Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: colectorul de polen

Mesajde liviu1965 » 15 Oct 2011, 21:38

proapis13 scrie:
liviu1965 scrie:Merci

Am crezut ca nu se comercializeaza....restul e simplu

Ce-mi place la tine in afara de modestie;unde nu stii
intrebi dar numai dupa ce cauti si nu gasesti
Intrebi si ai raspunsul;nu stii ce sa intrebi...
salve :D

Maaaa, te dai pe langa mine.... vezi ca-s mai batran decat tine....cu putin.
Lasam gluma la o parte, este cea mai consumatoare de neuroni pasiune pe care am avut-o.
Familia face misto de mine.... cu albinele.
Puteam sa-ti trimit un PM dar prefer sa citeasca si cei care cumpara stupi cu albine si considera ca .... gata au rezolvat problema. Fratilor... invatati,invatati si iar invatati. Daca nu ..... ramaneti cu lazile goale.
Scuze ca am divagat de la topic, vin de pe topicul " pregatirea ptr. iernare"

Nu ma pot abtine, ..... salve ( ti-am mai spus ca asta e salutul meu de.... ani )
liviu1965

Mesajde activ » 15 Oct 2011, 21:41

liviu1965 scrie:Simplu , e ok

Ceva idei cum fac sita?

Ce sita ?
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde proapis13 » 15 Oct 2011, 21:49

activ scrie:
liviu1965 scrie:Simplu , e ok

Ceva idei cum fac sita?

Ce sita ?

Altul care citeste intrebarea colegilor dar nu si raspunsul
Vezi ca am dat raspunsul la intrebarea asta;e ala cu poza :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jimm » 15 Oct 2011, 22:08

In toamna asta bag in lucru 20 buc colectoare "cutie de vrabiute" :lol: putin modificata, adica am scandurica de zbor si nu vreau sa o iau chiar daca drumul facut de albina de la grila la cuib trebuie sa fie cat mai scurt.
Fundul cutiei de strangere polen e bine sa fie plin(din lemn) si nu din sita deoarece nu poate fi spalt si mucegaeste fara sa-ti dai seama polenul care ramane prin gaurele. Ideal este un sertaras sa nu tot iei colectorul cand recoltezi.
Poza ii apartine lui Donbazil
Fişiere ataşate
colector.jpg
jimm

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Oct 2011, 22:16

ce diametru au gaurile din placa activa ???
eu le-am montat gratiile antisoareci la ai mei facute din coltare de rigips cu gaurile de 6 mm !!! se chinuiau putin sa intre cu polenul dar daca isi bagau piciorusele pe rand reuseau sa intre cu polenul in stup !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde activ » 16 Oct 2011, 09:54

Dupa 3 cesti de tuica fiarta si 2 pahare de vin si postat la doua noaptea ... e scuzabil ! :)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde proapis13 » 16 Oct 2011, 10:01

activ scrie:Dupa 3 cesti de tuica fiarta si 2 pahare de vin si postat la doua noaptea ... e scuzabil ! :)

Activ-ule nu ne intereseaza ce si cat macheshti tu noaptea
Albine ai?? Ce te-a deranjat postarea lui jimm??
Daca el vra fundurile la col de pol de lemn asa si le face
Asa considera el ca-i mai bine cu toate ca toti le avem cu sita
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jimm » 16 Oct 2011, 10:34

Acum sincer.. de ce le aveti din sita.. fundurile :lol: la colectoare?
Exista o explicatie?
jimm

Mesajde liviu1965 » 16 Oct 2011, 13:44

Presupun ca in cazul in care vine o ploaie.... sa nu se transforme polenul deja colectat intr-o mamaliga .
Ma refer la rafalele de ploaie. Cea care cade " ordonat " la 90grd. fata de suprafata pamantului este blocata de acoperisul colectorului.
liviu1965

Mesajde activ » 16 Oct 2011, 22:02

proapis13 scrie:
activ scrie:Dupa 3 cesti de tuica fiarta si 2 pahare de vin si postat la doua noaptea ... e scuzabil ! :)

Daca el vra fundurile la col de pol de lemn asa si le face
Asa considera el ca-i mai bine cu toate ca toti le avem cu sita

PROAPIS13 tin sa te avertizez ca eu prin postarea mea de mai sus [[b]b]cu ce si cat am baut[/[/b]b] nu am vrut decat sa ma scuz fata de colegii mei de topic , printre care te enumeri si tu , pentru intrebarea mea adresata lui Liviu " Ce sita? " , intrebare care isi gasise raspuns in postarile ulterioare si pe care eu nu apucasem sa le citesc ... pentru care tu si atunci mi-ai atras atentiea intr-un mod deplasat si destul de badaran pentrut un forum de apicultori, caz in care eu mi-am vazut in continuare de ale mele si nu am ripostat . Nicidecum prin acea postare nu am tinut mortis sa-ti marturisesc tie personal ce si ce cat am baut eu in acea seara sau sa-ti dau tie prilejul de a ma lua la misto. Oricum dupa cele postate de tine , tin sa te anunt ca eu cred ca eram cu mult mai lucid atunci noaptea dupa 3 cesti de tuica fiarta si 2 pahare cu vin , decat tine in momentul postari tale citate mai sus ... si spun astea bazandu-ma pe cateva argumente enumerate mai jos :
- in primul rand intrebarea ta adresata mie " Albine ai ? " mi se pare deplasata, ca sa nu-i spun ironica si jignitoare si total rupta din contex cu scopul de a invrajbi , jigni, provoca etc. ... lucru pe care l-ai si reusit ...si nu-ti face cinste.
- in al doilea rand la intrebare " Ce te-a deranjat postarea lui jimm?? " am ramas fara cuvinte, fiindca eu nu stiu ca in acest topic sau pe acest forum sa fi avut vreo contra cu jimm sau sa-i fi adresat vreo postare sau sa-l citez in vreo postare de-a mea ... si personal cu jimm nu am nici ce-a mai mica problema ... asta daca nu le inventezi tu.
- si in al treilea rand nu stiu cum iti poti permite si in ce calitate, sa vorbesti in nunele colegilor de pe acest topic folosind expresia " Activ-ule nu ne intereseaza ce si cat macheshti tu noaptea " asta in contextul in care nu esti propietarul acestui forum, nu esti moderator si nici vreun apicultor fruntas cu vreo cateva sute de stupi in portofoliu. Chiar asa , dupa felul in care postezi si te bagi in seama aiurea tind sa cred ca esti putin frustrat ... insa nu stiu de ce ? - sper sa aflu ! ... ca sa te pot ajuta, nu sa rad de tine.
Si pe viitor te rog frumos sa nu te mai bagi cu mine in seama sau sa faci remarci ,de nici un fel, la adresa mea sau la ceva care are legatura cu mine. Chiar daca simti nevoia abtinete ! ... ca e mai bine asa. Altfel tind sa cred ca ai o problema cu mine ... si o sa fiu nevoit s-o rezolv cumva.
activ

Mesajde ves.lucian.zabrani » 16 Oct 2011, 22:07

fratilor , nu mi-ati raspuns la postarea mea !!! cat au gaurile de la colectoarele de polen ??? mare multam !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde activ » 16 Oct 2011, 22:14

ves.lucian.zabrani scrie:fratilor , nu mi-ati raspuns la postarea mea !!! cat au gaurile de la colectoarele de polen ??? mare multam !!!

Eu am de 2 feluri :
- model salaj de plastic cu gauri de 4,6 mm princare albina trece si ii pica ambele bobite de polen,
- si de tabla de aluminiu de la APILUK cu gaura de 4,9 mm prin care albina reuseste sa treaca de cele mai multe ori cu o bobita din cele 2.
activ

Mesajde gigiploesteanu » 16 Oct 2011, 22:24

Găurile de la placa activă a colectoarelor de polen trebuiesc să fie (dacă sunt rotunde) de 4,9mm
Să ştii să lupţi, când vrei să ai, Să nu regreţi când pierzi sau dai
gigiploesteanu

Mesajde proapis13 » 16 Oct 2011, 22:53

activ scrie:
PROAPIS13 tin sa te avertizez Altfel tind sa cred ca ai o problema cu mine ... si o sa fiu nevoit s-o rezolv cumva.

Altul cu fitilul scurt :mrgreen:
Pai cu ce sint eu de vina fratimiu ca tu batzi campii pe forum
si scotzi numai porumbei din taste :lol:
Cred ca asta a fost cea mai consistenta si inteligenta postare de-a ta
Apropo,albine ai?? :?:
proapis13

Mesajde liviu1965 » 17 Oct 2011, 08:26

Peace man, peace.
Pune-am si un emoticon...... dar nu-mi plac.
liviu1965

Mesajde Dila Daniel » 17 Oct 2011, 08:57

activ si proapis,eu zic sa o luati usor.
Cred ca sunt niste neintelegeri care sunt minore si care nu trebuie sa degenereze.
Dupa mine lucrurile stau asa:
-din neatentie(neatentie care activ a recunoscut-o si a motivat-o mai in gluma mai in serios)scuzabila si posibila la oricare dintre noi,activ a omis un raspuns dat si a revenit cu intrebarea.
-proapis13 a vrut sa faca o "corectie",dar,aceasta fiind prea "dura" si in unele afirmatii incorecta,a lasat loc la "replica"
-replica(daca este dupa mine-justificata) se incheie intr-un ton care poate fi inteles de cel care o primeste ,ca o amenintare,ceea ce ar fi de neacceptat.
Proapis,personal te rog sa ai mai multa rabdare si intelegere cu cei incepatori.
Activ,personal te rog sa ai mai multa intelegere la cei mai familiarizati cu forumul.Noi(deci si eu)mai facem gresala sa "violam" personalitatea unui nou venit.Dar nu neaparat cu intentia de a jignii.Gresala noastra este ca fiind pe net,intr-o comunitate mai particulara(apicultori),si mai de mult timp,punem"egal"intre membrii ei,noi sau vechi,intre un simplu apicultor si/sau un senator cu stupi...poate prea repede,nelasandu-le timp sa se acomodeze si sa se obisnuiasca cu noi!Adica oameni cu pregatiri,caractere,puncte de vedere sau unghiuri din care vad lucrurile,moduri de perceptie ,pretentii...diferite.
Toti putem gresi.Daca acceptam si recunoastem e ok!
Hai sa mergem inainte!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE