul in care esti tu acum. Pana acum am depasit cateva probleme in materie de utilaje pentru tamplarie lemn ( in principal stupi ), si imi permit sa-ti dau cateva idei:
Mare grija la masina de grosime, eu m-am dus la Baumaxx (in SunPlaza) si la Mr Bricolage cu o scandura de brad de 4 metri, 25 mm grosime lata de aprox 15 cm si am probat masinile de grosime pe care le aveau, cu angajamentul ca o cumpar pe cea care degroseaza 2 mm la o trecere. Am plecat cu mana goala, problema principala era ca nu trageau scandura si trebuia sa o imping cu toata puterea de era gata sa daram o masina de aproape 200 de kg (http://www.magnetcenter.ro/abrichtrinde ... -far-tools , http://tehnocenter.allshops.ro/produs/1 ... (+Abricht+)+Metabo+HC+260+C.html etc. ). Mai era si un Einhell ( http://bricomax.ro/Masina_rabotat-ajustat_(abricht)_Einhell_RT-SP_260-6318-pd.ashx ) care ( ca si Metabo-ul de mai sus) avea majoritatea angrenajelor din PLASTIC !!!!

1. http://www.masini-unelte.eu/component/v ... sat-th-330 , Cu scula asta am inceput, au fost vreo 10 zile cu trei reparatii dupa care am dus-o inapoi la magazinul de langa Sala Palatului (patronul e de nota 10, a acceptat fara probleme tot ce i-am cerut, inclusiv banii inapoi) Modelul asta are doua probleme: 1. bridele care fixeaza cutitele se deformeaza, intra talaj intre ele si cutit si se rupe cutitul, 2. are un limitator (un mot de tabla)pe unde intra scandura ca sa nu o poti regla sa muste mai mult de 1 mm din scandura . Nu recomand.
Iti recomand o masina de grosime artizanala facuta de un adevarat meserias, cat mai solida si cat mai simpla (fara piese personalizate cum au cele de firma), cu cutite de minim 40 cm., ceva de genul asta: http://www.oradeahub.com/anunt/detalii/ ... 0-ron.html, daca are axul mai lung poate fi folosita si ca freser si circular.

2. Scule Stern (3 bormasini, flex mic, masina de slefuit cu banda) am folosit intens si sunt foarte multumit de ele, le-am luat din targul de scule de la Obor de la o doamna, din Moldova cred, singura care vinde niste ferastraie pendulare rusesti foarte solide de care sunt foarte multumit.

3. Circular http://www.utilul.ro/Ferastrau-circular ... mm--1800-W montat sub o masa cu blat din pal si cu masa mobila (daca esti interesat iti trimit poze), i-am demontat toate mastile de protectie de pe el si i-am pus panza de 250 mm cu 80 de dinti (din targul de scule de la Obor), merge perfect, am tras de el cat am putut, si-a scos banii cu brio si merge ca-n prima zi. Este circularul care permite diametrul cel mai mare de panza, la pret rezonabil.

4. Freza de mana montata sub masa eu am doua Panzer (din Dedeman) dar sunt proaste (s-a stricat reglajul pe inaltime la ambele iar una s-a stricat de tot)

5. Aracet D3 foarte bun si pret ok de la Doctor Aracet http://www.doctor-aracet.ro/aracet_lemn.html .

6. Capsatorul pneumatic ParkSide de la Lidl 99 RON!!! e foarte bun si il vor avea iar la vanzare din 28 martie. Se foloseste de preferat impreuna cu un compresor de minim 50 litri ca sa faca galagie mai rar, iti usureaza foarte mult viata, mai ales la rame.

7. Capse, holsuruburi, feronerie si muuulte altele la cele mai mici preturi, de la SEA Romania, dar doar pe firma.

8. Honest (sa nu mai spui la nimeni ), hmm...!!! :oops: sper sa nu supar vre-un negustor de aici se aprovizioneaza majoritatea magazinelor de scule, au diverse scule si alte lucruri utile pt casa, gradina, atelier, etc (practic gasesti la ei orice) la preturi incredibil de mici. (cleste, patent, foarfeca de tabla, balamale, manere, betoniere, scari, tevi, ace brice si ... etc.)
!!! Au si chingi pt. stupi la 4.5 ron !!! :oops:
Au depozite pe centura Bucurestiului (la Glina) si in zona Ferentari - Trafic Greu (tel:021.423.60.75). Si ei vand numai la firme.

9. Foloseste pentru stupi doar CHERESTEA de brad USCATA clasa AB, da da, de-aia de 700-800 RON / 1 mc, nu de-aia tinuta cateva luni in sopron cum folosesc vanzatorii de cac.. :oops: pardon am vrut sa spun stupi ieftini (eventual KIT !!! ca la IKEA!), la care, dupa prima iarna, primesti la promotie inca doua - trei urdinis-uri. + bransament gratuit la reteaua de apa de ploaie + aer conditionat (cand bate vantul)... ce mai HOTEL de 5 stele pentru albinele noastre... care sunt albine europene... si au drepturi ;)

Sculele pe care le-am expus mai sus, cu exceptia masinii de grosime pe care ti-am recomandat-o, sunt pentru nevoi proprii plus 300-400 de stupi/an spre vanzare, facuti in timpul liber ca sa-ti scoti banii pe scule. Daca vrei sa te apuci serios tamplarie in lemn, trebuie sa ai scule profesionale, cele mai bune sunt cele sh ramase de prin fabricile si uzinele desfiintate sau de la executari silite, pe care le poti lua la preturi foarte bune.

Daca e prea complicat, iti recomand sa-ti cumperi stupi gata facuti si asamblati. De pe net, din poze, cel mai mult mi-au placut cei de la Prisada, desi nu agreez atitudinea lui L.A. pe forum.
George B

Mesajde cocos » 22 Mar 2013, 09:18

George B
Multumesc mult pentru raspuns, totul foarte documentat.
Cu privire la masa pentru circular, te rog sa imi trimiti poze, sau sa le pui aici poate vor sa se mai inspire si alti.
Poate si o poza cu firungul sau masa glisanta, etc.
Multumesc
O zi buna
cocos

Mesajde LUCIAN AVRAM » 22 Mar 2013, 09:25

George B scrie:Salut,

De pe net, din poze, cel mai mult mi-au placut cei de la Prisada, desi nu agreez atitudinea lui L.A. pe forum.

da ce atitudine am io bre ? din cate stiu eu , nu suntem casatoriti :D , vezi ca ai un buton , se numeste IGNORE , foloseste-l ;)

sa fii iubit ! 8-)
LUCIAN AVRAM

Mesajde ovidiu_78 » 22 Mar 2013, 10:39

nu iau apararea dl Lucian Avram,caci nici nu il cunosc,dar niciodata nu a avut o atitudine ostila sau jignitoare,fiind si moderator inca,nu stiu ce ai vrut sa zici prin asta george,aici nu se cauta intrigi sau altceva,aici se discuta civilizat

sanatate iti doresc
ovidiu_78

Mesajde LUCIAN AVRAM » 22 Mar 2013, 13:43

Ovidiu 78 , stai frate linistit , ca nu ma afecteaza , sunt intarcat demult , sunt cinci degete la o mana si nu sunt la fel , dar noi care suntem vreo 4000 pe aici , clar ca nu avem cum sa fim compatibili unii cu altii :) , sa fim sanatosi , mergem inainte :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Mar 2013, 13:48

te salut , Luciane !!! adica te salut , tizule !!!
daca ni se arata niste bani , il iau pe Ovidiu_78 si venim la tine pentru o comanda mai serioasa !!! :lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde LUCIAN AVRAM » 22 Mar 2013, 13:51

sunteti bine veniti si fara comanda , numai sa anuntati din timp sa pregatesc ...........gratarul ;)
LUCIAN AVRAM

Mesajde cristi_vidican » 22 Mar 2013, 16:13

Are cineva scule de tâmplărie (circular, abric etc) făcute la Gura Humorului.
Am găsit niște telefoane, am reușit să vorbesc cu ei și au prețuri foarte bune, gen 1300 circular cu masă culisantă, 3000 de lei abric cu grosime, toate fără motor, cuțite și pânză.
M-ar interesa niște păreri
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cocos » 22 Mar 2013, 16:31

cristi_vidican scrie:Are cineva scule de tâmplărie (circular, abric etc) făcute la Gura Humorului.
Am găsit niște telefoane, am reușit să vorbesc cu ei și au prețuri foarte bune, gen 1300 circular cu masă culisantă, 3000 de lei abric cu grosime, toate fără motor, cuțite și pânză.

Pune si tu un telefon, poate ne ajuta si pe noi 10x
cocos

Mesajde cocos » 22 Mar 2013, 17:42

Nu stiu daca aici este locul pentru intrebarea urmatoare, dar incerc:
Pentru zona Valeni de Munte stiti de unde pot sa cumpar cherestea de brad uscata de calitate si de tei?
multumesc
cocos

Mesajde cristi_vidican » 22 Mar 2013, 18:09

cocos scrie:
cristi_vidican scrie:Are cineva scule de tâmplărie (circular, abric etc) făcute la Gura Humorului.

Pune si tu un telefon, poate ne ajuta si pe noi 10x

0740542968 si 0740296448
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE