si daca le lasi afara ce sa fure ?? o sa bazaie 3-4 zile si dupaia liniste.
afara la umbra
yuonyuon scrie:si daca le lasi afara ce sa fure ?? o sa bazaie 3-4 zile si dupaia liniste.
afara la umbra
jonny_it scrie:Sa va spun si metoda mea.
Pun caturile unul pe altul, cat mai inalt posibil, de obicei 10 - 15, jos un podisor, sus altul, apoi intr-un pahar de unica folosinta pun 2 cm de acid acetic. Paharul il pun sus, in ultimul cat in care las doar 11 rame(incap 12) si il fixez intre 2 rame.
......
Shrek scrie:Sa inteleg ca ai toate ramele insarmate cu inox? Acidul acetic il pui nediluat? La mine or facut găselniță cu buretele îmbibat in acid usor diluat.
Closcutz scrie:Urâtă rău faza cu resimțită doua luni... Eram sigur că se simte destul de tare greutatea unui cat de 1/2 plin... Nu mă încântă treaba cu durerea de șale...
cristi_vidican scrie:Closcutz scrie:Urâtă rău faza cu resimțită doua luni... Eram sigur că se simte destul de tare greutatea unui cat de 1/2 plin... Nu mă încântă treaba cu durerea de șale...
Eu am avut o sensibilitate la spate. M-am forțat odată și de atunci trebuie să am grijă. Pot să ridic, dar dacă e mult, se simte mai apoi.
Și când ai o rapiță și un salcâm bun, inevitabil ridici. Un corp trece de multe ori prin până.
Closcutz scrie:Pai spune te rog cum procedezi și cu tratarea sau dezinfectarea ramelor.
Eu insarmez doar cu inox și ramele negre sau deformate, cu multi trântori le bag la topitorul cu aburi și îmi rămân ramele gata insarmate. In anii trecuți am avut probleme cu ramele din caturile luate de pe familii. Le-am tot dat cu sulf dar nu am reușit să țin la distanță găselnița. Că sa nu o mai pățesc acum țin caturile pe familii până când temperatura scade sub 7grade noaptea. Intenționez să îmi fac o camera frigorifica sau să cumpăr un container izoterm... Chiar nu știu cum să fiu mai eficient.
Closcutz scrie:Din pacate nu ai experienta, dar te lansezi a da retete neverificate! Am patit-o grav cu incaperea etansa in care am tot dat sulf! A trebuit sa bag la topitorul cu aburi vreo 400 de rame! Banuiesc ca nu ai trecut de 50 de familii de albine, daramite sa ai 100 sau 150 sa vezi ce probleme de logistica iti pun! Te apreciez ca incerci sa progresezi, sa incurajezi asocierea, modernizarea, dar daca nu incepi chiar cu tine...
Dragos2006 scrie:Eu cand am inceput sa construiesc am plecat de la urmatoarele principii :
- mana de lucru e foarte scumpa asa ca trebuie sa fac din ceva care sa nu imi ceara meseriasi supercalificati . Am optat pentru constructii cu fundatii din beton armat si in rest lemn ,OSB, tabla cutata , rigips , polistiren.
- nu am asa de multi bani incat sa fac o hala mare , am facut in timp constructii separate care nu cer sume mari de bani din prima , pana acum am ridicat laboratorul , depozitul si acum incep la locuinta de serviciu .
Pretul pe mp. se ridica undeva la 60 euro . Cu aprox. 12000 euro reusesc sa fac un laborator , un depozit si o locuinta de serviciu compusa din doua dormitoare , bucatarie si baie. Mai intra 8000 euro la alte alea . Deci cu 20000 euro ai o dotare suficienta pentru o stupina medie.
Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori