Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adevarul despre impozitare

Mesajde mac72ro » 24 Ian 2013, 22:27

Sunteti convinsi ca in doi ani efectivul de familii de albine va scadea la jumatate ca acum 20 de ani . Acest impozit ne intoarce in timp cu doua decenii atunci cand focul se facea cu lemnul de la lazile de stup.

Dragos sa nu uitam ca romanul e iventiv si coace mintea lui la ceva.Cine te opreste sa nu cedezi pe hirtie la primarie cite 49 de f.a si lui marian si la alte persoane din jurul tau si vei scapa de impozit.E mai greu daca ai accesat o masura dar si acolo sunt portite,romanul e roman si da tunuri in olanda. :lol:
mac72ro

Re: Proiect ordonanta impozitare.

Mesajde geangu » 24 Ian 2013, 22:34

Mircea_63 scrie:
geangu scrie:
unde ai gasit ca acest 3% este obligatoriu ? eu am cit ca la pfa uri este 16% din profit ( sistem real)

http://www.businesscover.ro/11-01-2011- ... e-atentie/

asta e un exemplu, dar da o cautare cu gogu si aflii sigur. PFA 3% din venit

este vorba de microintreprinderi.

acum sa va zic eu varianta mea dupa ce am citit og, ----- toata lumea va plati 16% din norma de venit, indiferent daca este pfa sau nu.
geangu

Mesajde LUCIAN AVRAM » 24 Ian 2013, 22:35

mac72ro scrie:
ai timp sa calculezi in noaptea asta cat conduci spre Vaslui , vezi ca astia au anuntat cod portocaliu de ninsori la noi , incepand cu ora 4 dimineata , drum bun

Lucian ai uitat ceva sa-i spui lui Valter, sa dea o fuga in Rusia ca tot e la moda mutarea in aceasta tara unde impozitele sunt mici,iar de la tine nu mai are mult.
daca nu se descurca sa ajunga vorbim cu moldoveni care aduc tigari la noi cu motoplanul,eu mai am doua parasute de asta toamna de la cele doua transpoarte.

las ca-i pun o melodie

http://www.youtube.com/watch?v=UHTCwmCByxE
LUCIAN AVRAM

Mesajde mac72ro » 24 Ian 2013, 22:39

da e bine
mac72ro

Mesajde so-ri-pan » 24 Ian 2013, 23:40

Am citit postarile si vad ca sunteti informati deja. Nu-mi ramane decat sa va informez, cum am promis, cu privire la intalnirea de la Minister.
A fost o intalnire solicitata de Agrostar in ideea ca Presedintii de sindicate sa-si spuna parerea, sa-si verse oful, si sa asculte justificari.
Au participat : Secr. de Stat Botanoiu- MADR, gazda reuniunii, Secr. de Stat Manolescu-M. Finantelor, si Dir. in Min. Finantelor- Butnaru. Acestia doi fiind artizanii actului impozitarii, in discutie.
De la bun inceput, la prezentare, pentru o mai mare "greutate", ni s-a spus ca "EI VIN DIN LUMEA REALA, LUMEA AFACERILOR MARI, CARE SUSTINE PRIN INPOZITE PIBUL". Ne-au comunicat ca "AFACERILE DE AMORUL ARTEI", AMATOARE adica, fara profit, NU-SI AU ROSTUL. Cine face afaceri in pierdere, sau la limita subzistentei trebuie sa RENUNTE(nu au zis sa dispara).
Comunicari facute:
1- S-a avut in vedere principiu contributivitatii. Toata lumea care are profit sa fie impozitata. Nu se impoziteaza consumul familial.
2- S-a vrut impozite mici de la multi, nu imp. mari de la putini.
3- Au facut demonstratii la tabla acreditand ideea ca acum impozitele sunt mai mici.(pe mine nu m-au lamurit)
4- Prevederile ordonantei nu mai pot fi modificate decat in PARLAMENT
Concluziile mele:
1- Nu a fost lamurita problema acelui 5,5! Se adauga la cei 16%, sau este inclus!!
2- Aplicarea impozitului se face pentru stupii ce depasesc numarul din tabel. Adica 51..., 101...
3- La momentul discutiilor nu s-a pomenit despre scaderea numarului la 50. Abea dupa sedinta am intrat in posesia M.O.
4- Nu am primit justificare la problema modificarii art.71, care ne intereseaza pe noi, prin prezenta ordonanta, articol la care se raporteaza art. 42 lit.K (prin care eram scutiti ),asa in cat apicultura in ansamblul ei intra in sfera de impozitare.

Am insistat in a intra in amanunte, si pentru ca, citez, "sunt probleme complexe in discutie privind sectorul dumneavoastra, va astept la M.finantelor"!(Scr.Stat Manolescu!)

Prieteni, sper sa nu fiti dezamagiti. Asta este informatia cruda. Probabil ca este prea putin, poate va asteptati la detalii.
Pentru cei interesati, in mod deosebit pentru membrii de sindicat, LUNI 28 IANOARIE LA SEDIUL AGROSTAR COMVOC O SEDINTA cu urmatoarea ordine de zi:
1- Consideratii detaliate privind subiectul in discutie(care nu pot fi facute publice in spatiul virtual)
2- Stabilirea cailor de urmat in vederea rezolvarii problemei. (NU NE RAMANE DECAT PARLAMENTUL) U R G E N T

Daca puteti comvinge si sefii vostrii de asociatii sa participe, sunt bineveniti!

Adresa este st.VALTER MARACINEANI nr1-3 la etajul 4. Este in fata salii palatului din str. ION CAMPINEANU, intrarea de la semafor spre parcul CISMIGIU.

Astept comfirmari la tel. 0723723975
email: rinso54@yahoo.com
Tot aici ma puteti gasi pentru detalii in particular.
so-ri-pan

Mesajde reformistul » 24 Ian 2013, 23:52

LUCIAN AVRAM scrie:daca statul roman a ajuns sa numere si gainile din cotetele oamenilor , atunci vin vremuri ...................de cacao :shock:

Gainile ca gainile, dar sa vezi cand vor numara ouale :lol:
reformistul

Mesajde genutzu » 24 Ian 2013, 23:53

multumesc pt lamuriri si interventia la obiect. Sper ca printre noi sa fie si un finantist care sa ne spuna exact care este valoarea cu care se impoziteaza 1 fam de albine daca proprietarul are 99 stupi si care este valoarea de impozitare daca proprietarul are 275 stupi pt o familie .
Vreau sa stiu care este valoarea exacta a CSS(somaj pensie)pt ca apar vad tot felul de speculatii(vezi aia cu 52 lei de stup impozit totala ca a calculat Css ca fiind 33%- la inceputul topicului) Daca cineva stie bine il rog sa raspunda si-i multumesc!
Cred fara sa fi calculat ca impozitul ajunge undeva la 1 kil de miere de salcam bio/fam platita de procesator bine!Daca ar fi asa o sa traim dar injurandu-i! Baiul e ca dam banii astia da nu se urneste sau mai bine zis nu se va urni nimic si-i vom da alora care nu vor sa vina la descarcat sau incarcat cu 30 lei si un borcan de miere ci zic din gura crasmei ca vor 50 lei si o sticla de votca si 2 de bere!!!
genutzu

Mesajde nicus » 25 Ian 2013, 00:10

Sunt TOTAL nemultumit, nu se vede nici un lider, nu se vede decat o nemultumire..spontana, decat o turma care accepta.. ORICE.
Pei frate cum sa ajungi ca in doua zile sa discuti mai mult despre cat trebuie sa platim in loc sa se discute O SAPTAMANA despre DE CE TREBUIE SA PLATIM????
Sunt profund dezamagit de atitudinea apicultorilor!!!!!!!!!!!

Incepe discutia cu EUGEN care propune un protest, dupa care apare filip .."de ce trebuie sa participe si cei cu pana la 100 de stupi"..
Ai raspunsul acum mentalitatii tale si celor ca tine ...PENTRU CA TU URMEZI!!!
...Dupa 2-3 zile se discuta doar despre ..DAR CAT TREBUIE SA PLATIM?..... Urmasii dacilor..acestia suntem :evil:
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde Mircea_63 » 25 Ian 2013, 00:25

Nicus, in tarile calde pe unde umblii tu, se plateste?
Conteaza si cat! Ca daca e totusi rezonabil...Nimanui nu ii convine sa scoata leul din buzunar, dar cu riscul de a-mi lua picioare-n c.., noi nu suntem romani? Ailalti platesc. Noi nu?
Depinde cat! Daca impozitul ala ne pune pe foale...e bai. Daca totusi, e rezonabil...fie si asta.

N-am vazut proteste cand a fost vorba sa luam bani. Eu n-am luat. N-am avut ocazia ca altfel nu ziceam nu. La fel nu zic nu, nici cand e de dat, dar sa fie suportabil. Nu sunt bogat! Caut lazi sh, centrifuga n-am...

Nu mai zic cum stau ca va apucati sa faceti cheta :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nicus » 25 Ian 2013, 00:41

Prin ce ne putem noi compara cu cei din vest in afara de pretul alimentelor, medicamentelor, benzinei....?
Sa se impoziteze pentru viitoarea campanie electorala sau pentru a fi platita precedenta cel mult mierea predata la procesator,
nu stupul pe care 2 ani poate trebuie sa l hranesti din traista sa supravietuiasca.
Cum sa accepti in conditiile Romaniei de azi, impozit pe familia de albine????
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde lucky5strike » 25 Ian 2013, 01:01

In tara asta sunt oameni obositi, dezorientati, dezamagiti, Nicus. Unii, chiar imbecilizati!

Pe toate canalele li se serveste impostura, nepotism, incompetenta, infumurare, ilegalitati, hotie. Celebritatile zilei... aia care se erijeaza in asa ceva... in model pe ecran... sunt de obicei vai de mama lor!

Trebuie un pic de timp pentru orientare si altul (nedefinit) pentru actiune.

O fi vreo stea pe cer si pt. Romanica asta.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde eugen. » 25 Ian 2013, 01:05

1. Sorin ( SAN ) a incercat ceva , a comunicat si cu noi si cu cei mai mari... a fost singurul dintre cei ce conduc ce a incercat ceva :!: E de apreciat !
2. Evenimentele s au desfasurat foarte rapid si s a si publicat ordonanta . Mai avem o sansa la parlament daca ne miscam cumva....
3. Cati utilizatori are forumul si cati au postat pe aceasta tema?
4. Cati au zis da pentru o actiune ( miting sau cum s o numi ) ? ( n au curajul sa scrie pe forum , dar..... )
5. Multi se bazau pe ..... < 100 familii de albine. Si au luat teapa !
Cat despre cei ce conduc asociatiile au aplicat politica strutului ( capu in nisip ) . Rusinica :!: Ce mai ramane de facut ? ne inpacam cu ideea ? Personal cred ca " UNII " au stiut ca ni se pregateste ceva .
Mai ramane :
-PNA ul se va discuta saptamana care vine ... lasam sefii sa l felieze dupa regulile lor ?
-Legea apiculturii ? Ramane in voia sortii ?
eugen.

Mesajde eugen. » 25 Ian 2013, 01:11

nicus scrie:Sunt TOTAL nemultumit, nu se vede nici un lider, nu se vede decat o nemultumire..spontana, decat o turma care accepta.. ORICE.
Pei frate cum sa ajungi ca in doua zile sa discuti mai mult despre cat trebuie sa platim in loc sa se discute O SAPTAMANA despre DE CE TREBUIE SA PLATIM????
Sunt profund dezamagit de atitudinea apicultorilor!!!!!!!!!!! :

Bine punctat .... am ajuns sa umplem paginile cu comentarii despre ce si cat platim in loc sa vorbim despre de ce trebuie sa platim :!:
Pentru ca ne a luat prin surpridere si s au miscat rapid ?
eugen.

Mesajde eugen. » 25 Ian 2013, 01:16

Si totusi de ce nu organizam un protest .... chiar de nu vom fi luati in seama si vom fi nefilmati de antene... Pierdem mai mult decat atat ?
Daca s ar face o lista cu cei ce vor sa participe la o actiune , aveti curaj sa dati un pronostic despre nr. de participanti ?
PS . Eu as face o lista cu cei ce as vrea sa i vad in fata .... la proteste , ca la impartirea cascavalului au fost!
Ultima oară modificat de eugen. pe 25 Ian 2013, 01:19, modificat 1 dată în total.
eugen.

Mesajde Mircea_63 » 25 Ian 2013, 01:18

Nicus,

Pai daca ar fi dupa mine...clar ca nu-l doresc. Deloc!

Dar hai sa judecam drept. De la 50 de stupi in sus...o fi si pasiune, o fi dragoste de albina, dar e si un pic de bussines. Asa ca sunt curios cat va fi impozitul si ma gandesc de doua ori daca trec la clasa bussines sau raman la economic.

Daca e mare impozitul...ii dau dracului si gata. Cata vreme poti avea 50 sau 100...n-am inteles pana la urma cat a ramas...fara impozit, nu te poti plange ca nu poti tine albine de groaza impozitului.
Cand au aparut pe net carti cu profituri uimitoare din stuparit...am ras. Cand a venit Ursu la OTV si zicea ca media pe stup e de 100 kg, am ras. A mai spus ca profitul pe un stup e de peste 1000 de euro, din nou am ras, dar...nimeni, niciunde in massmedia n-a intervenit sa dezminta.

M-au felicitat diversi cunoscuti...ce simt al afacerii am...ce de bani se fac din apicultura...da` ce secretos sunt si a naibii cum o dau cotita si lor nu le spun ce afacere...vor si ei!
Degeaba incerc sa spun ca a fost hobby si drag de viu...apoi intradevar am visat la o stupina adevarata...stiu ei ...

Cine va fi mai afectat? Cel care nu stie sa produca miere. Nu ca eu as sti. Acum va fi clara diferenta intre profesionisti si amatori.

Daca intr-un fel sau altul as putea contribui cu ceva impotriva acestui impozit...la dispozitia d-voastra.

stiti de ce s-a introdus acest impozit??? Pentru ca mi-am luat eu albine. In 92, cand sa-mi vina si mie masina de dincolo...taxa vamala. Ma apuc de afaceri...hiperinflatie. Nu ma apuc acum sa le insir. Ar insemna sa-mi depan aici viata. Ajung uneori, cand mi-e bine, sa-mi fie teama si sa intreb "Doamne, oare ce mai urmeaza". Asa ca acum sunt tabacit si oarecum...blazat.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde jiji » 25 Ian 2013, 01:28

dar chiar in halu asta am ajuns , sa vina un neica in parlament de o luna de zile si sa impoziteze o tara intraga cu cat vrea si nimeni sa zica nici pÎs. parlamentarii astia se chinuie de ani de zile sa face ceva benefic pentru romania si nu au reusit si acum intr o saptamana au facut ordonanta si au si adoptat o ? ce vrednici sant .
jiji

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA