Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

despre alergie la albine

Mesajde Floryn » 20 Ian 2013, 21:36

Doresc sa imi achizitionez stupi in primavara si dupa cum m-am documentat am aflat ca orice protectie as alege tot nu as scapa de acul albinei...As dori sa stiu cum as putea sa vad daca sunt alergic la albine, mentionez ca nu imi aduc aminte sa fi fost intepat de albine, doar de tantari...Voi apicultorilor cum ati procedat la inceput? multumesc,
Floryn

Re: despre alergie la albine

Mesajde danielmihai » 20 Ian 2013, 21:43

salut...la primavara cand se incalzeste te duci la cineva care are stupi si il rogi sa iti prinda o albina si sa te intepe in mana! sau poti sa iei un bat si sa bati in stupi :lol: eu asa am aflat ca nu sunt alergic!(asta la 3-4-5 ani nu mai stiu exact, culmea n-am avut nimic in schimb cine m-a salvat a stat la pat!)
danielmihai

Mesajde MyBees » 20 Ian 2013, 21:51

Floryn, in laboratoarele Synevo poti face testul(vezi catre sfarsitul listei sau apesi ctrl+F si tastezi venin). Eu acolo am facut pentru copil.
Bineinteles ca varianta cu intepatura e cea mai ieftina, insa doar pentru varianta in care nu esti alergic. Daca esti alergic devine cea mai scumpa...
Daca nu te-a intepat niciodata o albina eu iti recomand sa faci testul.

Spor!
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Floryn » 21 Ian 2013, 12:36

kamy scrie:Daca vrei sa faci si testu de rezistenta la venin,te duci la un stupar te dezbraci de la brau in sus si-i zici sa scuture o rama cu albina pe tine.,,ce nu te omoara te face mai puternic,,!

:))nu am curaj sa fac asta=))
Floryn

Mesajde gigibecalul » 21 Ian 2013, 12:50

Nici nu trebuie...probabil glumea...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde proapis13 » 21 Ian 2013, 12:58

Nu va mai prosyiti cu facutul testului pe viu in stupina si iata de ce
In urma cu cativa ani am fost la un apicultor in virsta sa cumpar cateva cutii goale
Lazile erau aproape noi,deci fuseera folosite si erau frumos aranjate
Din vorba in vorba,suspectind ceva necurat la mijloc mai ales ca pretul era mai mult decat accesibil l-am intrebat de ce le vinde
In secunda aia i s-au inlacrimat ochii si a inceput sa-mi povestesca despre o prietenie socru ginere incheiata tragic
Timp de 18 ani ginerele acestui batrinel l-a condus de fiecare data cind a avut nevoie pina la stupina neapropiindu-se la mai putin de 50m de frica,deoarece copil fiind fusese intepat de o albina si abia scapase de la moarte
De fiecare data cind il ducea la stupina avea grije ca din torpedo de la masina sa nu lipseasca un antiinflamator
In ziua aceea o intimplare a facut ca ginerele mosului sa vina fara masina proprie iar mosul sa aiba nevoie sa se deplaseze la stupina
Venise special sa imprumute masina seoarece alui era in service
Intelegerea a fost sa-l duca pe tataie la stupina,sa ia masina iar pe seara sa nearga sa-l aduca acasa
In momentul in care a ajuns la poarta stupinei o albina l-a intepat in zona marului lui Adam
Au suit repede in masina si au gonit in viteza mare spre spitalul judetean din Severin aflat la 12km de stupina
Cind au intrat pe poarta spitalului ginerele mosului era mort

Concluziile sa le traga fiecare....toate or sa inceapa cu ;daca.... :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gigibecalul » 21 Ian 2013, 13:13

In 1999 eram in prima zi de concediu in Mamaia. Soc anafilactic...nu stiu de la ce...ideea e ca din clipa aceea sunt alergic la polen aerob (respirat)...am inceput sa ma umflu si in exterior si in interior (pe esofag)...respiram cu dificultate...ambulanta...sirene...spitalul de urgenta Constanta...doctorii spuneau ca in 20 de minute puteam muri asfixiat.
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde Floryn » 21 Ian 2013, 13:17

MyBees scrie:Floryn, in laboratoarele Synevo poti face testul(vezi catre sfarsitul listei sau apesi ctrl+F si tastezi venin). Eu acolo am facut pentru copil.
Bineinteles ca varianta cu intepatura e cea mai ieftina, insa doar pentru varianta in care nu esti alergic. Daca esti alergic devine cea mai scumpa...
Daca nu te-a intepat niciodata o albina eu iti recomand sa faci testul.

Spor!

Din pacate in judetul Neamt nu este nici un laborator Synevo...astept in continuare un sfat unde as putea face un test in judetul Neamt! multumesc
Floryn

Mesajde gigibecalul » 21 Ian 2013, 13:20

Cred ca orice medic alergolog te-ar putea ajuta. Cauta un cabinet de alergologie si sigur rezolvi problema.
(Sergiu Cipariu)

(C.V.)
gigibecalul

Mesajde vasys » 21 Ian 2013, 14:03

salve, sunt la primul mesaj in acest forum. despre alergii: din experienta pe care o am in cimp medical este greu sau imposibil sa fii alergic la ceva daca inainte nu ai avut contact cu acel ceva. Organismul nu creaza anticorpi la venin daca inainte nu a fost in contact cu acel venin.deci daca faci o testare la venin fara sa fi fost vreodata intepat sanse sa fii alergic sunt 1 la 1 milion(adica aproape 0).
vasys

Mesajde MyBees » 22 Ian 2013, 04:10

Floryn scrie:Din pacate in judetul Neamt nu este nici un laborator Synevo...astept in continuare un sfat unde as putea face un test in judetul Neamt! multumesc

Mergi la o clinica unde se fac analize. Chiar daca nu vor face pentru venin te vor indruma. Chiar daca nu au laboratoare proprii(sunt putine care au) colecteaza probele si le trimit catre laborator.

Cred ca sansele sa gasesti pe forum sunt mai mici decat a face o vizita la o clinica locala. Sau un telefon...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde victor s » 22 Ian 2013, 19:51

Din experienta mea personala...
-asta vara am zis sa trec si eu, pe drumul de intoarcere de la mare, pe la un renumit apicultor din zona (mai ales ca aveam de facut si un comision unui prieten). Experienta a fost una destul de neplacuta pentru ca sotia a fost intepata de o albina (mai fusese si inainte dar fara nici un fel de reactie alergenica), si stiti cum e cand e sa-si bage coada necuratul... tocmai atunci a ''a pus-o de una mica''.
Sa va mai povestesc cat am facut cu masina pana la primul spital aflat la 15 km distanta, deoarece serviciul nostru de 112 mi-a comunicat ca nu are decat o singura masina in zona si aceea este la alt caz urgent?
Norocul nostru, daca pot sa spun asa, a fost ca toti stiam cum se manifesta alergia la veninul de albina si n-am pierdut nici o secunda aiurea...intrebarea mea este ce as fi facut daca spitalul se afla la 50/100 de km ? Sigur faceam subiectul stirilor de ora 5 (Doamne fereste)
Sfatul meu,nu va lasati intepati de albina doar pentru simplul fapt de a vedea daca sunteti sau nu alergici, chiar nu se merita.
Sfatul lui MyBees este cel mai bun...57 lei si ...totul va fi bine !
victor s

Mesajde cucubau » 22 Ian 2013, 20:48

Oare cati dintre apicultori au facut macar o analiza ca sa vada daca sunt alergici ?
........
cucubau

Mesajde Floryn » 22 Ian 2013, 22:13

victor s scrie:Din experienta mea personala...
-asta vara am zis sa trec si eu, pe drumul de intoarcere de la mare, pe la un renumit apicultor din zona (mai ales ca aveam de facut si un comision unui prieten). Experienta a fost una destul de neplacuta pentru ca sotia a fost intepata de o albina (mai fusese si inainte dar fara nici un fel de reactie alergenica), si stiti cum e cand e sa-si bage coada necuratul... tocmai atunci a ''a pus-o de una mica''.
Sa va mai povestesc cat am facut cu masina pana la primul spital aflat la 15 km distanta, deoarece serviciul nostru de 112 mi-a comunicat ca nu are decat o singura masina in zona si aceea este la alt caz urgent?
Norocul nostru, daca pot sa spun asa, a fost ca toti stiam cum se manifesta alergia la veninul de albina si n-am pierdut nici o secunda aiurea...intrebarea mea este ce as fi facut daca spitalul se afla la 50/100 de km ? Sigur faceam subiectul stirilor de ora 5 (Doamne fereste)
Sfatul meu,nu va lasati intepati de albina doar pentru simplul fapt de a vedea daca sunteti sau nu alergici, chiar nu se merita.
Sfatul lui MyBees este cel mai bun...57 lei si ...totul va fi bine !

Deci sa inteleg ca a mai fost intepata de albine si nu a avut nimic si atunci a avut alegie?
Floryn

Mesajde victor s » 22 Ian 2013, 22:21

Exact... Eu am albine din 2010 si albinele mele nu au iertat-o, dar probabil ale lui Valter au fost mai salbatice.
Deci reactia alergica poate apare si dupa o anumita perioada...
Mi-aduc aminte de un episod povestit de un coleg de forum apicultor ce ne-a spus singurel, cum a ajuns el la spital dupa o incercare de ''imunizare fortata'' (s-a lasat intepat de albine iar acul nu numai ca nu-l scotea ba chiar apasa si pe punguta cu venin ''sa nu se piarda nici un strop''.
Incredibil, dar adevarat !
victor s

Mesajde Floryn » 22 Ian 2013, 22:30

victor s scrie:Exact... Eu am albine din 2010 si albinele mele nu au iertat-o, dar probabil ale lui Valter au fost mai salbatice.
Deci reactia alergica poate apare si dupa o anumita perioada...
Mi-aduc aminte de un episod povestit de un coleg de forum apicultor ce ne-a spus singurel, cum a ajuns el la spital dupa o incercare de ''imunizare fortata'' (s-a lasat intepat de albine iar acul nu numai ca nu-l scotea ba chiar apasa si pe punguta cu venin ''sa nu se piarda nici un strop''.
Incredibil, dar adevarat !

deci ar trebuie sa imi fac de 2 ori testul la alergie! o data inainte sa ma intepe si o data dupa ce m a intepat!
Floryn

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE