Hropaciov scrie:pentru ultimele 2-3 saptamani ale iernii.
csaa scrie:Pai normal, la dumneata la Candesti ncici inceputul lui mai nu e "prea in primavara"!
elisavtizoh scrie:csaa scrie:Pai normal, la dumneata la Candesti ncici inceputul lui mai nu e "prea in primavara"!
Astazi le-am pus prima turta de apifonda. La cel mai bun stup am gasit foarte multa cacao! si miros intepator!. N-au mai avut zbor din 30 noiembrie. Cred ca trebuie sa le fac urgent o tranvazare. Cum m-am gandit eu s-o fac: incalzesc o camera, aduc stupul, il las o ora sa se linisteasca, apoi, in cel mai scurt timp, scutur toate ramele intr-un stup curat care s-a incalzit si el. Treaba o voi face spre seara sa nu fie prea multa lumina in camera si sa iasa albina pe care nu as mai recupera-o. las stupul pana a doua zi, cu urdinisul inchis, dupa care il duc la locul lui in pavilion. Chiar daca pierd ceva puiet, asta in cazul cand mai am regina. Ce parere aveti?
bostina constantin scrie:Csaa, eu stiam ca si Oltenita face parte din Romania, si ca sa dovedesc adevarul iesit di vorbele batranilor, acum catva ani Invierea Domnului [Pastele] a cazut pe 1 mai, si in acea zi a nins![]()
Elisavtizoh [greu mi-a fost sa scriu numele]
Te rog da ceva detalii despre familia aceia [impachetare, felul hranei pt iernare, felul cutiei etc], ca cine se pricepe sa poata sa-ti dea sfaturi in cunostinta de cauza.
Nu e suficient sa inlaturi efectul, daca nu depistezi cauza si o inlaturi, necazul se repeta.
Numa bine!!
csaa scrie:cu un tap de bere. Sanatate multa!
elisavtizoh scrie:csaa scrie:Pai normal, la dumneata la Candesti ncici inceputul lui mai nu e "prea in primavara"!
Astazi le-am pus prima turta de apifonda. La cel mai bun stup am gasit foarte multa cacao! si miros intepator!. N-au mai avut zbor din 30 noiembrie. Cred ca trebuie sa le fac urgent o tranvazare. Cum m-am gandit eu s-o fac: incalzesc o camera, aduc stupul, il las o ora sa se linisteasca, apoi, in cel mai scurt timp, scutur toate ramele intr-un stup curat care s-a incalzit si el. Treaba o voi face spre seara sa nu fie prea multa lumina in camera si sa iasa albina pe care nu as mai recupera-o. las stupul pana a doua zi, cu urdinisul inchis, dupa care il duc la locul lui in pavilion. Chiar daca pierd ceva puiet, asta in cazul cand mai am regina. Ce parere aveti?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori