Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Utilaje tamplarie lemn

Mesajde jexy » 15 Aug 2012, 22:18

aliuta2000 scrie:
jexy scrie:eu vreau sa cumpar un abricht care sa aiba si grosime si eram interesat sa stiu care ar fi latimea cea mai potrivita la cutite.

in jur de 300 mm e ideal
210 e mica latimea , peste 300 sunt foarte scumpe
uite o masinarie care face treaba ... idea e daca esti dispus sa dai intre 2-3000 euro pe aceasta masina
"Masina combinata de indreptat HOB 310 N - HOLZMANN "

sigur nu as da atatia bani pe masina asta pentru ca nu merita atatia bani, parerea mea.
am gasit masini combinate abricht cu grosime, latimea cutitelor de 400, am gasit una si cu 4 cutite, si alta cu 3 cutite ambele facute de umaro, pretul convenabil cel putin pentru mine, si vreau sa iau si freza cu circular tot de umaro facute, ce parere aveti despre ele? are cineva asa ceva in uz?
jexy

Mesajde aliuta2000 » 15 Aug 2012, 22:50

jexy scrie:
aliuta2000 scrie:
jexy scrie:eu vreau sa cumpar un abricht care sa aiba si grosime si eram interesat sa stiu care ar fi latimea cea mai potrivita la cutite.

in jur de 300 mm e ideal
uite o masinarie care face treaba ... idea e daca esti dispus sa dai intre 2-3000 euro pe aceasta masina

sigur nu as da atatia bani pe masina asta pentru ca nu merita atatia bani, parerea mea.
am gasit masini combinate abricht cu grosime, latimea cutitelor de 400, am gasit una si cu 4 cutite, si alta cu 3 cutite ambele facute de umaro, pretul convenabil cel putin pentru mine, si vreau sa iau si freza cu circular tot de umaro facute, ce parere aveti despre ele? are cineva asa ceva in uz?

da si tu detalii despre ele ...
ca asa gasesti sub numele de MUT la 300 euro ~1100ron , dar au 30 KG si iti dai seama ca nu or sa tina sa faci mii de stupi ...
Umaro daca nu ma insel sunt produse Romanesti de calitate Ok , dar acum depinde si stadiul de uzura in care se afla (banuiesc ca nu sunt noi).
Da-mi si mie sursa sa vad soi eu ..eventual preturi ...
A.D.
aliuta2000

Mesajde jexy » 15 Aug 2012, 23:03

aliuta2000 scrie:
jexy scrie:
aliuta2000 scrie:

in jur de 300 mm e ideal

da si tu detalii despre ele ...
ca asa gasesti sub numele de MUT la 300 euro ~1100ron , dar au 30 KG si iti dai seama ca nu or sa tina sa faci mii de stupi ...
Umaro daca nu ma insel sunt produse Romanesti de calitate Ok , dar acum depinde si stadiul de uzura in care se afla (banuiesc ca nu sunt noi).
Da-mi si mie sursa sa vad soi eu ..eventual preturi ...

http://www.umaro.ro/mobila.html acolo gasesti toate detaliile ca sa-ti faci o idee despre ce vorbesc, normal ca nu sunt noi dar eu zic ca decat sa cumperi masini de jucarie la 60-70 de kg care fac de toate... mai bine iei asa ceva second din fonta masiva care nu trepideaza, motoare puternice pe ele, cutite si rulmenti pentru ele am inteles ca se gasesc, motoare iar la fel se gasesc, zilele astea trebuie sa cumpar ceva si o sa va dau mai multe detalii atunci.
jexy

Mesajde aliuta2000 » 16 Aug 2012, 20:03

intreaba sa vezi cat costa utilajele UMARO si mie mi-ar placea sa pot cumpara un produs romanesc , dar preturile lor depasesc cu mult puterile .... :o :o :o :o :o
eu am sunat azi si parca cumpara OZN-uri nu utilaje de prelucrare a lemnului ... si vorbesc de modelul hobby de 250 .. nu de MUT 400
A.D.
aliuta2000

Mesajde jexy » 16 Aug 2012, 23:06

stiu ca au preturile mari dar eu nu vreau sa le cumpar noi, vreau sa cumpar ceva sh...acum sa vedem ce gasesc
jexy

Mesajde cristi_vidican » 29 Noi 2012, 19:35

Am lucrat recent cu așa ceva http://www.ryobitools.com/catalog/power ... ers/AP1301
Un prieten m-a lăsat să-mi trag scândura la grosime. Pentru cineva care nu vrea ceva profesional, este o mașină ideală.
Lejer faci cam 1 mc pe zi. Dacă tragi mai tare și mai ai un om lână tine, faci 2 mc.
O scândură de 25 mm grosime iese la 20 de mm din 5 ture. Mai mult de 1 mm odată nu merge.
Ce a fost interesant e că după o zi întreagă de tras la ea, nu se încălzea deloc. Mașina e adusă din Canada și e la 110 V.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde delorin I » 29 Noi 2012, 21:54

cristi_vidican scrie:Am lucrat recent cu așa ceva http://www.ryobitools.com/catalog/power ... ers/AP1301
Un prieten m-a lăsat să-mi trag scândura la grosime. Pentru cineva care nu vrea ceva profesional, este o mașină ideală.
Lejer faci cam 1 mc pe zi. Dacă tragi mai tare și mai ai un om lână tine, faci 2 mc.
O scândură de 25 mm grosime iese la 20 de mm din 5 ture. Mai mult de 1 mm odată nu merge.
Ce a fost interesant e că după o zi întreagă de tras la ea, nu se încălzea deloc. Mașina e adusă din Canada și e la 110 V.

Ai idee la ce pret este? Eu caut sa-mi cumpar niste unelte...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde jexy » 29 Noi 2012, 22:56

delorin I scrie:
cristi_vidican scrie:Am lucrat recent cu așa ceva http://www.ryobitools.com/catalog/power ... ers/AP1301

Ai idee la ce pret este? Eu caut sa-mi cumpar niste unelte...

uite ceva aici http://www.tocmai.ro/abrict-makita-6819703.html
jexy

Mesajde delorin I » 29 Noi 2012, 23:03

Crezi ca merita?

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 29 Noi 2012, 23:05

LA Hornbach am vazut ceva la 22 milioane! Nou...cat de bun ...habar nu am! LA BAumax...pentru grosime si abchicht 12 milioane. Asta poate e profesional e drept! Mai am o soutie cu un var care vinde cu 20 un abriht...inca nu stiu ce face...nu stiu daca face grosime, el spune ca ar avea si freza!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde jiji » 30 Noi 2012, 00:05

treaba este cam asa , dc nu ai grosime nu faci nimc , cu abricht normal fara grosime faci decat laterale hoffman iar cu freza orisontala iar nu faci nimic
jiji

Mesajde jexy » 30 Noi 2012, 01:20

uite aici ceva care poate iti place http://www.tocmai.ro/abricht-grosime-si ... 63855.html
jexy

Mesajde ovidiu_78 » 30 Noi 2012, 11:45

delorin I scrie:Crezi ca merita?

Eu mi-am luat una ca asta,makita 2012 nb,inca nu am incercat-o,dar am vazut pe net si pe site-uri din strainatate pareri numai pro,asa ca vom vedea,sapt asta care vine am sa il incerc
Mi-am mai luat un circular bosch gts 10xc,plus suport gta 6000,si un aspirator stihl se 61e,la care se poate cupla scule electrice si de 2000w,a fost la 528ron aspiratorul,o nimica toata in comparatie cu altele dupa piata
Tot sapt asta am sa incep sa reglez circularul sa vedem cum merge,voi reveni cu comentarii si eventual poze

Numai bine
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde jiji » 30 Noi 2012, 12:15

am vazit un filmulet pe youtube cu circularul tau bosh , este cam tot ce iti doresti de la un circular
jiji

Mesajde Jean Valjean » 30 Noi 2012, 13:09

Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine ce inseamna putere S6 40% la un motor?

Multumesc
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde cristi_vidican » 30 Noi 2012, 13:53

ovidiu_78 scrie:si un aspirator stihl se 61e,la care se poate cupla scule electrice si de 2000w,a fost la 528ron aspiratorul,o nimica toata in comparatie cu altele dupa piata

Fără aspirator, mai ales la mașina de rindeluit, te îngropi în tălaș și în praf. Aspiratorul acela e potrivit pentru circular, nu cred că merge la mașina de rindeluit.
De exemplu, eu de la 1,5 mc de scândură trasă de la 25 mm la 20 mm am avut 13 saci de tălaș de 120 de litri.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE