badguy_goodguy scrie:M-am uitat acuma pe forum la comentariile despre aparitiile sale pe OTV, RTV ,etc ...
Sincer nu mi se pare o prea mare realizare ca din 30 de familii sa obtii 150. Adica sa dintr-o familie sa mai scoti inca 4, mai ales ca la el o familie sta in buzunarel iar celalte doua se incalzesc reciproc.
Imi amintesc ca din primii 2 stupi am facut 12 in anul respectiv, cu precizarea ca: i-am luat la pomii fructiferi, si erau amandoi pe cate 10 rame de puiet full ochi de albine, a fost un an ploies - deci aport bun de polen, si i-am stimulat destul de mult, din dragosteDoar sa nu imi roiasca din fiecare am mai facut inca 2 familii
apoi la inceputul verii i-am dublat
Mierea de la salcam (salcamul la 30 metri de ei) nu am cules nimic pentru ca fiind incepator mi-a fost frica sa scutur ramele de alibe, si nu stiam cum sa le fac sa fuga de pe rama. Imi aduc aminte de prima rama scoasa... era mierea necoapta pe ea, fagurele nu era construit complet si eu am primit vreo 30 de intepaturi. Unde mai pui ca era atata de bine afumata... (am facut fum din paie in afumatoare sa fac albinele sa fuga de pe rama).
Dar am luat pana la urma un borcan cu miere din piata si mi-am pus fagurii mei in ea![]()
Asa si ... a fost mare productia de miere, a ? ... niste fagurei bagati intr-un borcan cu miere cumparata.
Tare de tot ...
Si cat puiet aveai in fiecare stup ? ... 10 rame, la pomii frructiferi ?... buna si asta.
Cam asa si cu 3 in 1 bio cu rama oarba dincolo de diafragma.
Nu-i mare necazul, isi permite unii.