Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA PRODUSELE ALBINELOR

Discutii despre produsele albinelor , norme , legislatie , metode de producere si conservare . Diversificarea productiei si produselor in stupina...trebuie sa preocupe apicultorii romani .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cum deosebesc mierea contrafacuta de mierea naturala?

Mesajde mariuca » 18 Iun 2012, 13:02

Buna ziua,

Impreuna cu familia mea iubim mierea de albine..este un dulce nelipsit la noi in casa si copiii o adora..o combina cu iaurt cu paine si unt..indulcim orice ceai cu ea etc. Cunoastem si calitatile curative ale acesteia..tratam orice tuse cu miere si scortisoara..gripele cu miere si lamaie etc...As vrea va rog sa ma invatati cum deosebesc mierea contrafacuta de cea naturala...
Pe de alta parte ma intereseaza si sa achizitionez miere de calitate de la un apicultor care face apicultura nu numai de a avea profit cat si din pasiune, iubire pentru natura si miciile zburatoare care ne indulcesc viata natural si fara e-uri.
Pana in prezent achizitionam miere de la o persoana care are stupii in propria gospodarie dar locuieste intr-un mic orasel..am citit ca pentru a avea o miere buna stupii trebuie amplasati intr-o zona lipsita de poluare...
Va multumesc pentru orice raspuns!
mariuca

Re: Cum deosebesc mierea contrafacuta de mierea naturala?

Mesajde Dragos2006 » 18 Iun 2012, 13:21

Simturile unui om nu pot deosebi mirea de un fals reusit. Doar la laboratoare performante din Germania si Italia de descopera falsurile performante .
Pentru a avea garantia unei mieri de albine este bine sa cumparati de la acelasi stupar unde dumneavoastra sa aveti control pe extractie . In functie de zona depinde si tipul de miere obtinuta , aici tine de dorinta dumneavoastra . Eu spre exemplu las 50 de familii in zona de deal deoarece am clienti care doresc miere de faneata iar restul stupilor vor cobora la camp pentru mierea de floarea soarelui , totul tine de cerere si oferta.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde MyBees » 18 Iun 2012, 18:08

Mariuca... din pacate nu poti.

Singura solutie 100% sigura este sa faci tu mierea pentru copii tai, pentru ca ei merita asta. Este unul din motivele pentru care eu azi sunt apicultor. Incearca. Nu-i asa de greu si satisfactia este uriasa.
Varianta imediat urmatoare ar fi sa cumperi de la cineva in care sa ai cea mai mare incredere. Incredere si atat. Nu poti avea niciun control, indiferent de ce asigurari primesti, asupra cuiva careia constiinta nu ii spune sa fie corect.

Succes!
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde paul » 18 Iun 2012, 18:19

Dragos2006 scrie: Pentru a avea garantia unei mieri de albine este bine sa cumparati de la acelasi stupar unde dumneavoastra sa aveti control pe extractie .

Nici asta ... nu tine ! Am auzit de "stupari" care verifica seara cantarul , vad cat este plus nectar pe ziua respectiva si completeaza aceeasi cantitate ... apiinvert sau ma rog ,o behoarca oarecare ... Apoi iti scoate fagurii din stup de fata cu tine ,ii baga la centrifuga si tu traiesti cu impresia ca ... mama ce miere naturala !!! :(
Mariuca , sfatul meu ... Cumpara din cel mai inaccesibil cotlon , dintr-un sat de munte ,de la un om pe care-l vezi ca are ... frica de Dumnezeu ! S-ar putea s-o nimeresti ... Sau , cumpara de la ... forumisti ! Astia toti sunt ... cinstiti ! :idea:
Eu ... nu am de vanzare ca abia am scos ... 18 kg de la 3 stupi :( :( :( Am uitat sa precizez ... cele 18 kg sunt MIERE !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mariuca » 19 Iun 2012, 11:20

paul scrie:
Dragos2006 scrie: Pentru a avea garantia unei mieri de albine este bine sa cumparati de la acelasi stupar unde dumneavoastra sa aveti control pe extractie .

Nici asta ... nu tine ! Am auzit de "stupari" care verifica seara cantarul , vad cat este plus nectar pe ziua respectiva si completeaza aceeasi cantitate ... apiinvert sau ma rog ,o behoarca oarecare ... Apoi iti scoate fagurii din stup de fata cu tine ,ii baga la centrifuga si tu traiesti cu impresia ca ... mama ce miere naturala !!! :(
Mariuca , sfatul meu ... Cumpara din cel mai inaccesibil cotlon , dintr-un sat de munte ,de la un om pe care-l vezi ca are ... frica de Dumnezeu ! S-ar putea s-o nimeresti ... Sau , cumpara de la ... forumisti ! Astia toti sunt ... cinstiti ! :idea:
Eu ... nu am de vanzare ca abia am scos ... 18 kg de la 3 stupi :( :( :( Am uitat sa precizez ... cele 18 kg sunt MIERE !!!

Paul@ se pare ca suntem consateni:) am vazut ca sunteti din Falticeni ..Eu sunt din Suceava dar locuiesc in CT..poate vindeti un kg, doua la o consateanca de proba ce spuneti?..urmand ca pe viitor daca sunt multumita de miere dvs. sa devin un client fidel.. ce spuneti? Batem palma?
mariuca

Mesajde mariuca » 19 Iun 2012, 11:49

Dragos2006@, sincer m-as apuca sa fac pentru mine si familia mea..dar stau la bloc si nu am unde sa tin stupii...daca stateam la casa probabil existau sanse reale...zic sanse deoarece am vazut ca "depinde de ce vecini ai"...poate te reclama ca-i inteapa albinele etc. (sursa stiri TV)
mariuca

Mesajde paul » 19 Iun 2012, 22:30

Mariuca ,ma bucur sa cunosc o suceveanca pe forum ! Imi pare foarte rau ca nu te pot servi dar nu mi-au mai ramas decat 2 borcanele de 400 ml pe care le-am dus acasa . Unul l-am etichetat si l-am pus la pastrare ... sine die ("urmasilor mei las voua mostenire ...) :P iar pe celalalt l-am dat in consum . Cealalta cantitate ... am daruit-o ( prieteni , amici , rude , colegi ). Mi-ar fi trebuit o tona sa-i multumesc pe toti ! :oops: Poate ... cu alta ocazie !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mariuca » 19 Iun 2012, 22:33

Paul@ nu-i bai cu alta ocazie!
mariuca

Mesajde iunicu » 20 Iun 2012, 11:17

Acum ca ti-ai deconspirat orasul de resedinta, e mai usor pentru apicultorii din dobrogea sa te contacteze si sa-ti ofere o mere naturala, buna de dat copiilor tai. In delta se face o miere grozava.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde mariuca » 20 Iun 2012, 11:24

Eu astept sa spuna cineva ceva..dar il rog fain sa tina cont de solicitarile mele de mai sus....
mariuca

Mesajde iunicu » 20 Iun 2012, 11:50

Stai linistita, sunt destui apicultori cu frica lui Dumnezeu pe forum. Sunt sigur ca la un moment dat va citi unul din ei acest mesaj. Unul care sa mai gaseasca niste borcane nevandute prin magazie. Te-as ajuta eu dar deocamdata si eu mananc tot miere cumparata.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Ioan Guist » 20 Iun 2012, 18:31

Ce cantitate doriti?
Garantez 100% calitatea mierii mele.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde erco » 20 Iun 2012, 23:54

Buna seara.Si eu sunt tot din Constanta,stupina o am in Adamclisi.Va pot servi cu miere de calitate in orice perioada a anului la un pret rezonabil,v-o pot chiar si livra la domiciliu. Daca doriti contactati-ma.
erco

Mesajde mariuca » 20 Iun 2012, 23:55

Buna seara ! Multumesc pentru mesaj!
Pai asa cum am spus mai intai o sa cumpar de proba ..dupa care daca imi place mierea dvs. o sa-mi fac stoc pentru o perioada mai lunga nu stiu acum exact cat, depinde si de pretul oferit..insa cert este ca voi lua cateva kg..ca iaca indata trece vara, vine toamna..impreuna cu ea vin si virozele, guturaiele etc..
Pe mine ma intereseaza ca mierea sa fie buna, fara adaos de zahar..asa cum am auzit ca se practica pentru a spori cantitatea de miere...stupii sa fie amplasati in zone nepoluate.
mariuca

Mesajde mariuca » 21 Iun 2012, 00:00

Acum am vazut si cel de-al 2 mesaj.
Pai ce sa zic..probabil o sa iau pentru inceput cate un borcan de comparatie de la ambele persoane urmand sa ma hotarasc ulterior .
mariuca

Mesajde FLORINELU » 18 Oct 2012, 19:28

eu am citit cam tarziu acest topic.daca ai drum pe la Timisoara poate incerci sa ma contactaezi,sant multe de discutat in privinta asta.
FLORINELU

Următorul

Înapoi la PRODUSELE ALBINELOR