BUNKA scrie:[quote="lucky5strike"
Legat de cei care extrag si cuibul...inca sunt, extrag si rame cu larve..va dati seama cat laptisor ajunge in miere, si ce borsh face ala acolo!...nu mai vb de resursa de hrana pe care o inlatura din cuib, miere sub care se mai afla polen etc...sunt care inca mai dau streptomicina, ce sa mai vb...noaptea mintii!
Daniel Popovici scrie:Pentru mine e clar:
- Ponta nu o declanseaza mancarea.
- Ponta o declanseaza zborul de curatire + caldura + cresterea perioadei de lumina/24 de ore
- Nevoia de hrana vine dupa declansarea pontei.
- Daca nu au polen/proteina cand puietul le cere, adultele mor la datorie si apare depopularea
Daca nu au puiet, ai sanse sa nu se uite nici la polen.
Eu mai nou am 2 dileme:
1. Cat treiesc albinele care consuma substituent (comparativ cu cele care consuma polen)
2. Care sunt factorii care conserva albina si inhiba ponta pana la aparitia polenului in natura (si evita depopularea prin cadere la datorie), ducand la o mai buna adaptare a albinelor la foamea din februarie-martie - dar pentru acest lucru cred ca merita sa deschid un alt topic
Daniel Popovici scrie:pentru mine nu are nici o logica ideea ca aminoacidul stie sa aleaga intre corpul gras si glanda faringiana in functie de sursa din care provine. Drojdia mi se pare teoretic mai buna, practic acum o voi incerca comparativ cu polenul si cu proteina de soia.
Ideea cu laptele la puiet si drojdia la corp gras am gasit-o la Malaiu - fara nici o explicatie si mai ales fara nici o logica.
Ceilalti cred ca au preluat-o pe negandite.
(eu prefer sa nu tin cont de ea, cel putin pana la proba contrarie)
Daca afla cineva explicatia - sunt curios si eu!
nae scrie: Cand DP il neaga pe Malaiu,fara argumente, nu va ofuscati niciunul sau Malaiu n-a muncit !?(!?=nedumerire,nu e intrebare-pt DP )
Daniel Popovici scrie:
In legatura cu Malaiu – nu l-am contrazis niciodata. Doar ca nu i-am gasit argumentele. In aceasta primavara am in studiu un experiment cu drojdie si voi da ocazia ALBINELOR MELE sa-l contrazica sau sa-i confirme spusele.
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori