bostina constantin scrie:in continuare;
Adi Hodis scrie:bostina constantin scrie:in continuare;
Sa traiesti nea Costica !.
Pot sa intreb, cati ani apasa pe umerii dumitale ?. Daca nu, atunci intreb, ai feciori pe cand o fi de mutat stupul ori catul plin cu miere ?.![]()
Da Doamne sa fie plin catul cu miere !... ca eu stiu cat de "greu" e, cand e gol.
bostina constantin scrie: ... din cauza ta din 3 roi am 10,
janese scrie:ioane..m-am dat dracu daca la batranetea mea ma inveti cum sa iau buretii si unde sa pun manerele!!!!
si o palmutza la funduletu ala gras al tau:nucleu la iernat in pod 2012-2013
janese scrie:intra in fabricatie malaxorul de aluat(turte)
jiji scrie:nea janese vezi ca se gaseste un tip de betoniere la care se misca separat cuva de ghearele alea de amestecare , care vin pe langa cuva si o curata., m i se pare ca era un model italian.
janese scrie:aici sunt mai multe parti de discutat
in primul rand agitatorul...poate fi sub forma de palet-gratar,degete,sau arc spiral
agitatorul face o miscare in jurul axei lui si mai face o miscare de rotatie care sa copieze peretii oalei
aceasta miscare compusa nu se obtine decat cu angrenaj planetar(am pus eu o adresa de film cu teoria acestui angrenaj) unde axul agitatorului vine in priza directa cu un satelit din cei doi sateliti ai reductorului- si rotatia satelitului in jurul axei lui da miscarea de rotatie a agitatorului ,iar miscarea satelitului pe coroana da miscarea in jurul peretilor oalei- problema este ca trebui puteri mari---minim 3 kw.....ce vedem in filmul tau este de la brutarii sau cofetarii ,dar cere 20-40 milioane pe unu ca asta(deja am tatonat terenu)
eu am angrenajul cu dantura modul doi,cu raport 3/1..asta inseamna ca de vreau max 200 ture la agitator imi trebui motor de 700 rpm..si la 220 v asta imi ia un curent cam mare!
am oprit implicarea ca m-a atzatzat unu cu o betoniera intr-un film..si am zis ..uite ce dastapt e asta!!!..si la probe pe viu, am vazut ca la o consistenta de aluat al turtei,betoniera nu mai face servici sa mestece,il plimba ca pe un bolovan!adeca ala cu betoniera a facut un trucaj!!!(daca ma punea dracu sa cumpar betoniera???)...mai vorbim...acu am alte implicari!
ps... acu janese se pregateste sa coboare closca cu puii de aur din pod pe 2013!!!!si parca vad ca si anul asta va rup gura!!!!![]()
asta e teoria..dar iti trebui un demultiplicator ca sa nu imi sara oala in cap!...vezi ca am pus eu un foto cu angrenajul meu...unde pinionul central invartit de motor,are cel mai mic nr de dinti dintre toate pinioanele angrenajului
teoria miscarilor, aici
http://www.youtube.com/watch?v=acXiebKExQM
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori