stiu Paul...
intradins am specificat... vorbesc de ce-a fost pan`acum in zona mea.
alt stupar scrie:Asadar,
Asta N-A FOST IARNA !
In moldova ''iarna nu-i ca ...'' la voi !In Moldova, iarna asta a fost iarna !Dar ...suntem optimisti si nu numai atat, chiar credem ca vine primavara!alt stupar scrie:Asadar,
astazi au zburat binisor si pe Valea Muresului, primul zbor mai acatarii din 30 noiembrie incoa`
am "bagat mana" in cativa de-i stiam mai subtiri plus inca cativa din lotul de "teste"
deci... parerea mea este ca ce-a fost pan-acum este o gluma de iarna (din pct. de vedere al albinei )
sunt vii si sanatosi inclusiv 3 matzi de roisori pe 2-3 rame carora le dadeam sanse de supravietuire apropiate de nula, defapt soarta lor era sa testeze iernarea unitatilor biologice salbe pe rama MER. Si... au tupeul sa reziste inca![]()
Asta N-A FOST IARNA !
letsoc scrie:In moldova ''iarna nu-i ca ...'' la voi !In Moldova, iarna asta a fost iarna !Dar ...suntem optimisti si nu numai atat, chiar credem ca vine primavara!alt stupar scrie:Asadar,
astazi au zburat binisor si pe Valea Muresului, primul zbor mai acatarii din 30 noiembrie incoa`
am "bagat mana" in cativa de-i stiam mai subtiri plus inca cativa din lotul de "teste"
deci... parerea mea este ca ce-a fost pan-acum este o gluma de iarna (din pct. de vedere al albinei )
sunt vii si sanatosi inclusiv 3 matzi de roisori pe 2-3 rame carora le dadeam sanse de supravietuire apropiate de nula, defapt soarta lor era sa testeze iernarea unitatilor biologice salbe pe rama MER. Si... au tupeul sa reziste inca![]()
Asta N-A FOST IARNA !
alt stupar scrie:Asta N-A FOST IARNA !
cristi_vidican scrie: Încă trag să-l ajung pe moșu din sat care până la sfârșitul lui martie nu caută la stupi. Zice către mine: de ce să-i deschid, ce să le fac?
dinala Cristi,nu umbla in stupi deloc pana in primavara,ce tu turta ,NIMIC !...Vara trecuta l-am cunoscut cand mi-am dus stupii la salcam,am avut ocazia pentru prima data sa vad si eu un stup cum arata inauntru la mari insistente ,deoarece chiar nu deschidea stupii mai deloc....Am stat 2 saptamani si nu a deschis stupii ,si asta se intampla la salcam.Si are undeva la 200 familii,acum ori de cate ori am ceva il sun si imi spune orice...se ocupa de albini cam de 35 ani"mos"
mai are inca 2 frati gemeni,iei au undeva la 1300 familii,m-au ajutat anul trecut cu niste matci,de asemeneea nici ei nu deschid familiile de albini.mos
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 42 vizitatori