nicus scrie:Re: Pozitia noastra fata de impozitare
Mesaj de nicus » Astăzi, , 17:44
gherutza, sunteti niste baieti simpatici care incercati cum puteti mai bine si e clar ca dispuneti de resurse sa l imbarligati pe apicultor.
- nu iesiti in strada. (eu o sa va invat aici si acum..sau mai tarziu cam pe la 15 mai)
- nu iesiti in strada. (ca va face rau aerul si nici nu o sa va strageti prea multi fiindca restul sunt la servici)
- nu iesiti in strada. (nu o sa va auda cineva iar daca va aud inchid ferestrele)
- bai....dar daca iesiti..sa nu faceti galagie da?????
De unde ati aparut frate toti pe topicul asta??????
Am renuntat sa mai citesc ziarele si de aia nu mi place cand va gasesc aici!
Baieti,
Ne vedem pe 11.02.2013 la BUCURESTI!
domnule nicus,
eu nu încerc să
îmbârlig pe nimeni.
chiar dacă sunt un începător, în apicultură şi pe acest forum, am pretenţia că ştiu ce vorbesc referitor la acest subiect.
faptul că au apărut mulţi acum şi aici, nu este un lucru rău.
pe mulţi deranjează aceste măsuri şi mulţi vor să vadă dacă este ceva de făcut pentru a schimba optica guvernanţilor.
personal, nu mă consider vinovat că dumneavoastră aţi renunţat să mai citiţi ziarele şi nici de faptul că mă găsiţi aici.
aţi dori un forum numai al dumneavoastră?.........
că păreţi atît de hotărît să mergeţi în stradă pentru a vă apăra punctul de vedere şi pentru a protesta împotriva acestei măsuri, este de lăudat..
dar mai important decît faptul că mergeţi în stradă este modul în care o faceţi...
democraţia este pentru toţi şi regulile democratice, deasemena...
fiindcă am promis anterior că vă voi spune ce cred eu că ar trebui făcut, o voi face.
nu ţin să pozez într-un
che guevara 
al apiculturii, ci încerc să identific, atît cît pot, cele mai la îndemână şi mai eficiente căi, aşa cum apreciez eu, pentru a contracara aceste măsuri.
cum spuneam, guvernul a luat această decizie din disperare, din dorinţa de a aduce cât mai mulţi bani la buget.
în campania electorală s-a promis mărirea pensiilor iar salariile au "revenit" la nivelul din 2010
bani pot fi din împrumuturi, interne sau externe, din reduceri ale aparatului bugetar, urmează după data de 31martie, şi din creşterea bazei de impozitare, adică din efectul celebrei ordonanţe de urgenţă, subliniez
de urgenţă, despre care făcurăm noi atâta vorbire.
mai sunt şi altele, da nu fac obiectul aici...
acuma cine poate crede că, o dată identificată creşterea bazei de impozitare ca metodă de a aduce bani la buget, guvernul va renunţa la ea???
vorbim de acelaşi buget care pe când se afla în faza de proiect în dezbatere, a fost declarat
informaţie clasificată, nu pentru că ar fi conţinut ceva secret, ci mai degrabă pentru a nu încăpea pe mâna presei şi a fi supus vreunei dezbateri publice
dezbatere publică,....hmmm, ...unde am mai auzit noi expresia asta?
ah, da! la ordonanţa de urgenţă de modificare a codului fiscal, adoptată de Guvern....
acum chiar credeţi că este o simplă coincidenţă?
nu, este un stil de lucru!
de aceea, în ciuda indignării dumneavoastră şi a multor altora de pe acest forum, ieşirea în stradă nu este totul....
nu poate reuşi dacă este adoptată în mod unilateral şi spontan, indiferent de furia şi frustrarea fiecăruia dintre noi
trebuie gîndită, planificată, coordonată, organizată şi mai ales generalizată
abia astept să vă văd pe 12 în bucureşti...
să faceţi cu mîna la cameră să vă recunosc...
abia aştept să văd cum convoacă Ponta (i-am scris numele cu literă mare ca să nu-l confundaţi cu activitatea mătcii din această perioadă) guvernul şi le spune, vădit în impas:
băieţi am pus-o! a ieşit dl. nicus în stradă iertaţi-mi umorul deplasat, e doar haz de necaz!
dacă ieşirea dumneavoastră în stradă, demers ce trebuie autorizat că altfel ies şi jandarmii cu tot cu bastoane, nu e însoţită de mişcări similare în toată ţara, de lobby politic, de o campanie de presă şi de un mesaj clar, gen
salvaţi apicultura , atît în română cît şi într-o limbă de circulaţie internaţională, mai bine rămânem pe forum şi-l înjuraţi aici pe Ponta(şi dacă v-am supărat tare, şi pe mine) că tot aia e.
uniţi în jurul unui singur mesaj, în jurul unei idei, ceva cît mai simplu, dar care să ajungă, odată preluat de media, în toată lumea, la toate instituţiile interne şi internaţionale.
deci şi la guvern
asta cred eu că e calea prin care puteţi face guvernul să vă ia în seamă...la cît mă pricep.
grecii ies în stradă şi îşi scriu mesajele de pe pancarte în limba şi în alfabetul lor;eu nu înţeleg ce scrie acolo
dacă vă veţi pierd în sloganuri ca
jos guvernul ticălos şi alte chestii de genul ăsta, veţi fi compromişi ca partizani ai eşichierulu politic, ca fiind finanţaţi şi susţinuţi de opoziţie, aşa cum fostul regim spunea despre cei ce ieşeau în stradă pe vremea cînd ăştia de acum făceau opoziţie şi nu şi-ar fi permis să anunţe o astfel de măsură. dar acum e altceva; la putere nu-i ca-n opoziţie, ......ciocu` mic!
în felul despre care am vorbit mai sus, cu accent pe lobby şi campania de presă, poate în ordonanţa de urgenţă care va modifica codul fiscal de anul viitor, apicultorii nu vor mai fi printre categoriile ce sunt supuse impozitării, ca pe vreme fanarioţilor.
pînă atunci ţineţi cont că oamenii mai au şi serviciu că doar nu toţi trăiesc din apicultură, vine primăvara, vin culesurile, nu toţi sunt afectaţi de acestă măsură, unii se gîndesc sau au găsit deja cum s-o fenteze, alţii înjură guvernul a resemnare, ca Moromete şi ce este cel mai important, furia şi frustrarea s-ar putea să nu vă mai ajungă sau să nu mai fie suficiente.
cu alte cuvinte să vă epuizaţi timpuriu resursele....
la bună vedere!