Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ce model de masina de gaurit si infiletat folositi?

Mesajde cristi_vidican » 31 Oct 2014, 23:44

lucky5strike scrie:Intrebam daca cele la 10-12v ar fi suficiente pentru incheiere unei lazi, de ex.

Cunosc o persoană ce montează termopane (are comenzi multe) și folosește un astfel de Bosch. El este foarte mulțumit.
Acum, depinde și la câte corpuri montezi. Cred că pentru un apicultor, care mai își face 20-30 de lăzi/ an, o astfel de sculă este suficientă.
Nu cred că o vei folosi câteva ore în fiecare zi, ci doar o anumită perioadă. E adevărat că mai intensă, dar faptul că se încarcă rapid și mai ai un acumulator, o face potrivită pentru astfel de operațiuni.
Cred că ar trebui întrebați și pe cei care vând așa ceva.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mausica » 31 Oct 2014, 23:55

Cred că ar trebui întrebați și pe cei care vând așa ceva.

Si cine nu vrea sa isi vanda marfa ????
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde lucky5strike » 31 Oct 2014, 23:55

petru71 scrie:Sa nu uitam de noile generatii de masini si mai ales de acumulatorii cu care vin echipate (Li-Ion).
Trageti voi concluziile...

Poi, toata lumea lauda "li-ioanele", ca-s usori, ca nu au efect de memorie, ca-s rapizi la incarcare... :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde petru71 » 01 Noi 2014, 00:15

lucky5strike scrie:Poi, toata lumea lauda "li-ioanele", ca-s usori, ca nu au efect de memorie, ca-s rapizi la incarcare... :roll:

L5S,
tocmai de-aia am zis doar de ceea ce am in ograda...
Am un prieten bun, depanator la Bosch de vreo 10 ani.
El zice ca un Li-Ion 14.4V cu 3A bate la c*r orice acumulator de tip vechi.
Eu pana nu vad, nu cred... :mrgreen:
Intre timp mi-am mai luat o trompeta - un Skill de 18V cu doi acumulatori. Merge...vedem pana cand...
petru71

Mesajde ionut vlv » 01 Noi 2014, 01:06

folosesc zilnic sau aproape zilnic de vreo doi ani un hitachi, gaurire si infiletare accumulator 12v: 2 li-po ,1 li-ion.viata acumulatorilor depinde de incarcare si pastrare.daca va hotarati la o scula mai performanta trebuie musai sa aiba incarcatorul pt acumulatori cu echilibrare intre celule si functia de "storage" pt pastrarea acumulatorilor timp indelungat(peste o saptamana).aici vb numai de li-ion si li-po.ideal pt pastrare e sa aduceti acumulatorii in storage ,11.4 v,si apoi bagati in frigider pe timpul nefolosirii(aprox 2 grade).incarcatorul nu trebuie sa furnizeze un curent mai mare de 1c (ideal 0.5c) unde c reprezinta capacitatea acumulatorului.odata indeplinite aceste cerinte +folosirea adecvata a ambreiajului autofiletantei,va veti plictisi de accu.mai dau detalii despre folosirea acumulatorilor daca sunteti interesati.
Fişiere ataşate
920ace5b25f13e1c9a10af8650fd5f6b-6741597-700_700.jpg
este similara cu aceasta
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde ionut vlv » 01 Noi 2014, 01:24

petru 71 ,ce spune prietenul tau e adevarat.li-ion,li-po,li-fe sunt acumulatori cu performante net superioare celor ni-mh,ni-cd.daca cei din urma au ca impediment efectul de memorie la incarcare-descarcare,greutate si capacitate de incarcare mica,cei din familia litiu au ca problema in primul rand pastrarea la temperaturi f,joase a capacitatii de incarcare ,sensibilitate la descarcare excesiva,pericol de incendiere la lovire puternica,scurt circuit sau incarcare la tensiune prea mare.excluzand lovirea celelalte probleme sunt eliminate cumparand o scula buna(chiar facuta la chinezi dar nu pe genunchi)cu un incarcator pe masura.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde pustu » 07 Noi 2014, 21:00

yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde cantemir » 07 Noi 2014, 21:52

Eu prefer tot ce este pe 12V. Indiferent de marca!
Motivul: nu ma bazez pe acumulatorii originali, ci le alimentez, prin cabluri, de la o baterie auto (65 Ah). O echipa de trei-patru oameni, poate lucra o zi intreaga fara grija. In ultima vreme, ma cam feresc de scule de marca: dispar mai repede decat se bulesc!
...Cam toate crapa dupa doua-trei, maxim patru luni (40-160 ore de functionare).

Cedeaza, in ordine: acumulatoarele, mandrinele, schimbatoarele de sens, reductoarele, carcasele.
In caz de contact rapid cu solul... ordinea e inversata (oarecum)! :D
cantemir

Mesajde lucky5strike » 07 Noi 2014, 22:15

in caz de necesitate... un 10,8 v ar merge la bateria auto sau ma bine nu?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde peterneamt » 07 Noi 2014, 22:31

Nu ştiu. Dar ştiu că de la 12 la 18 V, merg brici, legate direct la o baterie auto mai uzată, mult mai bine decât cu acumulatorii originali, plus că bormaşina devine mai uşoară şi mai puternică. ;)
peterneamt

Mesajde cantemir » 07 Noi 2014, 22:51

lucky5strike scrie:in caz de necesitate... un 10,8 v ar merge la bateria auto sau ma bine nu?

Poti considera ca exista si o pierdere pe cablul de alimentare lung...Deci, in caz de necesitate, merge!..
Orice aparat electric admite o suprasolicitare.
cantemir

Mesajde iunicu » 11 Noi 2014, 09:02

Foarte multumit.
Imagine
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Augustin78 » 11 Noi 2014, 09:18

Salut.
Eu folosesc 2 filetante bosch una profesionala albastra(14.4v ni-mh) si una verde.(18v li-ion).semi profesionala
Nu sunt foarte omorate....le folosesc foarte rar.... :D
Numai bine.
Fişiere ataşate
18911631_3_1000x700_bosch-gsr-144-profesional-scule-electrice.jpg
14.4v
37279625_2_1000x700_filetanta-bosch-fotografii.jpg
18v..lithiu-ion
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde andrei_d » 18 Noi 2014, 16:00

Eu folosesc una Einhell pe 18V cu acumulator, folosita 7 ani in constructii, uzata dar inca functionala. Mai am una de rezerva, firma fara nume, 6 ani vechime, folosita ocazional, pe 12 V cu acumulator decedat, conectata la o baterie veche de scuter si redresor facut din sursa de calculator. Ambele functioneaza fara probleme chiar daca asamblez cutii de dimineata pana seara. La infiletat holzsuruburi in cutii si cea de 12 V e buna, nu sunt diferente fata de aia de 18. In caz ca se arde vreuna, nu merita reparata, o bormasina SH fara acumulator costa 30 de lei, o conectezi la baterie si e gata de lucru. Grija doar sa nu inversati polaritatea. Cea mai buna optiune dupa parerea mea, este una pe 220 cu cablu, ca mai sus.
andrei_d

Mesajde icXu » 18 Noi 2014, 21:18

Dupa ce am omorat acumulatorii la vre-o trei masini (budget, eihell si un skill) acum un an am luat de la lidl masina Parkside, cu acumulator litiu-polimer (1,3Ah @ 14,4v) cea postata de pustu, sunt foarte multuit de ea: este dotata cu reductor in doua trepte, are putere de am reusit sa rup bitul intr-o negresa iar acumulatorul este de calitate, tine incarcat, Skilul pe care-l am se apropie la 30% din performanta, dar il am de doi ani ―timp in care nu m-a servit cu succes, cand aveam treaba multa bagam mai bine prelungitorul... de cand am Parkside-ul stiu ca ma pot baza pe ea, bineinteles in regim hobby.

Cel mai mult la o masina conteaza acumulatorii iar daca sunt cu Litiu sunt net superiori.
Mai exista masinile cu impact dedicate pentru infiletat care se adreseaza mai mult profesionistilor:
icXu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE