danielus71 scrie:nu vreau sa ma iau de nimeni-ptr ca oricum fiecare face ce vrea-,dar nu cumva le facem mai mult rau albinelor dind toti inlocuitori ,,care se apropie" de polen?parerea mea: miere (zaharisita sau nu)si polen ,dar numai la sfirsitul iernii.
iar pentru a salva familia in timpul iernii, turta facuta din 1 parte de miere , 3 parti de zahar pudra si multa sudoare la framintat.cu turta asta, o juma de kg la 2 saptamini si o sa vedeti ce familii o sa iasa in primavara.
in cit priveste consumul pina in ianuarie consuma 1-1,5 kg de miere (din rezerve),dupa ce regina incepe cu ouatul se schimba povestea si putem intervenii cu polen si miere.sper ca v-am ajutat!
danielus71 scrie:eu am folosit întotdeauna zahàrul din magazin, cel din sfecla , fàcut pudrà (màcinat)
sebestyen tibor scrie:Buna ziua am patit si eu,dar pus in apa se inmoaie si este bun de facut sirop din el.
bucursorinelionel scrie:In primul rand, va spun "bine v-am gasit !".In al doilea rand, va spun ca, despre APIFONDA, am doar cuvinte de bine, darrr..., desi constituie un bun inlocuitor energetic, nu a avut, nu are , si nu va avea niciodata aceleasi efecte pozitive ca si mierea.Desigur, exclud din start, pentru perioada de iarna, mierea de mana.Dupa 15 ani de experienta si experimente pot afirma fara dubiu ca, daca vrei sa ai eficienta maxima, nimic altceva nu poate inlocui mierea ca si rezerva energetica, respectiv pastura/polenul ca si rezeva proteica.In opinia mea, pe o scara de la 0 la 10, cu cate zecimale doriti, ar fi cam asa:10 - 9.90=rezerva pe rama (10=miere de salcam, 9.90=rapita, floarea soarelui) cu mentiunea ca, e de dorit sa fie cat mai mare rezerva pe verticala ( vezi rama Layens, Warre, Botonadi,2 corpuri ME, cat 1/2);9.90 - 9.50= miere cristalizata sau la punga;9.50 - 9.00=(miere...miere+max.20%zahar pudra)-ATENTIE LA CALITATEA ZAHARULUI!!!!!..;9.00 - 8.50=APIFONDA;8.50 - 7.00=(miere+21%zahar pudra...miere min.20%+sirop invertit +zahar pudra);sub 7.00 - 5.00(sirop invertit+zahar...zahar toss).Ca raport efort / efect, sau mai bine zis, cost / efect, APIFONDA este net si categoric superioara zaharului.
lucky5strike scrie:Apifonda e solutia cea mai comoda, scumpa si proasta... de departe.
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori