proapis13 scrie:Ieri am aflat ca tatalui frizeritei ce ma tunde i-au murit subit intr-o luna 43 fam din 60![]()
Am intrebat de cauza si a zis ca nu se cunoaste
A ramas sa mergem zilele astea cu albine moarte si vii la analiza plus faguri cu miere si fara
salve
proapis13 scrie:Ieri am aflat ca tatalui frizeritei ce ma tunde i-au murit subit intr-o luna 43 fam din 60![]()
Am intrebat de cauza si a zis ca nu se cunoaste
A ramas sa mergem zilele astea cu albine moarte si vii la analiza plus faguri cu miere si fara
salve
vid scrie:domnilor,in ianuarie le-am pus turta de zahar si totul era in regula,la 2-3 sapt am controlat din nou si am gasit 7 familii moarte(din 80). au inceput sa manace din turta si mai aveau si miere. care este este explicatia????????? sant incepator,va rog sa va dati cu parerea despre asta...
trantor scrie::D Dar de ca sunteti "Very Happy" cand aflati de necazurile oamenilor? Cred ca v-ati uitat pre mult la Esca????
Cum poti sa dai o astfel de postare cu zambaretul in ea?
Mircea_63 scrie: Proapis13, omul avea ceva albine, iar paguba e considerabila. Sunt foarte curios de cati ani se ocupa de albine si cum le-a pregatit de iernare.
Daca a facut el greseli, e de bagat la cap, dar daca e om cu experienta si a facut ce trebuie...e de speriat.
vid scrie:domnilor,in ianuarie le-am pus turta de zahar si totul era in regula,la 2-3 sapt am controlat din nou si am gasit 7 familii moarte(din 80). au inceput sa manace din turta si mai aveau si miere. care este este explicatia????????? sant incepator,va rog sa va dati cu parerea despre asta...
bostina constantin scrie:vid scrie:domnilor,in ianuarie le-am pus turta de zahar si totul era in regula,la 2-3 sapt am controlat din nou si am gasit 7 familii moarte(din 80). au inceput sa manace din turta si mai aveau si miere. care este este explicatia????????? sant incepator,va rog sa va dati cu parerea despre asta...
Da mai multe amanunte; locul unde erau moarte, cum arata fagurii, cum ai impachetat etc.
bostina constantin scrie:vid scrie:domnilor,in ianuarie le-am pus turta de zahar si totul era in regula,la 2-3 sapt am controlat din nou si am gasit 7 familii moarte(din 80). au inceput sa manace din turta si mai aveau si miere. care este este explicatia????????? sant incepator,va rog sa va dati cu parerea despre asta...
Da mai multe amanunte; locul unde erau moarte, cum arata fagurii, cum ai impachetat etc.
Mircea_63 scrie:vid scrie:domnilor,in ianuarie le-am pus turta de zahar si totul era in regula,la 2-3 sapt am controlat din nou si am gasit 7 familii moarte(din 80). au inceput sa manace din turta si mai aveau si miere. care este este explicatia????????? sant incepator,va rog sa va dati cu parerea despre asta...
De foame n-au murit!
De frig, n-au murit!
Deranjul si zaharul le-a provocat uzura. E o contributie, dar nu chiar cauza...
Ramane de vazut cum au avut plasata mancarea, cum au stat cu umezeala-aerisire-condensul,
cand si cu ce ai facut hranirile pentru iernare, ce tratamente si cand le-ai facut, cat deranj au avut de suportat peste iarna. Cat de mari sau de mici erau familiile bagate la iernat.
80 de stupi...incepator. E prima iernare?
prisecarul scrie:depinde si cum a pus turta.
daca nu a pus-o deasupra ghemului, atunci albinele s-au dus la turta si le-a prins gerul acolo!
este o parere!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori