Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde Adi Hodis » 03 Feb 2013, 21:41

Va salut si eu domnule Api,
Nu eu trebuie sa vad, eu stiu ca albinele polenizeaza toata flora terestra dar n-am specificat si astea ... puteam sa scriu ca albinele polenizeaza pina si flora aeriana, balconara mai bine zis. :)
Dar sumele mari si usor calculabile, obtinute prin polenizare sint in sectorul agricol.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Gheară Tăinuită » 03 Feb 2013, 21:52

nicus scrie:Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesaj de nicus » Astăzi, , 17:44
gherutza, sunteti niste baieti simpatici care incercati cum puteti mai bine si e clar ca dispuneti de resurse sa l imbarligati pe apicultor.
- nu iesiti in strada. (eu o sa va invat aici si acum..sau mai tarziu cam pe la 15 mai)
- nu iesiti in strada. (ca va face rau aerul si nici nu o sa va strageti prea multi fiindca restul sunt la servici)
- nu iesiti in strada. (nu o sa va auda cineva iar daca va aud inchid ferestrele)
- bai....dar daca iesiti..sa nu faceti galagie da?????

De unde ati aparut frate toti pe topicul asta??????
Am renuntat sa mai citesc ziarele si de aia nu mi place cand va gasesc aici!

Baieti,
Ne vedem pe 11.02.2013 la BUCURESTI!

domnule nicus,
eu nu încerc să îmbârlig pe nimeni.
chiar dacă sunt un începător, în apicultură şi pe acest forum, am pretenţia că ştiu ce vorbesc referitor la acest subiect.
faptul că au apărut mulţi acum şi aici, nu este un lucru rău.
pe mulţi deranjează aceste măsuri şi mulţi vor să vadă dacă este ceva de făcut pentru a schimba optica guvernanţilor.
personal, nu mă consider vinovat că dumneavoastră aţi renunţat să mai citiţi ziarele şi nici de faptul că mă găsiţi aici.
aţi dori un forum numai al dumneavoastră?.........
că păreţi atît de hotărît să mergeţi în stradă pentru a vă apăra punctul de vedere şi pentru a protesta împotriva acestei măsuri, este de lăudat..
dar mai important decît faptul că mergeţi în stradă este modul în care o faceţi...
democraţia este pentru toţi şi regulile democratice, deasemena...
fiindcă am promis anterior că vă voi spune ce cred eu că ar trebui făcut, o voi face.
nu ţin să pozez într-un che guevara :o al apiculturii, ci încerc să identific, atît cît pot, cele mai la îndemână şi mai eficiente căi, aşa cum apreciez eu, pentru a contracara aceste măsuri.
cum spuneam, guvernul a luat această decizie din disperare, din dorinţa de a aduce cât mai mulţi bani la buget.
în campania electorală s-a promis mărirea pensiilor iar salariile au "revenit" la nivelul din 2010
bani pot fi din împrumuturi, interne sau externe, din reduceri ale aparatului bugetar, urmează după data de 31martie, şi din creşterea bazei de impozitare, adică din efectul celebrei ordonanţe de urgenţă, subliniez de urgenţă, despre care făcurăm noi atâta vorbire.
mai sunt şi altele, da nu fac obiectul aici...
acuma cine poate crede că, o dată identificată creşterea bazei de impozitare ca metodă de a aduce bani la buget, guvernul va renunţa la ea???
vorbim de acelaşi buget care pe când se afla în faza de proiect în dezbatere, a fost declarat informaţie clasificată, nu pentru că ar fi conţinut ceva secret, ci mai degrabă pentru a nu încăpea pe mâna presei şi a fi supus vreunei dezbateri publice
dezbatere publică,....hmmm, ...unde am mai auzit noi expresia asta?
ah, da! la ordonanţa de urgenţă de modificare a codului fiscal, adoptată de Guvern....
acum chiar credeţi că este o simplă coincidenţă?
nu, este un stil de lucru!
de aceea, în ciuda indignării dumneavoastră şi a multor altora de pe acest forum, ieşirea în stradă nu este totul....
nu poate reuşi dacă este adoptată în mod unilateral şi spontan, indiferent de furia şi frustrarea fiecăruia dintre noi
trebuie gîndită, planificată, coordonată, organizată şi mai ales generalizată
abia astept să vă văd pe 12 în bucureşti...
să faceţi cu mîna la cameră să vă recunosc...
abia aştept să văd cum convoacă Ponta (i-am scris numele cu literă mare ca să nu-l confundaţi cu activitatea mătcii din această perioadă) guvernul şi le spune, vădit în impas:
băieţi am pus-o! a ieşit dl. nicus în stradă
iertaţi-mi umorul deplasat, e doar haz de necaz!
dacă ieşirea dumneavoastră în stradă, demers ce trebuie autorizat că altfel ies şi jandarmii cu tot cu bastoane, nu e însoţită de mişcări similare în toată ţara, de lobby politic, de o campanie de presă şi de un mesaj clar, gen salvaţi apicultura , atît în română cît şi într-o limbă de circulaţie internaţională, mai bine rămânem pe forum şi-l înjuraţi aici pe Ponta(şi dacă v-am supărat tare, şi pe mine) că tot aia e.
uniţi în jurul unui singur mesaj, în jurul unei idei, ceva cît mai simplu, dar care să ajungă, odată preluat de media, în toată lumea, la toate instituţiile interne şi internaţionale.
deci şi la guvern
asta cred eu că e calea prin care puteţi face guvernul să vă ia în seamă...la cît mă pricep.
grecii ies în stradă şi îşi scriu mesajele de pe pancarte în limba şi în alfabetul lor;eu nu înţeleg ce scrie acolo
dacă vă veţi pierd în sloganuri ca jos guvernul ticălos şi alte chestii de genul ăsta, veţi fi compromişi ca partizani ai eşichierulu politic, ca fiind finanţaţi şi susţinuţi de opoziţie, aşa cum fostul regim spunea despre cei ce ieşeau în stradă pe vremea cînd ăştia de acum făceau opoziţie şi nu şi-ar fi permis să anunţe o astfel de măsură. dar acum e altceva; la putere nu-i ca-n opoziţie, ......ciocu` mic!
în felul despre care am vorbit mai sus, cu accent pe lobby şi campania de presă, poate în ordonanţa de urgenţă care va modifica codul fiscal de anul viitor, apicultorii nu vor mai fi printre categoriile ce sunt supuse impozitării, ca pe vreme fanarioţilor.
pînă atunci ţineţi cont că oamenii mai au şi serviciu că doar nu toţi trăiesc din apicultură, vine primăvara, vin culesurile, nu toţi sunt afectaţi de acestă măsură, unii se gîndesc sau au găsit deja cum s-o fenteze, alţii înjură guvernul a resemnare, ca Moromete şi ce este cel mai important, furia şi frustrarea s-ar putea să nu vă mai ajungă sau să nu mai fie suficiente.
cu alte cuvinte să vă epuizaţi timpuriu resursele....
la bună vedere! :roll:
Gheară Tăinuită

Mesajde alt stupar » 03 Feb 2013, 22:34

pan una-alta... mortul de la groapa nu se mai intoarce !
Bocetelor (noastre) le raspune un ecou venit din subsolurile Casei Poporului... e foame de bani, baieti !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Aurel1959 » 03 Feb 2013, 22:43

Citit, insusit, apreciat pozitiv,subscriu. Ce fac?
Daca mai tine mult nebunia asta si mai vad la televizor personaje gen VIATA SATULI de azi , ma ia cu capu .
Apropos nu mai am nimic cu contributia la sistemulde sanatate(cu nebunii astia s-ar putea sa -mi foloseasca) cu conditia sa-mi ia banii numai o singura data. dintr-un venit pe care-l hotarasc ei ,nu si din pensie si alte venituri .
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde nicus » 03 Feb 2013, 23:20

@Gheara Tainuita
Ma bucura pozitia dumneavoastra in a sustine iesirea in strada, initial am inteles ca va opuneti acesteia.
Se vede o maturitatea in gestionarea a astfel de probleme.De ce nu doriti sa si participati?
Aveti o idee foarte buna, aceea a mesajelor in limba ...engleza ceva de genul BEEsFREE.
Cu siguranta daca va fi cineva acolo cu un astfel de mesaj, vom avea cu totii de castigat.

Va astept cu noi propuneri. (va rog, nu mai scrieti atat de mult fiindca timpul trece, stuparitul va implini cat de curand 10 ani)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde ioanpuiu » 03 Feb 2013, 23:43

Te salut Tăinuitule !
Gheară Tăinuită scrie:dacă vă veţi pierde în sloganuri ca jos guvernul ticălos şi alte chestii de genul ăsta, veţi fi compromişi ca partizani ai eşichierulu politic, ca fiind finanţaţi şi susţinuţi de opoziţie,

Esenţială observaţia asta ... tot efortul acestor mitinguri se poate pierde dacă nu respectăm obiectivul declarat şi autorizat al întrunirii
Şi e foarte uşor să greşim, e posibil să intre provocatori printre noi şi dacă unul strigă să zicem, jos USL, e posibil ca cineva/cîţiva, să nu-şi controleze ura şi să cedeze preluînd sloganul
MARE GRIJĂ :!:

Mitingurile au fost programate şi trebuie ţinute.
Guvernul, ca şi marea masă a oamenilor nu citeşte forumurile noastre, nu au cunoştinţă despre nemulţumirile pe care le avem şi dacă nu facem nimic ar putea crede că ne-am resemnat sau poate chiar ne-a plăcut.
Chiar dacă nu obţinem nimic imediat , vom arăta că ne opunem şi mulţi vor vedea asta.

Mîine va fi rîndul lor !
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Gheară Tăinuită » 04 Feb 2013, 00:33

domnule nicus,
sunt instrumente la îndemâna apicultorilor care "zac" nefolosite.....
e vorba despre târgurile apicole
organizate în toate zonele ţării şi în toate anotimpurile
am tot citit postări despre ele.....
am tot vizionat fotografii.....
sunt prilejuri de a completa echipamentul apicol, de a arvuni sau vinde material biologic, de a cere şi a primi informaţii despre programele de finanţare din apicultură
vedem ce mai e nou despre PNA sau măsurile cu bani europeni, asta dacă are cine să ne lumineze, de pe la "centru", după care o punem de una mică
bună şi asta!
cu folcloriste sau fără, depinde de zonă.
vă întreb pe dumneavoastră, fiindcă eu sunt nou în branşă, la cîte dintre aceste întâlniri ale apicultorilor, de când şi de unde vreţi dumneavoastră, a fost adoptat vreun memoriu, punct de vedere, opinie, mesaj, scrisoare deschisă, spuneţi-i cum vreţi, prin care să li se comunice guvernanţilor preocupările, îngrijorările, planurile de viitor, proiecte de legi de interes şi de beneficiu comun, .....ce merge şi ce nu merge în apicultură...
prin care să li semnalizeze faptul că acestă breaslă este activă şi vocală, interesată de viitorul agriculturii, în general, de apicultură, în special, de tot ce-i legat de Măria Sa Albina!
de viitor!
sunt specialişti care pot pune în cuvinte, cu argumentele ştiinţifice de rigoare, toate îngrijorările cu privire la acest aspect şi sub semnătura cărora, sub greutatea semnăturii cărora, masa aia verde de la guvern, pe care o vedem la ştiri, să pârâie.....
sunt apicultori, indiferent de numărul de stupi ai fiecăruia, care pot trimite mesaje la ministerul agriculturii sau la guvern
mesaje decente, documentate şi mai ales argumentate, care să le demonstreze că albina nu-i animal subvenţionat, că fără polenizare producţia agricolă, către care se îndreaptă de obicei, cu speranţă, ochii oricărui guvern, poate fi compromisă.............. şi altele de acest gen...
iată cum târgul apicol poate fi un alt mijloc, la îndemână, pentru lobby
scrisori deschise adresate guvernului, presei, locale şi centrale, societăţii civile, de la fiecare întâlnire a breslei
ponta a declarat că e un act normativ adoptat în grabă, e prea evident ca să mai nege, şi a lăsat să se înţeleagă că ar putea fi retuşat...
personal nu prea cred, e doar butaforie, o perdea de fum de scenă în spatele căreia se pregăteşte actul II...
Gheară Tăinuită

Mesajde so-ri-pan » 04 Feb 2013, 01:19

Gheară Tăinuită scrie:domnule nicus,
sunt instrumente la îndemâna apicultorilor care "zac" nefolosite.....
e vorba despre târgurile apicole
organizate în toate zonele ţării şi în toate anotimpurile
am tot citit postări despre ele.....
am tot vizionat fotografii.....
sunt prilejuri de a completa echipamentul apicol, de a arvuni sau vinde material biologic, de a cere şi a primi informaţii despre programele de finanţare din apicultură
vedem ce mai e nou despre PNA sau măsurile cu bani europeni, asta dacă are cine să ne lumineze, de pe la "centru", după care o punem de una mică
bună şi asta!
vă întreb pe dumneavoastră, fiindcă eu sunt nou în branşă, la cîte dintre aceste întâlniri ale apicultorilor, de când şi de unde vreţi dumneavoastră, a fost adoptat vreun memoriu, punct de vedere, opinie, mesaj, scrisoare deschisă, spuneţi-i cum vreţi, prin care să li se comunice guvernanţilor preocupările, îngrijorările, planurile de viitor, proiecte de legi de interes şi de beneficiu comun, .....ce merge şi ce nu merge în apicultură...
prin care să li semnalizeze faptul că acestă breaslă este activă şi vocală, interesată de viitorul agriculturii, în general, de apicultură, în special, de tot ce-i legat de Măria Sa Albina!
de viitor!
sunt specialişti care pot pune în cuvinte, cu argumentele ştiinţifice de rigoare, toate îngrijorările cu privire la acest aspect şi sub semnătura cărora, sub greutatea semnăturii cărora, masa aia verde de la guvern, pe care o vedem la ştiri, să pârâie.....
sunt apicultori, indiferent de numărul de stupi ai fiecăruia, care pot trimite mesaje la ministerul agriculturii sau la guvern
mesaje decente, documentate şi mai ales argumentate, care să le demonstreze că albina nu-i animal subvenţionat, că fără polenizare producţia agricolă, către care se îndreaptă de obicei, cu speranţă, ochii oricărui guvern, poate fi compromisă.............. şi altele de acest gen...
iată cum târgul apicol poate fi un alt mijloc, la îndemână, pentru lobby
scrisori deschise adresate guvernului, presei, locale şi centrale, societăţii civile, de la fiecare întâlnire a breslei
ponta a declarat că e un act normativ adoptat în grabă, e prea evident ca să mai nege, şi a lăsat să se înţeleagă că ar putea fi retuşat...
personal nu prea cred, e doar butaforie, o perdea de fum de scenă în spatele căreia se pregăteşte actul II...

Domnule "gheara", aveti perfecte dreptate. Bombardati-i cu mesaje, scrisori, pe toate caile!! Dumneavoastra a-ti facut lucrul asta? Daca DA, jos palaria!
In ce priveste greutatea semnaturilor si argumentelor academice, de care faceti vorbire, stiti poate ca sunt TRATATE STIINTIFICE pe acest subiect, SUNT INUTILE. Nu o spun eu, ci evidenta o spune. Nimeni nu mai tine seama de nimic academic. Acum, daca esti in stare sa te faci ascultat si inteles in "trei cuvinte", E OK, daca nu, NU!!
SINGURUL LUCRU DE CARE LE ESTE TEAMA, ESTE CA CELE 70% SA NU SE INTOARCA IMPOTRIVA LOR!!! Le este FRICA DE "STRADA"!

Sper sa ramaneti cu aceasta convingere.
so-ri-pan

Mesajde nicus » 04 Feb 2013, 02:25

Gheara, am asistat din spatele monitorului:
-la distrugerea intreprinderilor
-la distrugerea sistemului medical
-la distrugerea invatamantului
....................
-nu pot ramane indiferent la acest inceput de distrugere al apiculturii. E singurul lucru de care mai imi pasa cu adevarat.
De ce crezi ca se OFERA programe de ajutorare dar in acelasi timp se IMPUNE impozit?
Nu cumva sunt afectat chiar eu care nu vreau si nu cer? Statul ma transforma dintr un om cinstit intr un hot, in a ocoli legea?
Adica incepe sa ma distruga saracindu ma (ca pe profesori) dupa care ma intreaba de ce nu platesc IMPOZIT (dupa ce ofer meditatii)?
-auzi.. sa platesc sanatate, pei cine nu stie cum se plateste sanatatea:
O platesti odata din venitul de la job, a doua oara din venitul de la stupi si a treia chiar in spital... :evil:
.....dupa care mergi la o clinica privata fiindca spitatul nu are tehnologie...
-----lasa ma frate in pace sa vand doua borcane de miere sa mi tratez cocoasa si impoziteaza ceea ce trebuie!!!

Te astept cu o solutie GHEARA, reala, NETAINUITA, fata de situatia impozitarii.
nicus

Mesajde reformistul » 04 Feb 2013, 09:33

Iesiti fratilor in strada cu mesajul care-l aveti de transmis. Nu va lasati manipulati de personaje care stau ascunse in spatele unui nick (nu am nimic cu Gheara - dar al cui din Congo o fi?). Ce ne invata Gheara? E ceea ce facem de mult timp. Adica facem lobby, trimitem tidule, transmitem mesaje, iesim in strada. Sa ne spuna ceva nou, ce nu stim. Ca suntem satui de mesaje subliminale!
reformistul

Mesajde stupul » 04 Feb 2013, 10:19

E foarte bine sa iesiti in strada, sa va spuneti pasul, asa... ca sa cunoasca lumea unele chestii!
Dar, domnule Sorin, primul si cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont este ca ... ACEASTA ORDONANTA ESTE ILEGALA...
Ati inaintat actiune in contencios administrativ pentru anularea ei? Daca nu ati facut acest lucru, ordonanta isi va produce efectele , indiferent cat iesiti in strada si cat de tare urlati!
Eu nu zic sa nu iesiti in strada , iesiti ..., chiar sa faceti pastoral la Bucuresti..., dar faceti domnule ceea ce trebuie facut in regim de urgenta ... ACTIUNE IN CONTENCIOS ADMINISTRATIV!
stupul

Mesajde Microb2010 » 04 Feb 2013, 10:33

" de nicus » Astăzi, , 02:25

Gheara, am asistat din spatele monitorului:
-la distrugerea intreprinderilor"

In acest caz, in mare parte a cazurilor a fost de vina vanzarea cotei de piata ..., sa fie vorba de acelasi lucru si in apicultura.
Ultima oară modificat de Microb2010 pe 04 Feb 2013, 12:14, modificat 1 dată în total.
Microb2010

Mesajde stupul » 04 Feb 2013, 10:37

Le este FRICA DE "STRADA"

Poate de tamaia din afumatoare, ca astia sunt draci impielitati!
stupul

Mesajde stupul » 04 Feb 2013, 11:15

Ca fapt divers. Avem 5 capre la tara. Merge fiica mea la poiata , le priveste ... si se roaga ... da Doamne sa nu fete mai mult de un ied, ca daca fata mai mult platim impozit ( bineinteles ca nici nu se pune problema sacrificarii iezilor)!
stupul

Mesajde stupul » 04 Feb 2013, 11:37

Gheară Tăinuită scrie: după care o punem de una mică
bună şi asta!

Mata crezi ca ne scoti ochii cu de-astea?
Vezi-ti mata de curvele emancipate care iti cad in genunchi si lasa-i pe apicultori sa traiasca dupa munca cinstita .
stupul

Mesajde nicus » 04 Feb 2013, 12:05

Gheara Tainuita cred ca ne poate ajuta, se vede ca ii pasa si are idei bune. Omu e citit si scrie mult.
Sunt sigur ca e mai bine cu el decat fara.
nicus

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA