Am citit postarile si vad ca sunteti informati deja. Nu-mi ramane decat sa va informez, cum am promis, cu privire la intalnirea de la Minister.
A fost o intalnire solicitata de Agrostar in ideea ca Presedintii de sindicate sa-si spuna parerea, sa-si verse oful, si sa asculte justificari.
Au participat : Secr. de Stat Botanoiu- MADR, gazda reuniunii, Secr. de Stat Manolescu-M. Finantelor, si Dir. in Min. Finantelor- Butnaru. Acestia doi fiind artizanii actului impozitarii, in discutie.
De la bun inceput, la prezentare, pentru o mai mare "greutate", ni s-a spus ca "EI VIN DIN LUMEA REALA, LUMEA AFACERILOR MARI, CARE SUSTINE PRIN INPOZITE PIBUL". Ne-au comunicat ca "AFACERILE DE AMORUL ARTEI", AMATOARE adica, fara profit, NU-SI AU ROSTUL. Cine face afaceri in pierdere, sau la limita subzistentei trebuie sa RENUNTE(nu au zis sa dispara).
Comunicari facute:
1- S-a avut in vedere principiu contributivitatii. Toata lumea care are profit sa fie impozitata. Nu se impoziteaza consumul familial.
2- S-a vrut impozite mici de la multi, nu imp. mari de la putini.
3- Au facut demonstratii la tabla acreditand ideea ca acum impozitele sunt mai mici.(pe mine nu m-au lamurit)
4- Prevederile ordonantei nu mai pot fi modificate decat in PARLAMENT
Concluziile mele:
1- Nu a fost lamurita problema acelui 5,5! Se adauga la cei 16%, sau este inclus!!
2- Aplicarea impozitului se face pentru stupii ce depasesc numarul din tabel. Adica 51..., 101...
3- La momentul discutiilor nu s-a pomenit despre scaderea numarului la 50. Abea dupa sedinta am intrat in posesia M.O.
4- Nu am primit justificare la problema modificarii art.71, care ne intereseaza pe noi, prin prezenta ordonanta, articol la care se raporteaza art. 42 lit.K (prin care eram scutiti ),asa in cat apicultura in ansamblul ei intra in sfera de impozitare.
Am insistat in a intra in amanunte, si pentru ca, citez, "sunt probleme complexe in discutie privind sectorul dumneavoastra, va astept la M.finantelor"!(Scr.Stat Manolescu!)
Prieteni, sper sa nu fiti dezamagiti. Asta este informatia cruda. Probabil ca este prea putin, poate va asteptati la detalii.
Pentru cei interesati, in mod deosebit pentru membrii de sindicat, LUNI 28 IANOARIE LA SEDIUL AGROSTAR COMVOC O SEDINTA cu urmatoarea ordine de zi:
1- Consideratii detaliate privind subiectul in discutie(care nu pot fi facute publice in spatiul virtual)
2- Stabilirea cailor de urmat in vederea rezolvarii problemei. (NU NE RAMANE DECAT PARLAMENTUL) U R G E N T
Daca puteti comvinge si sefii vostrii de asociatii sa participe, sunt bineveniti!
Adresa este st.VALTER MARACINEANI nr1-3 la etajul 4. Este in fata salii palatului din str. ION CAMPINEANU, intrarea de la semafor spre parcul CISMIGIU.
Astept comfirmari la tel. 0723723975
email:
rinso54@yahoo.comTot aici ma puteti gasi pentru detalii in particular.