Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fan club MER

Mesajde cristi_vidican » 20 Aug 2020, 15:19

jonny_it scrie:Explica asta strabunicii mele si bunicului meu... daca ma gandesc bine nici nu prea mai ai cum. :?

Tu ești o excepție pe lumea asta :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 20 Aug 2020, 15:20

jonny_it scrie:Poti, dar oare si vrei? :lol:

Recent Mausică a devenit tătic. Îl vedeam online pe la ora 3 noaptea. Era de pază... să nu scape fetița suzeta. :lol:
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 20 Aug 2020, 15:24

cristi_vidican scrie:
jonny_it scrie:Explica asta strabunicii mele si bunicului meu... daca ma gandesc bine nici nu prea mai ai cum. :?

Tu ești o excepție pe lumea asta :lol:

Cunosc foarte multi apicultori care mostenesc pasiunea de la parinti, bunici sau rude. In ce priveste apicultura cea mai mare realizare a mea ar fi ca baiatul meu sau nepotii(daca o sa am, sper sa nu se calugareasca :lol: ) sa aiba cel putin o familie de albine in curte.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 20 Aug 2020, 15:26

cristi_vidican scrie:Recent Mausică a devenit tătic. Îl vedeam online pe la ora 3 noaptea. Era de pază... să nu scape fetița suzeta. :lol:

Pai stau si eu cu el de paza. Cine crezi ca il tine la povesti pe whatsapp? :lol:
jonny_it

Mesajde mausica » 23 Aug 2020, 11:30

jonny_it scrie:
cristi_vidican scrie:Recent Mausică a devenit tătic. Îl vedeam online pe la ora 3 noaptea. Era de pază... să nu scape fetița suzeta. :lol:

Pai stau si eu cu el de paza. Cine crezi ca il tine la povesti pe whatsapp? :lol:

Unde ma vedeai tu online ca dormeai de se muta patu cu tine.
Doar eu si J ce mai intretineam atmosfera :lol:
De 2-3 sapt doarme toata noaptea fetita si nu mai trebuie sa stau pe pozitie :D
Suzeta o tin eu in gura :lol:
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde jonny_it » 23 Aug 2020, 18:39

mausica scrie:Unde ma vedeai tu online ca dormeai de se muta patu cu tine.
Doar eu si J ce mai intretineam atmosfera :lol:
De 2-3 sapt doarme toata noaptea fetita si nu mai trebuie sa stau pe pozitie :D
Suzeta o tin eu in gura :lol:

Mai nou si eu adorm repede, dar fara suzeta :lol:
jonny_it

Mesajde chivaran » 26 Aug 2020, 17:44

Anul asta este primul an în care iernez roi mici pe mer după metoda preluată de la Cristi,până acum tot ce am iernat slab am pierdut
Fişiere ataşate
20200826_171712_resize_48.jpg
20200826_171723_resize_95.jpg
Pot totul în Hristos care mă întărește!
chivaran

Mesajde cristi_vidican » 26 Aug 2020, 19:06

Dacă faci ce trebuie, vei fi uimit ce vei scoate de acolo la primăvară.
Să nu întârzii să-i scoți din acele nuclee, pt că după ce vine polenul de afară, ei efectiv explodează acolo și construiesc faguri peste tot.
cristi_vidican

Mesajde chivaran » 26 Aug 2020, 19:21

După ce incepe polenul oricum ii voi despărți,acesti roisori vor ajuta familiile de producție cu albina,de 2 ani folosesc metoda cu 2 matci a lui Dan Mirea
chivaran

Mesajde jonny_it » 26 Aug 2020, 20:57

chivaran scrie:Anul asta este primul an în care iernez roi mici pe mer după metoda preluată de la Cristi,până acum tot ce am iernat slab am pierdut

Care este metoda?
jonny_it

Mesajde chivaran » 26 Aug 2020, 21:14

4 roi mer in 3 cutii 1/2 suprapuse ,ramele sunt puse în picioare.Compartimentele nu comunica intre ele si au fiecare urdinisul lor,intra 5 rame 1/2 in fiecare compartiment
chivaran

Mesajde jonny_it » 26 Aug 2020, 21:21

chivaran scrie:4 roi mer in 3 cutii 1/2 suprapuse ,ramele sunt puse în picioare.Compartimentele nu comunica intre ele si au fiecare urdinisul lor,intra 5 rame 1/2 in fiecare compartiment

Se vede ca nu ati iernat ME-uri in tinerete si acum va place sa va chinuiti. :lol:
Astfel de roisori se ierneaza pe 2-3 corpuri ME, doar ca in loc sa va chinuiti sa puneti ramele in picioare va chinuiti si strangeti cuibul si cu un corp gol sub el ierneaza fara probleme si pe 3-4 rame MER. Sanatoase si hrana sa fie.
jonny_it

Mesajde chivaran » 26 Aug 2020, 21:41

jonny_it scrie:
chivaran scrie:4 roi mer in 3 cutii 1/2 suprapuse ,ramele sunt puse în picioare.Compartimentele nu comunica intre ele si au fiecare urdinisul lor,intra 5 rame 1/2 in fiecare compartiment

Se vede ca nu ati iernat ME-uri in tinerete si acum va place sa va chinuiti. :lol:
Astfel de roisori se ierneaza pe 2-3 corpuri ME, doar ca in loc sa va chinuiti sa puneti ramele in picioare va chinuiti si strangeti cuibul si cu un corp gol sub el ierneaza fara probleme si pe 3-4 rame MER. Sanatoase si hrana sa fie.

Nu este nici o chinuiala Johnny,ci o economie de caturi mai ales cand nu le ai,iar metoda este testată de altii înaintea lui Cristi.Asa iernez 4 roiuri cu 3 caturi pe cand daca ar fi sa aplic metoda ta mi-ar trebui 8
chivaran

Mesajde jonny_it » 26 Aug 2020, 23:59

chivaran scrie:Nu este nici o chinuiala Johnny,ci o economie de caturi mai ales cand nu le ai,iar metoda este testată de altii înaintea lui Cristi.Asa iernez 4 roiuri cu 3 caturi pe cand daca ar fi sa aplic metoda ta mi-ar trebui 8

Incearca sa iernezi asa 100 si vorbim dupa :lol:
Mie imi place ideea de MER si ME(am si lucrat cu din astia) tocmai pe ideea ca nu trebuie sa faci prea multe "manareli", acum cine are timp poate face si din astea, nu contest ca nu trec iarna. Cred ca ar fi mai simplu sa fie lasati cate unul in lada si intors stupul cu totul, eventual pentru regine de rezerva merge bagat undeva la interior.
jonny_it

Mesajde chivaran » 27 Aug 2020, 01:34

Ai dreptate,cand ajungi la un număr consistent nu mai ai timp de bibileli însă până atunci mai este.Interesanta ideea ta cu stupii in interior poate sunt colegi care o practica si ne pot oferi informații suplimentare
chivaran

Mesajde cristi_vidican » 27 Aug 2020, 06:22

Metoda 4 în 1 am preluat-o de la Balian.
Doar că la noi stupul e căptușit cu polistiren la interior. Asta ajută foarte mult iarna.

Jonny, după ce încerci să treci iarna pe 3-4 rame de 1/2, mai vorbim.
Dacă e iarna ca anul trecut, s-ar putea să treci, dar dacă e o iarnă mai grea, uzura e mai mare.
Ceea ce face acest 4 în 1 este că ajută albina să treacă mai ușor prin faptul că fiecare nucleu îl ajută pe celălalt la capitolul căldură
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR