Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde andrei_calinescu » 04 Feb 2013, 21:36

Va salut cu respect.Nu intentionam sa intervin.
Am sa imi spun parerea personala si nu mai emit dupa aceea nici o alta, caci nu vreau sa creez controverse.

Sant tanguieli diverse, cu impozit, fara impozit, de ce, etc.
Sunt tanguieli neputincioase vis-à-vis de personajele politice, huo, bizonu', criminalii, etc.

O notabila formatie rock care se chema "Led Zeppelin" edita prin anii 70 un album care s-a concretizat si in film, ambele omonime : "The song remains the same".

Piesa e aceeasi, personajele doar se schimba. Si ma mir ca nu intelegem lucrul asta.
Ce e asa greu sa realizam ca tara e guvernata de FMI ????
Ponta, Basescu, Iliescu, Constantinescu, Eminescu, nu conteaza. Insignifiant, irelevant. Astia sunt papagalii pe care sa-i injure cu obstinatie pulimea, crezand ca in felul asta schimba ceva.

E o piesa in mai multe acte. Basescu si-a infaptuit actul sau, acum urmeaza actul Ponta, samd. Doar actorii se schimba, piesa ramane aceeasi.
Inainte domnitorii erau numiti ,in epoca fanariota de Marea Poarta. Acum Marea Poarta e FMI-ul. S-au schimbat doar personajele.Finalitatea e aceeasi.
Respectiv o fiscalitate excesiva.

Dar oare noi nu avem nici o vina? Nu avem nici o vina ca nu avem un model individual existential si copiem ca boii cliseele occidentale, vanturate ca vise existentiale de catre canalele mediatice platite de organizatii financiare cu intentii obscure?

Ce mai e moral azi?

In lupta asta ordinara pentru a acapara obiectual? Mai mult , mai mare, mai stralucitor, mai blink-blink?

Aaaaa, emitem pretentii catre libertatea individuala? Cu ce pretentii, cand aderam fara discernamant la diverse forme de paranoia colectiva, fie ele religioase, politice, sau de orice fel?

Principalii vinovati suntem noi, datorita revendicarii unor standarde de viata irelevante.

Nu noi ne punem la paginile personale pozele cu masini, case si neveste si puradei? Ce relevanta morala au chestiile astea? Unde e umilinta, intimitatea si de ce nu,sacralitatea?

Personal, incerc sa fiu observator si sa inteleg macar un pic spre ce se duc timpurile astea.
Atat vreau, sa inteleg macar un pic din ce se va intampla.
Si cred ca implicatiile sunt foarte serioase,cred ca asistam la modificari adanci in ceea ce priveste dreptul de proprietate, lucruri care deja s-au intamplat in SUA si acum si in Grecia.
Treburile astea vor avea repercusiuni sociale serioase.
Istoria e ciclica,le-am mai trait odata cu colectivizarea si nationalizarea, cu ceva timp in urma. Probabil vom converge catre o alta forma de totalitarism.
Cred ca vom fi nevoiti sa giram "putinul" si nu "multul".

Politicienii? Sunt si ei,ca noi toti, buimaci si confuzi, in fata comandantului suprem : FMI.

PS Acuma despre impozit. Daca nu accesezi masuri de la UE, cine te pune sa declari stupii la primarie? E obligatoriu cumva?
Are francezu un proverb "Ni vue ,ni connu" - Nici vazut, nici cunoscut.
andrei_calinescu

Mesajde BUNKA » 04 Feb 2013, 21:44

So-ri-Pane...degeaba te agiti daca la Ploiesti nu au venit aia 2722 de membri ROMAPIS sa te sustina...intelegi ce vreau sa zic?!
Oamenii aia cu nume, prenume, buletin sunt muti, surzi si chiori...se simt reprezentati de organizatia la care au aderat...sunt de acord intru totul cu aberatiile legislative sustinute de ei...ce pretentii sa avem de la cei neafiliati nicaieri ???
SALUT!
BUNKA

Mesajde eugen. » 04 Feb 2013, 22:01

ROMAPIS cuprinde mai multe asociatii.... nu numai din Prahova . Problema e ca nici cei din asociatia a carui membru e si Sorin nu au venit .... si eram de fata cand le a citit protestul :!: Nu mai zic de cei de la Campina....
eugen.

Mesajde XXL » 04 Feb 2013, 22:04

...in ploiesti am dato in bara sa vedem ce facem la bucuresti pe 11.02. tot la legislate deschid un topic cu inscrieri ..sper ca atunci sa fim mai multi prezent
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde eugen. » 04 Feb 2013, 22:10

eugen.

Mesajde kamy » 04 Feb 2013, 22:54

Bai fratilor da ziceti-le asa pe mintea cocosului si cam din fundu calului:
- ca ne-ati promis marea cu sarea pana ne-ati prostit de v-am votat intelegem,au mai facut-o si altii,
-ca ati dat saci de bani pe subventii care nu umflau cu nimic panzele pib-ului nu e o noutate
-ca vreti spaga din subventiile date,iar va intelegem ca santeti romani, daca ati dat subventii cu doua maini hai ca e de inteles sa iei cu o mana hai fifti fifti ca la contractele portocalii,
-ca vreti sa luati bani de la apicultorii carora nu le-ati dat nici o subventie nu mai intelegem si va invitam sa va scoateti labele jegoase de talhari din buzunarele noastre!
Ultima oară modificat de kamy pe 04 Feb 2013, 23:12, modificat 1 dată în total.
kamy

Mesajde nicus » 04 Feb 2013, 23:01

andrei_calinescu scrie:Va salut cu respect.Nu intentionam sa intervin.
Am sa imi spun parerea personala si nu mai emit dupa aceea nici o alta, caci nu vreau sa creez controverse.

Andrei, ma bucur mult ca un om atat de ..fin precum esti tu si a facut cunoscut punctul de vedere.
Inteleg o mare parte din ceea ce vrei sa spui si te aprob in aceeasi masura.
E posibil, ca pentru cei care au invartit la centrifuga de la 6 anisori ..pentru a avea ce pune dimineata in ceai:

ALBINA este o RELIGIE. (una dulce)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde reformistul » 04 Feb 2013, 23:37

BUNKA scrie:Baaaaa ...o scula din ROMAPIS de pe acolo...SE AUDEEEEEEEEEE ?????
Veniti ma in fata norodului si dati o explicatie pt DUREREA IN c*r care o aveti legat de apicultura !!
Sunteti o adunatura de lasi...STRUTI BAGATI CU CAPU`N NISIP !!
De asta ati facut asociatii apicole? ...sa stati cu deshtu`nfipt in buci??
Coborati aici la talpa albinaritului si dati explicatii la pozitia rusinoasa a ROMAPIS-ului vis-a-vis de legea lu` peste prajit !!
Ce e dureros e ca aia 2722 de apicultori membri de asociatii sunt si ei de acord cu cei la care s-au afiliat, sustin practic porcaria asta de lege, altfel ar fi fost la Ploiesti cu pancarde si banere in maini!

Aici http://www.romapis.org/index.php?id=legislatie_apicola este proiectul de lege sustinut de gogoasha asta umflata numita ROMAPIS la -Proiect de modificare a Legii Apiculturii
Cum poti sa ai 15 asociatii apicole membre cu 2722 de apicultori membri de asociatii care teoretic trebuie reprezentati, cu 141627 colonii de albine, si membri afiliati inca 4 asociatii apicole cu nume rasunatoare la conducere care pot sa sustina asemenea aberatii legislative??
Va descalificati cu fiecare minut care trece fara sa luati o pozitie, ferma, corecta fata de apicultorii romani si albina....mai mare rusine ca asta nu am vazut!!
Ma asteptam la altceva din partea asociatiilor apicole...pana la urma doar batrana ACA a avut o pozitie demna in fata aberatiilor scrise de niste neica nimeni in legea lu` peste!
Mie personal mi-e scarba cand vad asa ceva...nu stiu cum se pot uita in oglinda oamenii astia !

Nu striga prea tare ca surzesc astia si nu mai aud fosnetul iepuroilor. Nu-i intereseaza omule ca striga unul sau altul la ei. Sunt pe cai mari si-i doare-n dos de restul. Si-au aranjat treburile la minister sa-si faca lege pentru ei, sunt informati la prima mana si stiu cum sa manareasca lucrurile, manipuleaza masele in folosul catorva. Cam asta-i rezumatul! Impartasesc acelasi sentiment de furie cu tine, doar facand cate ceva in fiecare zi pentru cauza noastra vom reusi mai devreme sau mai tarziu sa ne atingem scopul.
reformistul

Mesajde reformistul » 05 Feb 2013, 00:11

Vizionati filmul si poate il dati mai departe!!!
Sa vada si altii mai grei de cap!

http://ziaruloval.ro/ultima-ora-scrisoa ... rulOval%29
reformistul

Mesajde Gheară Tăinuită » 05 Feb 2013, 00:25

Mircea_63 scrie:
Nu subliniaţi paguba noastră ca plătitori de impozit ci paguba lor, paguba tuturor creată prin lipsa polenizării :!:

domnilor apicultori,
au ieşit unii colegi ai noştri în stradă :o , în strada aia care ar fi trebuit să-i sperie pe guvernanţi, ....şi pământul nu s-a cutremurat....
mai mult, au apărut fisuri printre noi..... mai ceva ca printre partidele din coaliţie....
unii cer scutirea de impozitare..... unii o acceptă....unii vor subvenţii pentru polenizare.
toţi înjură guvernul.
nu există unitate, nu există o idee de forţă, nu există lideri...
liderii asociaţiilor, cei ce ar fi trebuit să sară primii.....tac
încă nu s-a sedimentat treaba...e nouă...... şi tulbure
dacă iese, hop şi noi!
dacă nu iese, am ştiut noi că aşa va fi!
deocamdată....e tulbure!
....nu am nicio satisfacţie să vă spun că am avut dreptate!
la bună vedere! :roll:
Gheară Tăinuită

Mesajde BUNKA » 05 Feb 2013, 00:38

SoriPan-e, nu mai fa campanie pe forum sa mergem sa dregem pe la Bucuresti...fa mai bine un pustiu de bine si aduna tu aia 2722 de mebri de asociatii membre si afiliate ale ROMAPIS, du-te pe 11-02 la Bucuresti si protesteaza impotriva aberatiei de legi cu care tot astia 2722 de mebri au fost de acord...nu e mai corect asa??
AAAA...sa aud!
Adica in timp ce un ciumpalac, adica eu platesc 2 milioane sa ajung la Bucuresti si inapoi la cuca macaii de unde vin sa sustin o cauza alaturi de alti 50 de ametiti adica potentialii colegi cu inima de pe forumul asta...actiunea noastra ar trebui sa contrabalanseze pozitiei ROMAPIS-ului care vine nu-i asa cu o sustinere de 2722 de membri...e un fel de bataie de joc, PAREREA MEA!!
Adica...voi ati incalcit-o, voi sa o descalciti...altfel eu imi bag p--a in statul lu peste si legile lui idioate facute pe genunchi de niste incompetenti si sustinute de niste lasi in urma carora o sa profite niste SMECHERI...sa vina unul la poarta mea ca-l iau cu parul...am vb ca un moldovean! :lol:
Deci rezolvati-o voi acolo fratilor la ROMAPIS ca vad ca sunteti multi si reprezentati apicultura Romaneasca...asumati-va treaba asta, daca toata crema asociatiilor apicole din Romania e cu voi...de ce aveti nevoie de o mana de soricari cu pancarde in mana acolo sa faca figuratie pt interesele voastre murdare??
RASPUNDE LA ASTA FRATE DACA POTI !!

15 asociatii membre si 4 asociatii afiliate cu mii de membri sustin rahatul asta...tineti minte, de ce suntem chemati noi la figuratie?????
A zis bine cineva de manipularea maselor...exact asta e!
O sa avem un c*cat de lege pe care va trebui sa invatam sa o ocolim...pe shleau, despre asta e vb...e vb de foarte multi bani care se invart in sectorul asta si tot cineva a zis bine...au aparut baietii destepti in apicultura!!
Imi vine rau...ma duc sa dau afara !!!!!!!!!
BUNKA

Mesajde nicus » 05 Feb 2013, 00:40

Gheara, eu o sa transmit mesajul tau pe 11.02.2013.
Care vrei sa fie acela, in caz ca nu o sa poti participa?
Ce crezi ca ar trebui sa facem acum? Cum crezi ca putem aduce apicultorii la Bucuresti, sa vada si guvernul ca ii doare "ceva"?

Sunt ..cu ochii pe tine.
Ultima oară modificat de nicus pe 05 Feb 2013, 00:41, modificat 1 dată în total.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde eugen. » 05 Feb 2013, 00:43

reformistul scrie:Vizionati filmul si poate il dati mai departe!!!

Bun filmul , bun si mesajul celor doi presedinti.... dar astazi nu i am vazut :lol:
eugen.

Mesajde reformistul » 05 Feb 2013, 00:48

eugen. scrie:

Bun filmul , bun si mesajul celor doi presedinti.... dar astazi nu i am vazut :lol:

Textul atasat filmului de siteul respectiv imi apartine a fost preluat de la alt site si ala care a preluat de la financiarul.ro unde se vede si semnatura :lol: In schimb in filmulet sunt cateva explicatii, mai ales in prima parte care ar trebui sa le inteleaga si unii care fac legislatie pe genunchi.
reformistul

Mesajde BUNKA » 05 Feb 2013, 00:49

nu există unitate, nu există o idee de forţă, nu există lideri...
liderii asociaţiilor, cei ce ar fi trebuit să sară primii.....tac

Pai nu ca TAC...sustin marsavia asta TACIT !!
Pai frate...cand ai in spate 2700 si mai bine de oameni (umbre de fapt) asta ar trebui sa-ti dea forta, si in acelasi timp RESPONSABILITATE !!
MIZA este banul...APA/ AERUL /si FRAIERUL...noi aici suntem FRAIERII care o sa platim IMPOZIT pe APA si AER !!
Banul se va duce unde este dirijat...o parte consistenta la AIA CARE TAC ACUM CAND AR TREBUI SA VORBEASCA !!
O sa ne vanda tot ei smecherii de la varful asociatiilor posircile de siroape, o sa ne cumpere MIEREA pe nimic si o sa faca BANI pe curul si pe MUNCA noastra!
Cu tristete in suflet tre sa va anunt ca tre sa luam pozitia de CAPRA...multumiti-le celor 2700 de apicultori membri ROMAPIS care au tacut la Ploiesti si o sa taca cu sigurantza si la Bucuresti si care se inseala daca ei cred ca o sa apuce dividende din "profitul" rezultat in asociatie ca urmare a comertului cu siropele si in urma bisnitei la nivel macro cu miere obtinuta cu truda pulimii...am preluat termenul de la Dragos 2006...e reprezentativ!!
BUNKA

Mesajde eugen. » 05 Feb 2013, 00:50

reformistul scrie:
eugen. scrie:

Textul atasat filmului de siteul respectiv imi apartine a fost preluat de la alt site si ala care a preluat de la financiarul.ro unde se vede si semnatura :lol: In schimb in filmulet sunt cateva explicatii, mai ales in prima parte care ar trebui sa le inteleaga si unii care fac legislatie pe genunchi.

eu la filmul acesta ma refeream :
http://ziaruloval.ro/ultima-ora-apicult ... ele-video/

Prezenta celor doi la miting impreuna cu membrii asociatiilor respective era benefica :!:
Ultima oară modificat de eugen. pe 05 Feb 2013, 00:57, modificat 1 dată în total.
eugen.

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA