de BUNKA » 11 Feb 2013, 20:12
Dar la cei cu 30/30cm la interior , cu 7mm intre lada si leatul ramelor, cu lumina ramei de 27/26,8cm...cam cum o fi cu curentii si ghemul?
Una e daca ai spatii de 7mm pe unde e posibil sa se mai faca schimb de gaz, si alta e daca e vb de zeci de cm...Delon vorbeste despre un control al maselor de aer pe care ghemul reuseste sa-l faca el ocupand cam tot spatiul pe care-l are la dispozitie in stupii cu 30/30cm interior...mai spune ca stupul trebuie foarte bine etansat in partea superioara, deja nu mai e vorba de curenti...ci de o miscare a aerului lenta controlata de ghem...CO2-ul oricum se lasa jos, ce e important e ca pierderile termice sunt limitate tocmai din cauza ca nu exista spatii laterale pe langa ghem goale si pt ca lemnul este impregnat cu ceara la interior si cu u;lei pe exterior, nu se uda si izoleaza oricum mai bine decat daca e umed.
Trebuie privit in ansamblu si experimentat...pana nu vom experimenta umblam pe bajbaite..eu am mare incredere in el, ca e el de 108mm inaltime corpul cum are Vladimir Komich, ca e de 24cm inaltime cum il face Activ (Alin), ca e de 31cm inaltime cum il fac eu,
Sunt curios daca vor aparea diferente intre ce fac eu si Alin dintr-un punct de vedere...nu cel al inaltimii corpului sau ramei...ci din punctul de vedere al faptului ca eu voi avea 30/30cm la interior si el are ceva mai mult, 34/34cm...e, aici tre sa vedem cum va decurge iernarea!