Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde proapis13 » 27 Ian 2013, 13:21

Astazi va supun spre atentie cartea de mai jos
E interesant ca de atunci pina astazi nu prea s-au schimbat multe
si aici ma refer la faptul ca aceleasi date tehnice au tot fost copiate fara sa se adauge nimic :lol:
salve :D
Fişiere ataşate
Fotografie-0295 (Copy).jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 27 Ian 2013, 15:15

Foarte interesanta aceasta carte.
Am gasit-o pe internet la 35ron + 2 CD-uri cadou + harti de interes apicol(editia 2008).
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde proapis13 » 27 Ian 2013, 16:07

Am vazut ca ai luat la pas toate anticariatele din capitala
pina jung eu acolo nu mai gasesc numic :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 28 Ian 2013, 19:22

Daca as putea , le-as lua pe toate dar din pacate doar ce'mi permit(e). :D
State

Mesajde proapis13 » 28 Ian 2013, 21:58

Eu zic asa,pt inceput ia decit strictul necesar si aici ma refer la instrumentarul apicol
Carti ai descarcate in pdf girla; timp de citit sa-ti faci si restul o sa vina de la sine cind
o sa ai o rama in mina si un prieten linga tine,iar daca poti descrie in cuvinte ce vezi poti
folosi si untelefon sa fii scos din incurcatura ;)
proapis13

Mesajde State » 29 Ian 2013, 00:30

Acum m-am axat pe teorie cat cuprinde. Chiar si cand "sunt rege" imi iau cartea cu mine. Seara citesc inainte de culcare iar in weekend aproape ca nu mai fac nimic. I-am indesat pe gat consoartei planurile mele de viitor cu albinele si ma lasa in pace. :D Pana acum era "terorizata" cu pescuitul. Albinele ofera ceva in schimb si momentan e impacata cu ideea ca invat ceva productiv. :D Doamne fereste sa-mi iau teapa de la albine ca m-am distrus..... :lol:
Ca instrument apicol...am decat masca.
O sa-mi iau un afumator , desi niciodata nu am dat fum la albine. In primavara primesc niste familii noi si e posibil sa am nevoie. Mai am o dalta hand-made si cam atat.
Pana la primavara vreau sa mai iau o matrita pentru faguri artificiali.
Ca mentor , am un vecin. Prin telefon nu stiu ce s-ar putea rezolva dar daca e cazul , incerc , numai sa am pe cine sa sun. :lol: Mai degraba as face niste vizite pe ici pe colo , contra unei tuicomicine de pruna de la Chiojdu.

Abia astept sa vina primavara sa-mi bag nasul intre rame , cu toate ca-mi voi prinde urechile in urdinis. Teoria e usoara... :oops:

ps: daca se aliniaza astrele la noapte , maine s-ar putea sa fiu fericitul posesor al cartii "Stuparitul" , prima editie 1935- C-tin Hristea. Doamne ajuta!
State

Mesajde proapis13 » 29 Ian 2013, 00:55

StateF scrie:Pana la primavara vreau sa mai iau o matrita pentru faguri artificiali. Doamne ajuta!

Fie ca astrele sa nu-ti fie potrivnice,muritorule de rind :lol:
Vezi ce preturi obtii la matrita ca am avut o oferta pina in sarbatori ,de nerefuzat si l-am lsat pe om in asteptare ;)
proapis13

Mesajde proapis13 » 29 Ian 2013, 09:33

Astazi va prezint o carte draga mie si plina de info verificata
Fişiere ataşate
Fotografie-0262 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde proapis13 » 29 Ian 2013, 20:00

Astazi am dat de prospectul unui nou produs pe piata romaneasca ce vine in sprijinul apicultorilor
Ce este cel mai important pt noi apicultorii este ca regretatul nostru coleg Gica Romanescu
a ajutat cu experimente la aparitia acestui produs
Dealtfel si compania i-a recunoscut public meritele
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... z5_e23pMfA

http://anunturiapicole.3xforum.ro/post/ ... nactivata/

Fişiere ataşate
2013-01-29 17.53.12 (Copy).jpg
2013-01-29 17.52.54 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde mircea_tm » 29 Ian 2013, 20:38

da...dupa cum scrie, e foarte buna! ce cantitate se poate administra daca este dat "afara" pe o hartie, sa nu afecteze albinutele? :D la 10 kg de drojdie se pot adauga si 10 kg de lapte praf?
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde proapis13 » 29 Ian 2013, 20:57

Producatorul recomanda 6kg zahar pudra,2kg miere si 1kg de drojdie de bere inactivata
Se omogenizeaza amestecul si se mai adauga miere sau zahar cupa nevoi; se fac turtite de 200-250g
Se administreaza primavara si in verile secetoase cind lipseste polenul din natura
Vad ca are 40% proteina cititi oricum si ce a ascris nea Gica despre produs cind a facut testele
proapis13

Mesajde delorin I » 29 Ian 2013, 22:16

SaluT! Deci - mierea din alta stupina - pica, polenul nu il am. Voi cumpara de la Craiova drojdie. Poti sa mi recomanzi cum sa o folosesc cu sirop? SAu zahar pudra? Eventual sa bag si sirop de ceapa cand va veni vremea?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 29 Ian 2013, 22:45

Fai ,,turta saracului'' daca nu ai miere de albine si polen
Sirop invertit 2:1 dupa reteta lui nea Gica,drojdie de bere inactivata,zahar pudra si protofil
Retete sunt girla pe net asa ca spor la treaba

Revin inca odata si repet; NU dati turte decat in stare de necesitate,mai ales acum si mai ales turte proteice :!:
Ultima oară modificat de proapis13 pe 29 Ian 2013, 23:29, modificat 1 dată în total.
proapis13

Mesajde delorin I » 29 Ian 2013, 23:09

Stiu! E vorba de turta proteica ce se serveste in martie si nu de cea energetica.
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 31 Ian 2013, 11:06

Aztazi va propun o brosurica cu diferite retete cu miere,polen pastura laptisor de matca si propolis
Toate si-au dovedit eficienta in timp; incercati-le
Fişiere ataşate
2013-01-29 17.54.35 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 01 Feb 2013, 20:45

Merci d-le proapis13! Cu poze e mai greu pana descopar toata jmecheria! si am ce sa ce sa va arat: 50 me. si 27 de 1\1. Am avut zbor astazi si am gasit si o reg. moarta la urdinis de culoare rosiatica.N-am mai vazut asa ceva si am vreificat. Albina linistita in ghem pe 5r.si a iesit tardiv la zbor, altfel se ''zbarlea'' la mine! Am reg. galbene si negru lucios iar major. sunt marcate! cel in cauza nu o are marcata.
stoenescu gheorghe-gabriel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?