catalin_vl scrie:daca ai fam ajutatoare este foarte bine, dar daca nu ai, at stai si te uiti.....
eu voiam sa vad daca au mai fost ani in care luna lui martie a fost asa capricioasa,
si daca au fost, cum a decurs culesul la salcam, in speta daca apicultorul a fost multumit de rezultat!
sanatate!
badguy_goodguy scrie:Avand in vedere ca unei albine ii trebuie 21 de zile sa iasa din nou, iar mai apoi inca 22 de zile sa devina matura daca dorim sa prindem salcamul din plin va trebui sa incepm cu stimularile pe data de 1 aprilie cel tarziu, nu?
http://pollinator.org/Images/HoneyBeeLifeCycle.jpg
Sau la salcam si albinele de 3-5 zile ies la cules? (cum am auzit pe cineva pe forum)
catalin_vl scrie:eu voiam sa vad daca au mai fost ani in care luna lui martie a fost asa capricioasa,
si daca au fost, cum a decurs culesul la salcam, in speta daca apicultorul a fost multumit de rezultat!
sanatate!
cipry74 scrie:
....sa stii ca la culesurile puternice,daca nu are activitate in stup participa si albina tanara
kiloz scrie:cipry74 scrie:
....sa stii ca la culesurile puternice,daca nu are activitate in stup participa si albina tanara
Ori-cum nu iese mai repede de virsta de 12-15 zile. Eventual mai sint cazuri de forta majora cind familia ramine fara culegatoare din diferite motive, primul zbor de orientare si de curatire este efectuat de albine tinere la virsta minima de 7 zile.Nu se poate sa fie culegatoare la virsta la care faceti referire,pur si simplu nu este maturizat.
Ioan Guist scrie:Anul 2003 va spune ceva????????
kiloz scrie:cipry74 scrie:
Ori-cum nu iese mai repede de virsta de 12-15 zile. Eventual mai sint cazuri de forta majora cind familia ramine fara culegatoare din diferite motive, primul zbor de orientare si de curatire este efectuat de albine tinere la virsta minima de 7 zile.Nu se poate sa fie culegatoare la virsta la care faceti referire,pur si simplu nu este maturizat.
Gabysgg scrie:Ioan Guist scrie:Anul 2003 va spune ceva????????
Spuneti-ne cateva vorbe eram pe la inceputuri
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori