de Jean Valjean » 17 Ian 2013, 18:14
- Ieri, gratie spiritului ingust al cfr-istilor care au facut greva spontana pentru ca nu au primit salariul alaltaieri, a trebuit sa-mi iau subit o zi de concediu si sa vad de treburile gospodaresti.
Numai bine ca s-a nimerit o zi mai calda si, din cei cinci stupi ai mei, trei au iesit la zbor. Un zbor timid, anemic, dupa cum a fost si soarele.
Chiar si asa, sa mă fi vazut cum urmaream albinele sa văd daca le pica ceva din dos. Nu am vazut mai nimic.
- Ce am mai observat: din cei 5 stupi, 3 sunt vopsiti in verde-verde deschis iar ceilalti 2 sunt lemn-natur, dati cu lac. La zbor au iesit doar cele din stupii vopsiti, ceea ce ma face sa cred ca o culoare deschisa dezavantajeaza stupul exact cand ai nevoie mai mare: la iernare.
Ca vara, daca ai fund AV, nu-ti mai faci probleme de ventilare.
- La 2 din ei albinele sunt sus pe rame şi nu stiu daca sa intervin sau nu. Pana acum, urmand sfaturile greilor de pe forum, nu am intervenit cu nimic. Însă îmi ţâţâie pardonul de fiecare dată cînd merg să pun urechea la urdiniş. Aşa că mi-am făcut comandă de 15 KG Apimel, care sper să vină in timp util. Că Apifonda, graţie colegului Bunka, nu mai prezintă încredere pentru mine (nu că aş fi folosit vreodată).
Intrebare : până vine Apimelul, as putea folosi turta din miere cu zahar pudra? Am oprit 3 Kg de miere de asta vara special pentru a o da in iarna, insa nu a cristalizat si nu o pot administra lichida.
Alta intrebare: este posibil ca albinele sa iasă la zbor de curatire fără sa se curete?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!