yuonyuon scrie:asta inseamna inceputul dezastrului in apicultura...
De ce?
yuonyuon scrie:asta inseamna inceputul dezastrului in apicultura...
cine credeti ca suporta consecintele?? apicultorul de rand cinstit si corect sau carfur si lidl care vand otrava de ani de zile fara nici o problema?cristi_vidican scrie:yuonyuon scrie:asta inseamna inceputul dezastrului in apicultura...
De ce?
cristi_vidican scrie:Balian scrie:https://romania.europalibera.org/a/europa-libera-a-testat-la-laborator-mierea-din-comert/32405221.html
Articol bine documentat, dar am niște observații ...
Cu părere de rău, dar dna Bobiș de la Cj, face niște greșeli care arată lipsa de experiență. 1. Stratificarea mierii, lichidă sus, cristalizată jos. Am avut miere rapiță care s-a stratificat așa la căldura mare din casă. Da, se prea poate ca acea stratificare să arate un fals, dar nu e obligatoriu. 2. Chestia cu bula e dată de vâscozitatea/densitatea mierii. eu pot avea o miere cu 20% umiditate (s-a mai întâmplat la prieteni la salcâm) și să meargă bula ca pe bulevard. Sau să fie un mare fals din sirop, care să fie foarte vâscos. Treaba cu bula nu e adevărată
Faptul că se discută despre calitatea mierii tot mai mult, e un lucru bun. Vrem și o legislație mai aspră cu falsurile și o etichetare corectă a mierii
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator