Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apifoda

Mesajde bucursorinelionel » 20 Dec 2011, 13:15

In primul rand, va spun "bine v-am gasit !".In al doilea rand, va spun ca, despre APIFONDA, am doar cuvinte de bine, darrr..., desi constituie un bun inlocuitor energetic, nu a avut, nu are , si nu va avea niciodata aceleasi efecte pozitive ca si mierea.Desigur, exclud din start, pentru perioada de iarna, mierea de mana.Dupa 15 ani de experienta si experimente pot afirma fara dubiu ca, daca vrei sa ai eficienta maxima, nimic altceva nu poate inlocui mierea ca si rezerva energetica, respectiv pastura/polenul ca si rezeva proteica.In opinia mea, pe o scara de la 0 la 10, cu cate zecimale doriti, ar fi cam asa:10 - 9.90=rezerva pe rama (10=miere de salcam, 9.90=rapita, floarea soarelui) cu mentiunea ca, e de dorit sa fie cat mai mare rezerva pe verticala ( vezi rama Layens, Warre, Botonadi,2 corpuri ME, cat 1/2);9.90 - 9.50= miere cristalizata sau la punga;9.50 - 9.00=(miere...miere+max.20%zahar pudra)-ATENTIE LA CALITATEA ZAHARULUI!!!!!..;9.00 - 8.50=APIFONDA;8.50 - 7.00=(miere+21%zahar pudra...miere min.20%+sirop invertit +zahar pudra);sub 7.00 - 5.00(sirop invertit+zahar...zahar toss).Ca raport efort / efect, sau mai bine zis, cost / efect, APIFONDA este net si categoric superioara zaharului.
bucursorinelionel

Mesajde danielus71 » 23 Dec 2012, 12:14

nu vreau sa ma iau de nimeni-ptr ca oricum fiecare face ce vrea-,dar nu cumva le facem mai mult rau albinelor dind toti inlocuitori ,,care se apropie" de polen?parerea mea: miere (zaharisita sau nu)si polen ,dar numai la sfirsitul iernii.
iar pentru a salva familia in timpul iernii, turta facuta din 1 parte de miere , 3 parti de zahar pudra si multa sudoare la framintat.cu turta asta, o juma de kg la 2 saptamini si o sa vedeti ce familii o sa iasa in primavara.
in cit priveste consumul pina in ianuarie consuma 1-1,5 kg de miere (din rezerve),dupa ce regina incepe cu ouatul se schimba povestea si putem intervenii cu polen si miere.sper ca v-am ajutat!
danielus71

Mesajde adrian.vintila » 23 Dec 2012, 17:05

danielus71 scrie:nu vreau sa ma iau de nimeni-ptr ca oricum fiecare face ce vrea-,dar nu cumva le facem mai mult rau albinelor dind toti inlocuitori ,,care se apropie" de polen?parerea mea: miere (zaharisita sau nu)si polen ,dar numai la sfirsitul iernii.
iar pentru a salva familia in timpul iernii, turta facuta din 1 parte de miere , 3 parti de zahar pudra si multa sudoare la framintat.cu turta asta, o juma de kg la 2 saptamini si o sa vedeti ce familii o sa iasa in primavara.
in cit priveste consumul pina in ianuarie consuma 1-1,5 kg de miere (din rezerve),dupa ce regina incepe cu ouatul se schimba povestea si putem intervenii cu polen si miere.sper ca v-am ajutat!

Apare o problema:
Ce fel de zahar folositi pentru cle 3 parti zahar????
adrian.vintila

Mesajde danielus71 » 23 Dec 2012, 17:20

eu am folosit întotdeauna zahàrul din magazin, cel din sfecla , fàcut pudrà (màcinat)
danielus71

Mesajde adrian.vintila » 23 Dec 2012, 18:18

danielus71 scrie:eu am folosit întotdeauna zahàrul din magazin, cel din sfecla , fàcut pudrà (màcinat)

Atunci aflati ca e foarte bun de sfecla daca o mai exista
dar pudra nu e bun pt ca are amidon bagat in el pentru a nu se face bulgare
adrian.vintila

Mesajde balasbebe » 23 Dec 2012, 23:39

Am vazut un filmulet in care apifonda se topeste la foc dupa care se pune si miere. Cred ca este inutil sa o amestecam. Ea este consumata de albine destul de bine. Mierea este buna, dar nu cred ca in apifonda.
balasbebe

Mesajde mechenici » 24 Dec 2012, 17:27

Salut.Eu anul acesta am cumparat prima data apifonda am luat 3 baxuri ,dupa 15 februarie le dau ,pina acum am facut eu turta zahar macinat shi miere am fost multzumit.
mechenici

Mesajde brianoo_bz » 24 Dec 2012, 19:01

folosesc apifonda de 3 ani
anul trecut 2011 am pus turte inca de la inceputul lui decembrie si nu am avut nici o familie moarta in primavara
si de uzura albinei nu sa observat
am avut albina moarta in limitele normale nimic de speriat ..... diareea nici nu si a facut aparitia la sfarsitul lui februarie am trecut pe feed bee, dezvoltarea a fost destul de buna :D
brianoo_bz

Despre folosirea Apifonda...!

Mesajde cornubee » 04 Feb 2013, 13:32

Stimati domni,

As dori sa intreb daca cineva s-a confruntat cu urmatoarea problema si daca da,cum se rezolva...!
Dupa trecerea anotimpului rece ramine Apifonda nefolosita care se intareste "ca piatra"...!
In acest caz ramine nefolosita si este "pacat"!

Cu stima,

Stefanescu Mihai

PS! Am pus si pe forumul Apiardeal aceiasi intrebare insa,am capatat doua raspunsuri din care,cu unul nu pot fi de acord...cu incalzirea pe foc in cratita stiind ca,fructoza si compozitia se deterioreaza !
cornubee

Mesajde sebestyen tibor » 04 Feb 2013, 15:23

Buna ziua am patit si eu,dar pus in apa se inmoaie si este bun de facut sirop din el.
sebestyen tibor

Mesajde pngflorin » 04 Feb 2013, 16:11

sebestyen tibor scrie:Buna ziua am patit si eu,dar pus in apa se inmoaie si este bun de facut sirop din el.

CORECT, asa procedez si eu, astfel ca nu este nici o pierdere.
pngflorin

Mesajde BUNKA » 04 Feb 2013, 16:47

bucursorinelionel scrie:In primul rand, va spun "bine v-am gasit !".In al doilea rand, va spun ca, despre APIFONDA, am doar cuvinte de bine, darrr..., desi constituie un bun inlocuitor energetic, nu a avut, nu are , si nu va avea niciodata aceleasi efecte pozitive ca si mierea.Desigur, exclud din start, pentru perioada de iarna, mierea de mana.Dupa 15 ani de experienta si experimente pot afirma fara dubiu ca, daca vrei sa ai eficienta maxima, nimic altceva nu poate inlocui mierea ca si rezerva energetica, respectiv pastura/polenul ca si rezeva proteica.In opinia mea, pe o scara de la 0 la 10, cu cate zecimale doriti, ar fi cam asa:10 - 9.90=rezerva pe rama (10=miere de salcam, 9.90=rapita, floarea soarelui) cu mentiunea ca, e de dorit sa fie cat mai mare rezerva pe verticala ( vezi rama Layens, Warre, Botonadi,2 corpuri ME, cat 1/2);9.90 - 9.50= miere cristalizata sau la punga;9.50 - 9.00=(miere...miere+max.20%zahar pudra)-ATENTIE LA CALITATEA ZAHARULUI!!!!!..;9.00 - 8.50=APIFONDA;8.50 - 7.00=(miere+21%zahar pudra...miere min.20%+sirop invertit +zahar pudra);sub 7.00 - 5.00(sirop invertit+zahar...zahar toss).Ca raport efort / efect, sau mai bine zis, cost / efect, APIFONDA este net si categoric superioara zaharului.

O intrebare...cum e rama aia Botonadi ?? :shock:
BUNKA

Mesajde sebestyen tibor » 04 Feb 2013, 18:25

Este un tip mai des folosit in Ungaria si mai de mult si la noi care a primit numele de la un renumit apicultor Boczonadi Szabo Imre. NB(boczonadi mare) 42*34 marimile interioare al ramei
sebestyen tibor

Mesajde lucky5strike » 05 Feb 2013, 13:31

Apifonda e solutia cea mai comoda, scumpa si proasta... de departe.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde danielus71 » 05 Feb 2013, 15:18

lucky5strike scrie:Apifonda e solutia cea mai comoda, scumpa si proasta... de departe.

Incepe prin a avea 4-500 de familii vezi ca-ti schimbi parerea in :comoda ,ieftina si buna...de aproape. ;)
Daca te astepti ca dupa ce ai dat turta ,matca sa-ti oua si pe spetezele ramelor,.antucea" ai schimbat apifonda cu papadia ,rapita sau pomi fructiferi.
APIFONDA NE SALVEAZA FAMILIILE DE LA MOARTE PRIN INFOMETARE.(asta-i parerea mea )
danielus71

apifonda

Mesajde georgy » 07 Feb 2013, 17:13

Buna ziua . as vrea sa stiu si eu ce contine apifonda . va multumesc anticipat
georgy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA