Prima pagină TARGURI APICOLE SI INTALNIRI INTALNIRI APICULTORI - CALATORII

Intalniri apicultori, comentarii despre targuri, calatorii .In aceasta sectiune se pot introduce si poze sau filmulete etc.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dunarea de-a lungul Europei

Mesajde lucky5strike » 27 Aug 2012, 23:26

Eu nu cred ca e foarte costisitor, parca transportul pe apa era cel mai ieftin... dar ne-o lamuri mai bine Modigliani cand revine. ;)

Ar fi interesanta varianta in care ai propria barca, sau ma rog, sa vorbeasca cine-s artisti in treaba asta...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde modigliani » 29 Aug 2012, 14:07

lucky5strike scrie:... dar ne-o lamuri mai bine Modigliani cand revine. ;)

Mersi , dar eu prin ce-am sa scriu n-o sa am deloc pretentia c-am sa lamuresc ceva sau pe cineva . Va expun doar niscaiva cunostiinte referitor la o asemenea croaziera , si fireste , punctul personal de vedere :

A naviga pe Dunare , intr-o croaziera prin mai multe tari , evident nu poate costa putin . Asemenea croaziera se desfasoara de obicei la bordul unor ambarcatiuni de lux care nu au cum sa practice preturi "low cost" . Nu spun c-ar fi inabordabile , dar nici nu-s echivalente cu plimbarea cu vaporasu'-n Herastrau .....

Pe de alta parte , la o asemenea croaziera se adauga si costurile ajungerii in "Start Point" , in portul din care se pleaca in "Marea Aventura" ( Linz , Viena , etc ) si recuperarea din "Finish Point" .

........................................

Ca parere personala spun ca de la bordul unei asemenea "rapide" de lux croaziera nu va avea niciodata farmecul scontat . Si-am sa dau un exemplu in maniera-mi plastica cu care probabil v-ati invatat :

........................................

Ne aflam odata pe la Calarasi , pe la Pacuiul lui Soare . Stateam in sezlonguri la orele pranzului si-asteptam sa flamanzeasca iar ciortanu' . A sta c-o bere rece-n scaun pe malul Dunarii este o senzatie pe care n-ai cum s-o intelegi pana nu ti se intampla ......

La un moment dat din amonte vedem venind o rapida cu pavilion Austriac . Piscina pe puntea de promenada , hublouri fumurii , muzica de "party" , .... alea-alea . Pun binoclul la ochi si-i citesc numele : "Queen Anne" .... Un nume sonor , elegant , pe atat de elegant pe cat parea alunecand pe valuri "bijuteria" purtatoare a acestuia .

In amonte de tabara noastra se aflau niste constanteni . Ii puteam vedea prin binoclu . La momentul la care Queen Anne a ajuns in dreptul lor acestia au considerat firesc sa le arate curu' si alte semne obscene ...... Mi-a fost realmente sila ca le sunt compatriot .....

La ajungerea in dreptul nostru , ca pentru a repara o greseala nationala , ne-am ridicat din scaune , am salutat "In onor" si-am facut reverente catre bordul "Reginei Ana" . Aceasta se indeparteaza , dar la nici cinci minute de la asta o salupa este lasata la apa si se indreapta inspre noi . ..... Ne uitam uimiti si ne-ntrebam "ce PLM vor astia , mah" ?

Ei bine , la bordul salupei se afla secundul navei , un matelot si doua familii de turisti in costume de baie si cu zambete calde intinse pe figuri . ...... Ne-au adus o lada frigorifica plina de wiskey , Martini , si alte alea , odata cu priviri calde si multumiri pentru atitudinea noastra . Spuneau ca pe intreg teritoriul Romaniei doar la noi li s-a intamplat sa primeasca asa ceva ......... .
Ne despartim in termeni cordiali si ramanem noi intre noi cu dialogurile noastre :

- Bai , extraordinar , ..... iti dai seama ?????
- Da , nene , .... ce sa-i faci ? Asta-i poporu' asta . ..... Si uite-te la ei cum sunt ......
- Auzi , mah ? Da' tu-ti dai seama ce vacanta fac astia pe Dunare ?
- Da mah ! ..... Piscina , sprituri , gagici , muzica , .... alea-alea !

Si intervine Radio al nostru , "mucalitul sef" , toropit in scaun si deloc impresionat de parerile noastre :

- Baaah , io ma p*s pe vacanta lor pe Dunare ...... E ca si cum te-ai da cu telefericu' si-ai spune " Ce poteci misto are muntele-asta" ! ..... ce dracu sa te dai pe Dunare cu "Queen" .... daca nu-i vezi malurile ??? Ce daca-i vezi prin alte parti malurile luminate ? Ce daca iti faci semne cu mana cu altii de prin alte vaporase ? Ce daca ..... multe ? Mai ales pe teritoriul Romaniei ! Sa nu poti tu sa tragi la mal sa faci un bors ? Sa nu poti sa tragi la mal sa vezi un copac rasucit de viitura ? Sa nu tragi la mal sa te-ntinzi pe-o pajiste de-un verde "electric" si sa tragi un pui de somn ? Sa nu tragi la mal sa dai la aer un baboi care sa-ti sfaraie pe seara pe tigaie ? ....... Da-o dracu' de coaziera ! Io-mi iau colacu *** si ma bag acolo-n tufele-alea . Ne vedem diseara cand trag in tabara .....

.....................................

*** "colac" = barca pneumatica .

.....................................

Acum sunt pe fuga . Revin .........
modigliani

Mesajde un OM » 29 Aug 2012, 20:50

Aratatul cu..lui il poate face orice taran. De exemplu si nea Tase, un pescar de palanita (halau, denumit prin alte parti), de prin satul meu. Cum dormita el pe un pat (constructie din lemn pe care palanitarii stau deasupra apei, pentru a ajunge la apa mai adanca) aude in departare sirena unei ambarcatiuni de croaziera. Dormitand nu o baga in seama. Pesemne, comandantul navei se gandea ca valurile generate de motoarele navei il vor uda pe sarmanul pescar. Ofensat de inca cele doua atentionari sonore facute cu sirena, nea Tase ii arata posteriorul. Apuca sa vada zambetul pilotului inainte ca valurile Dunarii sa-i salte patul improvizat si sa-l arunce in apa. La fel de bine aude din nou si sirena vasului cand iese murat din apa. :mrgreen:
un OM

Mesajde modigliani » 29 Aug 2012, 23:54

un OM scrie:Aratatul cu..lui il poate face orice taran. De exemplu si nea Tase, un pescar de palanita (halau, denumit prin alte parti), de prin satul meu. Cum dormita el pe un pat (constructie din lemn pe care palanitarii stau deasupra apei, pentru a ajunge la apa mai adanca) aude in departare sirena unei ambarcatiuni de croaziera. Dormitand nu o baga in seama. Pesemne, comandantul navei se gandea ca valurile generate de motoarele navei il vor uda pe sarmanul pescar. Ofensat de inca cele doua atentionari sonore facute cu sirena, nea Tase ii arata posteriorul. Apuca sa vada zambetul pilotului inainte ca valurile Dunarii sa-i salte patul improvizat si sa-l arunce in apa. La fel de bine aude din nou si sirena vasului cand iese murat din apa. :mrgreen:

Sa-i spui c-am zis io :

" SA TRAIESTI NEA TASE , ..... DAR IN ALTA PARTE ! ....... BOULE !!! "

Stii d-ta cati de alde Nea Tase isi arunca bidoanele ( PET-urile ) de benzina-n Dunare fara discernamant ? Cati de Nea Tase baga plase de "topesc" alevinii sau ii sterilizeaza pe viata practicand pescuitul cu curent ? Pe cati de alde Nea Tase ii doare-n c*r de ce se-ntampla-n urma lor pe lumea asta si-n tara asta ? ....... Eu personal am obosit sa ma lupt cu "armatele" de "Tase" . "E" miliarde , nene ! Nu le fac fata ........ E invazie cu conotatii nationale !

Si-s total ******* ! Pt ca "topesc" pestele din Dunare negandindu-se la ce vor hali la anu' ! ......Vine Europa si le da ceva ? Vine pe dracu' ! O sa vina si-o sale arate curu' la schimb cu ce-au aratat ei ......

Dar sa nu facem un topic politic din asta . "Fenomenul" Nea Tase este omniprezent pe Dunare pe teritoriul Romaniei .( Bulgarii-l au pe Stoiko , care pescuieste cu ........ DINAMITA !!! :shock: :shock: :shock: Nu bat campii ! E pe bune ! Si probabil si el arata curu' Europei ....... cand trece cu "rapida" ! )

.............................................................................................

Revin cu poze inspre pastrarea acestui topic pe directia pe care-a avut-o la crearea sa ......
modigliani

Mesajde modigliani » 30 Aug 2012, 09:26

Bun . Sa continui despre o croaziera pe Dunare :

Din punctul meu de vedere aceasta , ca sa te poti bucura pe deplin de ceea ce de fapt inseamna Dunarea , trebuie sa se faca in ambarcatiuni mici , mai multi in convoi . Nu neaparat motorizate ( dar asta presupune doar "one way tichet" ) ci folosindu-te de curentii apei . De cursul acesteia .

Cel mai mult m-au impresionat convoaie de nemti sau austrieci in caiace . Un asemenea grup l-am intalnit tocmai in ..... Mila 23 ! Erau pe apa de .... 6 ( !!! ) saptamani , aveau ca punct final al calatoriei Sulina , de unde urma sa-i recupereze un vas .

Am mai intalnit un grup de romani care s-au lasat la apa in patru barci de lemn prinse intre ele cate doua cu un soi de platforme ( care peste noapte le era "saltea" ) in asa fel incat cele doua se constituiau practic intr-un soi de catamaran . Absolut nemotorizati , doar cu vasle si-n deriva in voia curentului . Pe acestia urma sa-i recupereze un camion din port din Tulcea ...... Mi-am propus ca odata , vreodata , sa fac acelasi lucru .

Malurile si navigatia in preajma acestora iti ofera lucruri inimaginabile . Pasaret cu nemiluita ! Salturi de rapitori in plina vanatoare ! Serpi , mistreti , caprioare , jderi timizi , coioti , enoti chiar , lupi etc . Ca sa nu mai vorbim despre flora !
Oriunde in alta parte Dunarea a fost "civilizata" . Aproape ca nu mai este ea . Ori - si stiu ca si voi iubiti salbaticia si virginitatea naturii - asta e frumos , nu doar "datu' pe apa la vale" .

Apusuri si rasarituri inimaginabile pe care iti doresti sa le "savurezi" pala la "ultima picatura , sa le fotografiezi pe indelete in timp ce bei un coniac mic ( ;) ) .......
Sa tragi la mal si sa faci un foculet mic la care sa-ti pregatesti masa , iar la final , sa pui fundul ibricului pe jar , sa fierbi molcom o cafea .....

Eheee , ..... prieteni , cat mi-as dori sa va puteti vreodata bucura de asa ceva .

Ia sa va mai intarat io nitel ! :D
Fişiere ataşate
3.jpg
2.jpg
1.jpg
modigliani

Mesajde modigliani » 30 Aug 2012, 09:27

...
Fişiere ataşate
6.jpg
5.jpg
4.jpg
modigliani

Mesajde modigliani » 30 Aug 2012, 09:29

...
Fişiere ataşate
9.jpg
8.jpg
7.jpg
modigliani

Mesajde modigliani » 30 Aug 2012, 09:30

...
Fişiere ataşate
12.jpg
11.jpg
10.jpg
10.jpg (9.58 KiB) Vizualizat de 10228 ori
modigliani

Mesajde modigliani » 30 Aug 2012, 09:50

...
Fişiere ataşate
15.jpg
14.jpg
13.jpg
modigliani

Mesajde modigliani » 30 Aug 2012, 09:51

...
Fişiere ataşate
18.jpg
17.jpg
16.jpg
modigliani

Mesajde Bambucha » 10 Sep 2012, 14:14

Dunarea la Ostrov vazuta dupa 30 de ani, nu asa spectaculoasa ca in imaginile de mai sus. Ostrovul a ramas pustiu dupa constructia PdF 2.
Fişiere ataşate
IMG_11201.JPG
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde modigliani » 10 Sep 2012, 22:12

Bambucha scrie:Dunarea la Ostrov , nu asa spectaculoasa ca in imaginile de mai sus..

Caline , ..... Caline , .... nu pe dracu' !!!

Da-i zoom la poza si priveste-o cu ochii mei !!! Uite-te la miliardele de valurele , uite-te la cata forta ilustreaza toate la un loc , uite-te la vehementa cu care curge !

Si-ai sa intelegi ce dracu' tot bat io campii ! Da' ..... uite-te atent !
modigliani

Mesajde modigliani » 11 Sep 2012, 17:35

Din pacate , prins fiind cu alte alea , am neglijat acest topic . Am sa va mai "plimb" putin pe malurile Reginei Apelor :
Fişiere ataşate
21.jpg
20.jpg
19.jpg
modigliani

Mesajde modigliani » 11 Sep 2012, 17:36

...
Fişiere ataşate
24.jpg
23.jpg
22.jpg
modigliani

Mesajde modigliani » 11 Sep 2012, 17:38

...
Fişiere ataşate
27.jpg
26.jpg
25.jpg
modigliani

Mesajde modigliani » 11 Sep 2012, 17:40

Am sa selectionez in contiunare fotografii din galeria personala . In masura in care va simt interesul pentru acest topic , ...... prieteni , tine-ti-va bine si luati-va "concediu" !!! Am ..... cateva mii !!! ;)
Fişiere ataşate
33.jpg
32.jpg
31.jpg
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTALNIRI APICULTORI - CALATORII