yuonyuon scrie:hai ca mai scriu odata ...
Rugamintea mea este ca pe sfarsit de toamna sa detaliati si cei 1-2-3 pasi prin care cresteti albina de iarna
yuonyuon scrie:hai ca mai scriu odata ...
orcum voi nu faceti ce zic eu.s.catalin scrie:yuonyuon scrie:hai ca mai scriu odata ...
Rugamintea mea este ca pe sfarsit de toamna sa detaliati si cei 1-2-3 pasi prin care cresteti albina de iarna
cat puiet si cate caturi ? si pe cate rame au iesit din iarna....?maximotgv scrie:Sa inteleg ca metoda aceasta functioneaza cu orice fel de matci? Chiar si cu cele de craca?
Eu am incercat metoda anul trecut cu 5 stupi cu regine carpatine cumparate de la crescator de matci si inaine de salcam au roit toti 5. Am folosit caturi de 1/2.
yuonyuon scrie:orcum voi nu faceti ce zic eu.s.catalin scrie:yuonyuon scrie:hai ca mai scriu odata ...
Rugamintea mea este ca pe sfarsit de toamna sa detaliati si cei 1-2-3 pasi prin care cresteti albina de iarna....am colegi care incep ca mine iar pe la jumate incep sa faca " de pe net"
....
Macar pe un stup daca ati face exact cum am scris ...ati vedea diferenta de la cer la pamant...
Mai scriu odata cum fac roi si albina de iarna ....ca sa mi fac datoria si mai departe fiecare decide daca e vrajeala...povesti sau minciuni....
cam bubuie...si acum ma intreb cum tin unii stupii pe un singur cat(sau doua) ....crisandp2 scrie:yuonyuon scrie:orcum voi nu faceti ce zic eu.s.catalin scrie:yuonyuon scrie:hai ca mai scriu odata ...
Rugamintea mea este ca pe sfarsit de toamna sa detaliati si cei 1-2-3 pasi prin care cresteti albina de iarna....am colegi care incep ca mine iar pe la jumate incep sa faca " de pe net"
....
Macar pe un stup daca ati face exact cum am scris ...ati vedea diferenta de la cer la pamant...
Mai scriu odata cum fac roi si albina de iarna ....ca sa mi fac datoria si mai departe fiecare decide daca e vrajeala...povesti sau minciuni....
Buna seara dle Yuon,
eu unul nu fac de pe net, cred ca mi-am exprimat admiratia fata de dvs, metoda dvs si faptul ca o impartasiti cu noi, si cred ca si altii incearca sa va copieze.
Cred ca multi dintre noi pur si simplu le pierdem cumva prin luna lui mai si se duc pe craca, nu dam spatiu din plin suficient de devreme, prea mult polen poate in cuib et.
Ce am observat e ca daca le tii stranse si nu le dai drumul pe 10 rame , in stil clasic, de la un moment dat bubuie, maraie matca .
P.S.
Sufletul imi e si indurerat ca asa vreme mizerabila ca in ultimele 6 saptamani, frig si ploaie, nu am prins de cand am albine din 2013.
cand esti incepator nu poti sti ce ai gresit si ce nu.....Balian scrie:Departe de gândul să cataloghez pe oricine, că mai toți putem greși, dar totuși un algoritm băbesc de recunoașterea greșelilor comise în trecut și mai ales planificarea lucrărilor pentru viitor ținând cont de aceste greșeli, este absolut necesar părerea mea (PM). Adică o persoană care se ocupă de albine de peste 10 ani, gândește rațional, are autocritică, a avut timp în această perioadă să selecteze din propria experiență ce este rău și dacă consecvent nu mai comite acele greșeli, sigur va evolua în meserie și sigur va putea găsi reguli și metode pe care să folosească în planificarea activității zilnice în stupină și nu numai. Să recunoaștem, situația trăită în perioada de primăvara trecută în mare parte s-ar fi putut prevede, adică am fi putut să avem un plan B pregătit, despre care tot am vorbit, dar dacă suntem visători și optimiști incurabili, bineînțeles că ne vom mărșălui direct în insuccese. Să nu uităm că noroc sau nereușită nu există, numai majoritatea deciziilor luate corect sau greșit.
yuonyuon scrie:crisandp2 scrie:yuonyuon scrie:orcum voi nu faceti ce zic eu.s.catalin scrie:yuonyuon scrie:hai ca mai scriu odata ...
....
la ce va referiti cand spuneti ca "nu dam spatiu din plin suficient de devreme"....???
s.catalin scrie:Rugamintea mea este ca pe sfarsit de toamna sa detaliati si cei 1-2-3 pasi prin care cresteti albina de iarna
ce conteaza ....daca e blocat jumate cu miere si jumate liber ...imediat dupa cules isi face albina =surplus de iarna si gata ....in 40 de zile e perfect de intrat pe iarna....Balian scrie:În iulie cules, un volum de stup cu un corp 1/1cuib +1sau 2 corpuri 1/2 magazie egal stup blocat. Adio albină de iernat.
asta in cazul in care s a scos mierea...si familia nu si a facut /refacut albinaBalian scrie:Ei sigur voi spune ca sā fiți de calitate şi longevive, cā vā ia mama dracului.![]()
Ps: da...atenție mare în perioadele fārā cules. Atunci încep problemele.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 51 vizitatori