activ scrie:Nici MEA-urile mele INCA nu au albina si or devenit deja staruri, cu sedinta foto, conferinta de presa si poze cu fanii.![]()
PS. Ruben iti poate confirma !... Te salut Ruben !
activ scrie:Nici MEA-urile mele INCA nu au albina si or devenit deja staruri, cu sedinta foto, conferinta de presa si poze cu fanii.![]()
PS. Ruben iti poate confirma !... Te salut Ruben !
activ scrie:gabi bee scrie:va salut si eu ! falturile sunt facute pe toate laturile pt a putea pune si rame layens si rame dadant pt ca de , nu se stie niciodata ! dimensiunile interioare sunt 450/335 si intra 12 r layens sau 9 dadant iar rama , cum am mai spus, are lumina de 30/40 cm !
Daca ii faceai in dimensiuni interioare de 450*340 , standardizarea era ca si facuta, ... din punctul meu de vedere.
Oricum ma bucur ca numarul apicultorilor cu Layensi in stupina e in crestere.
dogvet scrie:gabi bee scrie:va salut si eu ! falturile sunt facute pe toate laturile pt a putea pune si rame layens si rame dadant pt ca de , nu se stie niciodata ! dimensiunile interioare sunt 450/335 si intra 12 r layens sau 9 dadant iar rama , cum am mai spus, are lumina de 30/40 cm !
De ce spui ca folosesti rame DB ,pt ca in cuibul de Layens intra rame de 3/4 si sus si jos(adica 8 in corpul de sus si 8 in corpul de jos),daca spuneai ca ai cuibul de Layens dintr-o bucata era ok cu rama DB,dar se vede ca ai cuibul din doua corpuri.Facind falturi pe toate partile cum fixezi corpurile intre ele?Ma bucur ca mai exista un coleg de ,,suferinta''
,ai mei sint deja la lucru(adica biziie albinele in ei.
gabi bee scrie:doua rame layens identice , cu latimea interioara de 30 cm , cea din stanga are fagure de layens iar cea din dreapta fagure de dadant cu latimea de 26 cm !
teinegru64 scrie:Pentru inceput este bine ca ai reusit sa evadezi din STAS .Si mai bine e ca avem avem un producator de faguri care ne poate oferi orice dimensiune la FA ....dar la urmatoarea comanda insista ca celula sa fie pozitionata normal (invers fata de pozitia actuala)
dogvet scrie:gabi bee scrie:doua rame layens identice , cu latimea interioara de 30 cm , cea din stanga are fagure de layens iar cea din dreapta fagure de dadant cu latimea de 26 cm !
La rama din dreapta eu stiu ca-i zice ,,Layensul mic''.De ce ii faci Gabi insirmare verticala,nu ti-e frica ,ca o ia fagurele la vale in caz de caldura sau ti-e frica sa nu ti se strimbe lateralele la rama?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 39 vizitatori