activ scrie:Faceti o filmare cu tehnica respectiva la un urdinis normal ....dar pe o suprafata mai mare si o sa vedeti adevarate drame......la nivelul solului.
Fi mai explicit nea Teiule si scoate-mă din ceată , fiindca mă băgaşi rău în ceaţă cu exprimarea de mai sus.
Probabil se refera la furtisag si la lupta albinelor si mortalitatea cauzata de aceasta...dar eu sunt probabil printre putinii care au experimentat treburi d-astilea...contrar celor ce le-am invatzat cu totii despre albine in anii pe care i-am trait langa albine...culmea, nu se intampla ceea ce banuim cu totii ca s-ar intampla, si anume furtisagul...mi-aduc aminte ca au venit niste colegi stupari sa vada ce fac eu la salcam, si au vazut stupii pe 3 corpuri dadant cu corpuile deplasate fata spate si albina iesind prin fantele create si au facut okii mari..."pai cum?..asa, nu se fura?..nu se ataca intre ei?"
Si eu le-am zis..."vedeti vreo albina moarta pe jos, vreo lupta la "urdinise"??
Au plecat de la mine cu probabil mai multe intrebari decat raspunsuri!
In pozele de mai jos am matcile jos in corpurile de la baza, gratie si apoi corpurile urmatoare sunt trase in spate in asa fel incat peste gratie se formeaza o fanta pe unde se zbura la liber...la unii am urdinis jos, unul pe la mijloc si unul sus..se zbura peste tot la toate nivelele ..oricum un singur urdinis nu face fatza la asa ceva, e vorba si de ventilatie, desi aveam site pe fund nu erau suficiente.