andrei_calinescu scrie:Sunt insa lupii tineri care fac credite bancare si care viseaza blink-blink; pentru astia albina trebuie sa aiba 3 gushi.
Mda...
andrei_calinescu scrie:Sunt insa lupii tineri care fac credite bancare si care viseaza blink-blink; pentru astia albina trebuie sa aiba 3 gushi.
andrei_calinescu scrie:Personal treaba cu bolile o vad ca pe o evidenta.
Uneori subiectele nu sunt discutate sau praful este ascuns sub presh.
Sunt ca niste curve cu care suntem obligati sa traim, iar ca s-o facem trebuie sa ne protejam permanent.
Nu putem nega evidenta, cum nici puncte de vedere cum ca "eu nu am fost la curve', nu sunt de acceptat.
Trebuie format, deprinse ochjiul si nasul. Musai.
Odata cu inmultirea decelerata a stupilor, va trebui sa ne antrenam si pe astfel de problematici.
Si inca un aspect foarte util, INSTITUTUL unde sunt oameni competenti, iar ca o anecdota, tratamentul costa...gratis.
Ruben scrie:Dragos2006 scrie: Sefule daca esti asa informat prezinta directiva europeana prin care tratamentul cu antibiotice la albine este interzis !
hai sa nu ne mai hazardam in declaratii fara cunostinta de cauza .
Ia-o usurel. Ok, tu esti mai informat in ce priveste legislatia.
M-am exprimat gresit.Reformulez:
UE are niste reguli in ce priveste limitele maxime admise de reziduuri in miere. Daca nu-i asa, adu stuparilor vestea cea buna si lista cu procesatorii care nu fac analize desprea antibiotic. Nu am nimic impotriva.
Eu incercam, de fapt, sa spun altceva:Tratamentul cu antibiotic face mai mult rau decat bine, chiar si in varianta in care il faci in asa fel incat sa nu depasesti cantitatea de reziduu admisa.
Tratarea stupinei intregi este o eroare si va fi abandonata oricum in timp de catre stupari.
NU trebuie tratata toata stupina atunci cand apare loca la un stup. Trebuie tratata familia de albine, arse ramele cu puiet si dezinfectat cu soda caustica. E SUFICIENT.
Daca tratezi cu antibiotic, oricum nu omori sporii, ba chiar ii ajuti sa se propage, pastrand in stupina lazile si fagurii in acel sezon.
In rest....daca aveti chef de facut turte cu antibiotic in fiecare an, distractie placuta!
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori