lache scrie:Nu am asa experienta dar, ma iau in seama si-mi dau si eu cu parerea: ramele 1/1 le insirmez orizontal cu 5 sirme cu distante luate cu ...cutia de chibrituri iar cele 1/2 le insirmez tot orizontal cu 3 sirme. Foita o alatur de leatul de sus si folosesc un redresor pentru insirmare.Albinele le lipesc si sus si jos si le construiesc foarte frumos. Din vreo doua sute de rame din care am extras, doar 3-4 le-am indoit pentru ca am dat viteza prea mare de la inceput la centrifuga. E adevarat ca fiecare rama o intorc de 2 ori la extragere. Nu am folosit ondulator sa intind sirma mai mult. Este recomandat si pentru insirmari orizontale.
un OM scrie:Ondulatorul il folosesti cand insarmezi cu inox, cu sarma zincata nu am incercat, mi s-a spus ca se intinde, torsioneaza ciudat sarma.
lache scrie: Foarte buna precizarea. Multumesc din nou ! Chiar voiam sa mai intreb care sirma este mai buna pentru rame ?
lache scrie:Stie cineva citi metri sunt intr-un kg de sirma de inox de 0,4 sau 0,5 ?
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori