kamy scrie:Daca vrei sa faci si testu de rezistenta la venin,te duci la un stupar te dezbraci de la brau in sus si-i zici sa scuture o rama cu albina pe tine.,,ce nu te omoara te face mai puternic,,!
MyBees scrie:Floryn, in laboratoarele Synevo poti face testul(vezi catre sfarsitul listei sau apesi ctrl+F si tastezi venin). Eu acolo am facut pentru copil.
Bineinteles ca varianta cu intepatura e cea mai ieftina, insa doar pentru varianta in care nu esti alergic. Daca esti alergic devine cea mai scumpa...
Daca nu te-a intepat niciodata o albina eu iti recomand sa faci testul.
Spor!
Floryn scrie:Din pacate in judetul Neamt nu este nici un laborator Synevo...astept in continuare un sfat unde as putea face un test in judetul Neamt! multumesc
victor s scrie:Din experienta mea personala...
-asta vara am zis sa trec si eu, pe drumul de intoarcere de la mare, pe la un renumit apicultor din zona (mai ales ca aveam de facut si un comision unui prieten). Experienta a fost una destul de neplacuta pentru ca sotia a fost intepata de o albina (mai fusese si inainte dar fara nici un fel de reactie alergenica), si stiti cum e cand e sa-si bage coada necuratul... tocmai atunci a ''a pus-o de una mica''.
Sa va mai povestesc cat am facut cu masina pana la primul spital aflat la 15 km distanta, deoarece serviciul nostru de 112 mi-a comunicat ca nu are decat o singura masina in zona si aceea este la alt caz urgent?
Norocul nostru, daca pot sa spun asa, a fost ca toti stiam cum se manifesta alergia la veninul de albina si n-am pierdut nici o secunda aiurea...intrebarea mea este ce as fi facut daca spitalul se afla la 50/100 de km ? Sigur faceam subiectul stirilor de ora 5 (Doamne fereste)
Sfatul meu,nu va lasati intepati de albina doar pentru simplul fapt de a vedea daca sunteti sau nu alergici, chiar nu se merita.
Sfatul lui MyBees este cel mai bun...57 lei si ...totul va fi bine !
victor s scrie:Exact... Eu am albine din 2010 si albinele mele nu au iertat-o, dar probabil ale lui Valter au fost mai salbatice.
Deci reactia alergica poate apare si dupa o anumita perioada...
Mi-aduc aminte de un episod povestit de un coleg de forum apicultor ce ne-a spus singurel, cum a ajuns el la spital dupa o incercare de ''imunizare fortata'' (s-a lasat intepat de albine iar acul nu numai ca nu-l scotea ba chiar apasa si pe punguta cu venin ''sa nu se piarda nici un strop''.
Incredibil, dar adevarat !
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 45 vizitatori