talex scrie:am si eu o intrebare, s-ar putea sa fie idioata. lucru pentru care imi si cer scuze. intrebarea ar suna cam asa. e posibil sa asculti un stup cu furtunul 5 zile la rand, sa auzi zumzait ok, constant, iar in a 6 zi, familia sa fie moarta?
jenica67 scrie: Dar cred ca s-a discutat de nenumarate ori, ca albina are peste iarna, de foarte putine lucruri : hrana, impachetare care ii conserve caldura, atmosfera uscata, liniste si popor. Daca ii slaba, ori unificari, ori doua intr-un stup.
talex scrie:era o intrebare pur teoretica. nu mi-a murit nici un stup (inca). sunt toti vii, chiar si unu caruia nu-i dadeam nici o sansa (pe 3 rame), dar am observat la roiuri (5 rame) ca ghemul a ajuns in spate de tot, albina nu e ridicata. vad ceva albina printre rame,(privesc prin sita podisorului) dar nu-mi pot da seama cata si daca nu cumva este si o parte moarta pe fundul stupului. ascult cu furtunul si pare ok. de aia am intrebat. daca un stup moare repede din cauza ca nu are hrana sau de la periferie spre centru? da, cand lovesc stupul zgomotul e mai mare, dupa care revine la normal.
multam!
talex scrie:multumesc pentru sfaturi! deci daca inca nu a ajuns sus nu e grav de tot, oricum astora care ajung in spate o sa le pun niste apifonda. pacat doar ca nu am avut zbor de curatire. a fost o incercare, insa slab de tot.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 90 vizitatori