Va salut cu respect.Nu intentionam sa intervin.
Am sa imi spun parerea personala si nu mai emit dupa aceea nici o alta, caci nu vreau sa creez controverse.
Sant tanguieli diverse, cu impozit, fara impozit, de ce, etc.
Sunt tanguieli neputincioase vis-à-vis de personajele politice, huo, bizonu', criminalii, etc.
O notabila formatie rock care se chema "Led Zeppelin" edita prin anii 70 un album care s-a concretizat si in film, ambele omonime : "The song remains the same".
Piesa e aceeasi, personajele doar se schimba. Si ma mir ca nu intelegem lucrul asta.
Ce e asa greu sa realizam ca tara e guvernata de FMI ????
Ponta, Basescu, Iliescu, Constantinescu, Eminescu, nu conteaza. Insignifiant, irelevant. Astia sunt papagalii pe care sa-i injure cu obstinatie pulimea, crezand ca in felul asta schimba ceva.
E o piesa in mai multe acte. Basescu si-a infaptuit actul sau, acum urmeaza actul Ponta, samd. Doar actorii se schimba, piesa ramane aceeasi.
Inainte domnitorii erau numiti ,in epoca fanariota de Marea Poarta. Acum Marea Poarta e FMI-ul. S-au schimbat doar personajele.Finalitatea e aceeasi.
Respectiv o fiscalitate excesiva.
Dar oare noi nu avem nici o vina? Nu avem nici o vina ca nu avem un model individual existential si copiem ca boii cliseele occidentale, vanturate ca vise existentiale de catre canalele mediatice platite de organizatii financiare cu intentii obscure?
Ce mai e moral azi?
In lupta asta ordinara pentru a acapara obiectual? Mai mult , mai mare, mai stralucitor, mai blink-blink?
Aaaaa, emitem pretentii catre libertatea individuala? Cu ce pretentii, cand aderam fara discernamant la diverse forme de paranoia colectiva, fie ele religioase, politice, sau de orice fel?
Principalii vinovati suntem noi, datorita revendicarii unor standarde de viata irelevante.
Nu noi ne punem la paginile personale pozele cu masini, case si neveste si puradei? Ce relevanta morala au chestiile astea? Unde e umilinta, intimitatea si de ce nu,sacralitatea?
Personal, incerc sa fiu observator si sa inteleg macar un pic spre ce se duc timpurile astea.
Atat vreau, sa inteleg macar un pic din ce se va intampla.
Si cred ca implicatiile sunt foarte serioase,cred ca asistam la modificari adanci in ceea ce priveste dreptul de proprietate, lucruri care deja s-au intamplat in SUA si acum si in Grecia.
Treburile astea vor avea repercusiuni sociale serioase.
Istoria e ciclica,le-am mai trait odata cu colectivizarea si nationalizarea, cu ceva timp in urma. Probabil vom converge catre o alta forma de totalitarism.
Cred ca vom fi nevoiti sa giram "putinul" si nu "multul".
Politicienii? Sunt si ei,ca noi toti, buimaci si confuzi, in fata comandantului suprem : FMI.
PS Acuma despre impozit. Daca nu accesezi masuri de la UE, cine te pune sa declari stupii la primarie? E obligatoriu cumva?
Are francezu un proverb "Ni vue ,ni connu" - Nici vazut, nici cunoscut.